Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, mai 02, 2007

Politianmelder blogg

Sør-Trøndelag politidistrikt anmelder en blogg som navngir en politimann som er under etterforskning etter at Eugene Eijke Obiora døde etter at han ble pågrepet av politiet utenfor et sosialkontor i Trondheim i fjor. Bare èn blogg? Hva med online-forumet til Hegnar Media?

Det står ikke noe om hvilken blogg som er anmeldt, men med litt fantasi kan man jo tenke seg at det er LeftPunch - voldens sanne ansikt. Men det kan også være Den Røde Tumleplassen, Samvirkelagets MySpace-blogg, Spis de Rike, Min mening, Don Martin, jada - vi ser en rød tråd her - Indymedia Norge, Guds egen blogg på jorden, Vlogen til Kjetil, iterapi, Kenneth Fuglemsmo, og fordi bloggoversikten behandler bloggere helt ræva så kan vi jo spesielt oppfordre politiet om å anmelde dem - siden de tar innhold fra andres blogger og publiserer rett ut hos seg er de også ansvarlige. Eller?

Kanskje politiet også burde sjekke Dagbladet, som selv etter dom i PFU ikke har fjernet politimannens navn fra sin anonyme lederartikkel. Det tar en minimalt savvy nettbruker i underkant av 30 sekunder å søke seg frem til dette.

Rapporten om hva som skjedde da Eugene Obiora døde hemmeligholdes og det er enda ikke bestemt om det skal tas ut tiltale. Jo lengre dette drar ut, jo lengre tid vil det gå før politimannen og hans kollegaer eventuelt kan frikjennes eller dømmes - alt ettersom. Det må da være langt bedre for de det gjelder å få en avklaring i saken og eventuelt frikjennes for de belastende beskyldningene?

Eller hadde noen håpet at saken skulle bli gjemt og glemt?

Les også: Oppsiktsvekkende

Oppdatert: LeftPunch bekrefter at de er politianmeldt.

18 kommentarer:

Esquil sa...

heia heia

Oslofyr sa...

Ta nå det siste skrittet ut Vampus, og publiser navnet du også. Det er helt på trynet at politiet tror de kan drive på på denne måten.

Navnet er jo som vi alle vet Trond Volden, og det er på tide å få slutt på tøvet fra Trondheimspolitiet. Etter min mening på høy tid at blåbloggerene bare pusher ut navnet de også.

Direkte tåpelig av trondheimspolitiet å anmelde en blogger, når det er de som har opptrådd hårreisende i denne saken.

FascistBaby sa...

Jeg stiller meg bak dette og lenker til innlegget ditt. Det er utrolig hva offentlig ansatte i Norge, og kanskje særlig politifolk, slipper unna med. Det er åpenbart at selv ikke to svært rystende og uproporsjonale håndteringer av (tilfeldigvis?) fargede personer, utført av en og samme politimann, medfører så mye som en liten suspensjon en gang - ei heller så lite som en prikk på rullebladet..

VamPus sa...

oslofyr: Jupp. Når du kommenterer under ditt fulle navn.

T. sa...

Fyr på, Heidi. Du greier det veldig bra.

Hansen sa...

Enig i at det er tvilsomt at politiet prøver å kneble midier, musikere og andre for å hindre publisering av navnet til en av sine egne. (Eller av noen som helst annen grunn for den saks skyld.)

Men er du, Vampus, virkelig så overbevist om at "racist cop"-forklaringen til Samvirkelaget og div andre er en riktig tolkning av hva denne saken handler om? Du henger deg jo på mange vis på bølgen med forhåndsdømming av Volden (uheldig navn i denne sammenhengen...)

Ikke det at du ikke skal ha lov til det. Men du må jo i tillegg ha en grunn til det. Så - Hvorfor?

FascistBaby sa...

Ser ut til at bloggen min ikke viste fram til nå i profilen. Dette er nå fikset.

Stopp Volden sa...

Byretten frikjente i Trond Volden for rasisme i den såkalte Baidoo-saken.

http://www.dagbladet.no/nyheter/2001/08/28/277889.html

RULLEBLADET ER IKKE TOPPERS

oyvinds sa...

Finnes det flere eksempler på politimenn som har drept ved kveling og sluppet unna med det, mon tro?

Oslofyr sa...

vampus:
Jeg kan gjerne fyre inn navnet mitt om det fører til at du publiserer navnet på forsiden av bloggen din.

FascistBaby sa...

Jaja folkens, i dag ble det kjent at saken mot de fire politimennene som var til stede da Obiora døde pga. voldelig håndtering, er avgjort fra spesialenheten for politisakers side....

Alle fire fikk sin sak henlagt!

Tre av dem på bevisets stilling, og for en av dem sitt vedkommende som intet straffbart forhold. (Vi får vel håpe og anta at denne ene ikke var volds- og rasistpsykopaten Trond Volden.. )

På toppen av det hele heller politimesteren i Norges politirasisme og -voldshovedstad Trondheim, salt i såret ved å karakterisere avgjørelsen (som inkluderte en avgjørelse om å ikke reise disiplinærsak mot noen av de fire engang) som "riktig og viktig".

Hadde dette skjedd i en storby i USA, ville nok rundt halvparten av byens bygninger vært i brann sånn omtrent nå. Hva skjer her i Norge? De som i det hele tatt får det med seg, trekker vel i høyden på skuldrene? Vi lever i konformitetens og det politisk korrektes tyranni! Her er det hver mann for seg selv, i det atomiserte individets tidsalder.

Jeg mister mer og mer troen på samfunnet, og trekker meg tilbake til favorittsonen min mellom bevissthet og underbevissthet......

M sa...

