Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, mai 29, 2007

Underbevisste beskjeder?

Vanligvis sorterer folk som mener de får "underbevisste beskjeder" inn under psykiatrien, men i Venezuela representerer de statsmakten:
Venezuelas regjering saksøker også den venezuelanske fjernsynsstasjonen Globovision som anklages for å ha brukt «underbevisste beskjeder» for å oppfordre til å drepe Chávez.

4 kommentarer:

Dag Fjeld Edvardsen sa...

Men dette er jo ikke noe nytt, Coka Cola skal for lenge siden ha benyttet en slik teknikk ved å vise logoen sin i en frame av de 24 som vises per sekund på kino. Nå er slikt forbudt.

Chavez er litt av en maniac.. det blir i alle fall klarere og klarere.

PCJ sa...

Effekten av slike beskjeder er en moderne myte, en vandrehistorie:

http://www.snopes.com/business/hidden/popcorn.asp

Viking3-3 sa...

Chavez er fortsatt i live, så effekten må jo være noget begrenset.

Initiativet er jo prisverdig, dog

seilern sa...

Til pcj: Selv om det er mange år siden effekten av slike bilder er motbevist, betyr ikke det at ikke noen fortsatt tror på det. Fakta og bevis er vel ikke det som kommer høyest opp på prioritetslisten til Chavez? Og skal han bli kvitt denne TV-kanalen, er det jo kjekt å ha en grunn. Omtrent som at Russland diktet opp stadig nye skattekrav for å overføre Yukos' eiendeler til et selskap som kontrolleres av Putins buddies. Slik er kommunismen - fullstendig fri for lov og rettigheter.