Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, mai 23, 2007

Dialog

De norske soldatene som ble skadet i et bombeangrep i dag er knapt plastret sammen før SV ønsker å be terroristene bak angrepet hjem på vafler:
.. SVs talsmann, Bjørn Jacobsen, som på TV-nyhetene nå uttalte at vi må finne ut hvem som står bak bomben så vi kan komme i dialog med dem.
Via hablog.

14 kommentarer:

Kåre sa...

HAHA!
Knanonbra.

Viking3-3 sa...

Ett sted i Nord-Afghanistan nå sitter det noen folk et sted, klapper hverandre på skuldra, skåler med te-kopper, synger noen sanger og sier det er synd at fire slapp unna, men at de likevel har vært flinke, hatt en god dag, og generelt fått god uttelling for noen dagers hardt arbeid.

Tror SV hadde hatt veldig godt av å tenke seg nøye om hvordan de ønsker å føre dialog med folk som har slikt syn. For deres sikkerhets skyld så håper jeg de planlegger å bruke satelittelefon og være på lang avstand.

Ett ord: Avsky.

kjell sa...

Peace in our time.

Per sa...

Selv om jeg er enig i at SVs "stryk dem etter hårene så går alt over"-taktikk er håpløs, så lurer jeg på hva som er løsningen? Egentlig? For å få slutt på denne typen vold og terroraksjoner?

a) Utslette alle terrorister og potensielle terrorister - umulig.

b) Plassere alle terrorister i fangeleire ala Guantanamo - også umulig. Man klarer ikke å fange alle, og nyrekruttering vil uansett skje.

c) Den beste løsningen - tror jeg - for å minske dette problemet er at sivilbefolkningen spesielt i Afghanistan og Irak får det bedre, og at de ser at det nytter. Mange av terroristene er "importerte" terrorister, men hvis de får liten eller ingen støtte i lokalbefolkningen vil det være vanskeligere for dem å skjule seg. Slik det er nå har de stor støtte i enkelte områder, og mindre støtte i andre (og dette er jo også mye av årsaken til de borgerkrigslignende tilstandene vi ser i Irak). Vi ser mye av det samme i disse dager i Libanon og (som alltid) i de palestinske områdene.

Man kommer nok ikke utenom at terrorisme i større eller mindre grad vil spille en rolle i mange år fremover, la oss håpe det blir mindre. Som nevnt over tror jeg det aller aller viktigste - for å marginalisere terrorister - er at den jevne mann og kvinne i de utsatte områdene opplever at levevilkårene deres blir bedre.

Cato den Eldre sa...

Et annet alternativ Per, er:
d) Den kyniske løsningen.
- La sivilbefolkningen i Afganistan (og resten av Midt-Østen) ta støyten, og redusere levestandarden og infrastrukturen deres så mye at selv om de ØNSKET å bli terrorister, ville de ikke være KAPABLE til å gjøre særlig stor skade i Vesten.

Med andre ord: Det som litt melodramatisk kalles en "Kartagisk Fred".

Marit sa...

Og over til noe helt annet:

VamPus, jeg håper du har sett forsiden av Dagbla' i dag!
"Leter etter en kjæreste"
Orlando er lei av jetsetlivet og er på let etter nettopp DEG!

Ha en fin dag :o)

JK sa...

Den beste kommentaren i går var det unge røde håp Mimir: "Bomben beviser at de norske sodatene er i et land med krig"
No shit, Sherlock!

Knut Albert sa...

Dialog med dem er ikke nok. Vi må få kontonummeret deres!

VamPus sa...

per: Hva med om vi begynte å hjelpe NATO der de sier at de trenger det? Tror norske politikere at nordområdene vil være sikre dersom sør faller?
marit: Komme til VamPus da pusen, purr purr purr :-)
jk: Ingrid Fiskaa i SV sa i går at "det var farlig i afghanistan" og at vi derfor må ha en løpende debatt om å trekke oss ut. Tenk det. Farlig. I Afghanistan, du. De burde fortalt oss det før vi gikk inn...
Knut Albert: Ta det med ro - det kommer nok!

Aksel Sterri sa...

Vampus: Ja, hør på NATO, da kommer ingen til å bli skadet. Og ja, jeg "ruller med øynene", som det heter på norsk :P.

Per sa...

VamPus: Jo, i høyeste grad. Det er helt soleklart at det er NATO selv som vet best hvor de har mest bruk for styrkene. Slik det er nå er det norsk innenrikspolitikk (les: for å tekkes SV) som bestemmer hvor norske soldater skal sendes, og ikke behovet på stedet. Det er helt soleklart at det er situasjonen i Afghanistan som bør avgjøre hvor de norske soldatene skal bidra, og ikke hensynet til særinteressene til et norsk mikroparti som havnet i regjering pga at valgordningen slo gunstig ut.

Aksel Sterri: Tror du virkelig norske politikere har større kompetanse på sikkerhetsbehovet i Afghanistan enn hva NATO har, som er på stedet? Da har du større tiltro til norske politikere enn jeg har! Skal vi bidra burde det være en selvfølge at vi bidrar der hvor det er mest behov for oss. Hvis vi ikke vil det, får vi heller være så redelige å si at vi trekker oss ut av hele oppdraget. Enten er vi med, eller så er vi det ikke. Er vi med, så er vi med der hvor behovene er størst - ikke dette "halvveis"-tullet som den norske regjeringen legger opp til.

Aksel Sterri sa...

Per: Oj, det var mye hat mot SV på en gang. Her var det både valgordning, og det ene og det andre som slo heldig ut for dette lille partiet på venstresiden i norsk politikk.

Men for å svare på spørsmålet ditt. Nei, for all del, jeg tror ikke norske politikere vet bedre enn eksperter på området. Nå stiller jeg meg dog tvilende til hvor vidt NATOs eksperter vil være nøytrale i sin analyse, da det ville være en katastrofe for alliansen hvis de skulle bli enige om å trekke seg ut, for å ta et eksempel.

Det jeg mente var å si at hvis vi skulle følge NATOs råd, så hadde vi ikke bare hatt fire skadede soldater, vi hadde nok også hatt noen norske lik å krangle over.

Eva sa...

Aksel Sterri: Heldigvis tilhører disse likene nå soldater fra andre land, så da slipper vi jo å krangle om dem...
Puh, det er godt de ikke er norske.

Aksel Sterri sa...

Feil, de fleste av likene tilhører afghanske sivile. Og det slipper vi i alle fall å krangle om.