Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, mai 23, 2007

Gold'n Guns

I serien om den eneste organisasjonen med "moralsk autoritet" bringer BBC nyheten om at FN-personell i Kongo byttet våpen mot gull med militiagrupper som de egentlig skulle avvæpne:
These militia groups were guilty of some of the worst human rights abuses during the Democratic Republic of Congo's long civil war.

The trading went on in 2005. A UN investigative team sent to gather evidence was obstructed and threatened.

The team's report was buried by the UN itself to "avoid political fallout".
Så når FN sendte en gruppe for å etterforske saken ble de altså både motarbeidet og truet, og rapporten ble gjemt og glemt. Så fint. Mon tro om dette er de samme FN-gutta som sto og så på at militaen kokte barn levende foran øynene på sine mødre? Eller selv voldtok unge jenter?

Godt at verden er i trygge hender...

1 kommentar:

fabelfisk sa...

Ja, grusomme enkelthendelser, men hva er alternativet ditt da? Drite i å prøve, og legge ned hele FN? Da kommer sikkert folkemordansvarlige over hele verden til å skjelve i buksene.

Det virker av og til på deg som om dersom man oppdager feil og mangler (og kjempetabber) så er det liksom ikke verdt det. Har du forresten noen gang kommentert noe positivt FN har fått til?