Det er interessant hvorledes praktisk talt alle bare antar at politimennene er skyldige, spesielt tatt i betraktning at nesten ingen kjenner det nøyaktige hendelsesforløpet.
Kanskje situasjonen er litt mer kompleks enn at rasistpolitmennene drepte den stakkars uskyldige innvandreren ?

FascistBaby sa...

Det er bra med litt sunn skepsis, men det går an å dra det for langt også...

For meg holder det å vite at samme politimann som håndterte den uskyldige vaskehjelpen Sopiah Baidooh i 1999, mens han kalte henne "faens svarting!!", i 2006 hopper på ryggen til en 48 år gammel "faens svarting" utenfor et sosialkontor i Trondheim, med kneet først. Han tok også kvelertak på denne. Denne døde.

For mange sammentreff på samme person. Ok, kanskje han er EKSTREMT uheldig - en fetter Anton i revers. Men hvis det så er, hvorfor fungerer han fortsatt fint i hverdagen? Han burde vært ødelagt av dårlig samvittighet og post-traumatisk stress syndrom.

Men det er han heller ikke.

Han er bare samvittighetsløs, rasistisk og voldelig. Og før eller siden må det gå galt med slike.

Skjebnen har endelig innhentet ham - la rettferdigheten skje fyldest.

Per sa...

At en "liten" blogger politianmeldes mens "store" Dagbladet slipper unna harmonerer ihvertfall ikke med min rettferdighetssans.

FascistBaby sa...

Politiet oppfører seg regelrett som en skolegårdsbølle: Slår etter og plager de små, og unnviker de større.

Og jeg framholder: Hadde det vært en rik, hvit direktør på 48 år som døde pga. tilsvarende hardthendt håndtering fra politiet, etter han ble litt krakilsk mot f.eks. en p-vakt over en muligens urettmessig p-bot, så ville saken stilt seg SVÆRT annerledes for angjeldende politifolk - og Trond Volden i sær, gitt hans rulleblad.

Dette er rasisme og forskjellsbehandling satt i system. Saken er nå blitt politisk betent, og vanlige saklige hensyn må derfor overstyres. Saken kan ikke bero før riksadvokat Busch innser at det vil skape betydelig mer ufred om også han henlegger, enn om han serverer folket Trond Voldens hode på et fat.

Denne saken er blitt for stor allerede, og Volden bør høyst fortjent bli syndebukken her, så vi kan få saken ut av verden en gang for alle.

Milton Marx sa...

Det undrer meg at justisdepartementet/ministeren bare sitter å ser på at politiledelsen opptrer på en måte som svekker befolkningens forhold til Politiet.

Enhver god leder burde forstå at den pågjeldende politimannen ikke burde fortsette i joben av hensyn til politiets omdømme - uansett om man måtte mene at mannen har opptrått korrekt.

Jeg vil si det samme om det uavhengige etterforskningsorganet, som Gandhi sa da han ble spurt om hva han syntes om "den vestlige sivilisasjon":

I thing that would be a great idea.

FascistBaby sa...

Helt, helt enig, Milton Marx. Det er utrolig at politiet ikke forstår dette. De er i "dire need of" gode medie- og PR-rådgivere. De blir nødt til å skjønne at eneste måten å parkere denne saken på, er å la Trond Volden bøte med politikarrieren.

I kveld på 21-nyhetene på TV2 (ligger garantert på nett, se etter f.eks. bilde av Abid Q. Raja) viser det seg at nok en innvandrer dukket opp, som tidligere hadde anmeldt Trond Volden for unødvendig vold i form av kvelertak - noe han anmeldte ETTET Sophiah Baidoo-saken, men lenge før Obiora-saken. Hans advokat fra den gang bekrefter anmeldelsen. Hvor mange innvandrere som IKKE har råd til advokat, har ikke også opplevd dette med denne usedvanlig klumsete, rasistiske og uraffinerte politimannen? Det kan man kun spekulere i. Men kun de aller mest systemtro og håpefulle vil vel anta at det IKKE kommer flere saker fram i medienes lys, nå som de allerede kommer på løpende bånd.

Riksadvokaten MÅ sørge for at denne saken kommer for retten, Allmenheten og mediene MÅ få mulighet til å etterprøve Hamarpolitiets SEFO-avdeling sin vurdering av vitnene osv.

Og mest sannsynlig så er eneste naturlige utfall av denne saken, at Trond Volden uansett må omplasseres eller tas fullstendig ut av tjeneste. Dette må noen med innflytelse og vett snarest få formidlet til den nisseaktige, arrogante politiledelsen i Midt-Norge.

Obioras etterlattes bistandsadvokat, Abid Q. Raja, var helt ukjent med denne nyrapporterte anmeldelsen fra noen år tilbake, da TV2 nevnte dette for ham i kvelden.

Denne saken er i høyeste grad i live, med innslag på TV2-nyhetene hver kveld nå, samt 1/3 av Tabloid i dag. Snart må NRK og VG også få fingen ut - Dagbladet, Dagsavisen og Adresseavisen har allerede bred dekning.

FascistBaby sa...

Det hører for øvrig med at SEFO som nettopp henla saken mot tre politimenn, inkludert Trond Volden, IKKE tok med denne nyrapporte saken fra noen år tilbake, i rapporten som ligger til grunn for henleggelsene nå i Obiora-saken...

Så dette blir et nytt moment, når saken lander på riksadvokatens kontor. Kombinert med avskyen og misnøyen med politiets behandling som helt tydelig bobler i befolkningen, er det bare til å håpe at riksadvokatens kontor tar til vett, og i det minste besørger en full, åpen rettslig høring (ordinær hovedforhandling for tingrettsdomstol) i spørsmålet om politimennenes eventuelle skyld i Obioras dødsfall - og hvor Trond Voldens rolle (nok en gang mest aktiv) i sær kommer i søkelyset.