Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, mai 10, 2007

Norsk statsborger

Gammelt nytt, men dog: En mann som opprinnelig er fra Bosnia-Hercegovina er siktet for krigsforbrytelser som skal være begått i perioden mai til september 1992. Den foreløpige siktelsen omfatter flere tilfeller av grove legemsbeskadigelser, ulovlige frihetsberøvelser og voldtekter. Mannen er norsk statsborger.

Si meg: Hvordan sjekkes egentlig folk som søker om norsk statsborgerskap? Burde ikke dette kommet opp for eksempel da?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Vel, hvis han nå er ettersøkt så er han jo fortsatt politisk forfulgt og dermed sannsynligvis asyl-berettiget....

-S

i1277 sa...

"Vel, hvis han nå er ettersøkt så er han jo fortsatt politisk forfulgt og dermed sannsynligvis asyl-berettiget...."

Nei moroklumpen, ettersøkt og politisk forfulgt er ikke det samme. Og det står vel heller ikke noe om at han er etterlyst? Det er uansett norsk politi som har siktet ham.

Ellers står det vel andre steder at opplysningene om denne mannen kom frem i 2005, flere år etter at statsborgerskapet ble innvilget, men joda, for alt vi vet kan det godt være man kunne sjekket grundigere.

Cassanders sa...

Jeg har ellers inntrykk av at modus operandi er å kassere absolutt alt som finnes av legitimasjon før ankomst.

Siden jeg er i det litt kyniske hjørnet vil jeg supplere med antatt plan B. Sørge for sabotere alle forsøk på å bringe identiteten på det rene. Så kan enhåpe på få etablert seg i en bygd hvor prestefrua lager støttegruppe og tårevåt reportasje i avisa om nå familien tilslutt ikke viser seg å oppfylle betingelsene for asyl.

Cassanders
I det kyniske hjørnet i dag, ja.

jon sa...

Glemte du av mullah Krekar?

Anonym sa...

Det som skjer er at alt av legg. blir kastet før grensen til Norge, så søkes det om asyl. De som da jobber i UDI er litt tette i pappen; der går ikke ting raskt - for å si det pent.

Mitt forslag er å sende svina tilbake til landet de sist kom fra, som skal være vanlig i EU. Det landet må da ta for seg asylanten. Men ikke i Norge, der er vi så humane, og dyktige, og så skal vi "hjelpe" alle som er syke, og har det vondt og slikt.. Spesielt hvis det kan sikre en med partiboka iorden, en stilling i FN, WHO, etc... Tror at FN har høyeste stjerne her, eller?

Scholiast sa...

"Men ikke i Norge, der er vi så humane, og dyktige, og så skal vi "hjelpe" alle som er syke, og har det vondt og slikt.."

Jeg jobbet noen år i et advokatfirma som bisto i asylsaker, og jeg kan forsikre om at den norske stat gjør alt den kan for å sørge for at disse menneskene _ikke_ får bli i Norge. Det hender selvsagt at det glipper, og at noen får bli (tilogmed noen som slett ikke burde ha fått bli), men som regel går det rett ut igjen, med eller uten papirer, etter bare noen års forsinket saksgang.

Norge har ingen høye stjerner noen steder pga. asylpolitikken, det måtte være hos veldig hvite (brune) partier...

Anonym sa...

Sholiast, yepp, de gjør sikkert sitt ytterste for at så få som mulig av asylantene skal få bli i norge, sikkert!

KEE, Skien sa...

Det er nok gosdt mulig at navnet ikke var på noen ettersøktliste før etter at statsborgerskap var innvilget.
Og jeg er også av den oppfatning at bordet fanger. Har vi først innvilget borgerskap, så er mannen norsk: Har han gjort noe gæærnt mot norsk lov skal han straffes i Norge. (Og det er vitterlig tilfellet her). "Hjemsendelse" blir jo unektelig litt underlig å kreve for en norsk borger.
"Landsforvisning" heter det da. Kanskje vi heller skulle unnføre det som et begrep? Men hvilke land vil ta i mot forviste kriminelle fra mor Gnore?

Cassanders sa...

kee, Skien.
tror det ligger et par problmer her.
Hvis en slik slik praksis du skisserer gjennomføres skjer to ting.
1) Norge blir en frihavn for særdeles grove kriminelle, og
2) Asylinsituttet vil etter min mening uthules.
Ad 1. Straffeutmålingen i Norge vil for all verdens massemordere fremstå som særdeles attraktiv. Dermed vil vi tiltrekke oss en uforholdsmessig stor andel av mennesker som er i stand til å begå grusomme overgrep. Selv med en særdeles velvillig "tro på helbredelse" under soning, synes jeg dette er en høy pris å betale.
Ad 2. Den "gunstige" ordningen for grove kriminelle vil bidra til å svekke asylinstituttet. Kriminelle vil skaffe seg statsborgerskap som asylanter for deretter å kunne peke nese til sine offer.
Asylisntituttet skal være en legitim frihavn for politisk forfulgte, ikke kjeltringer.

VamPus sa...

kee; enig i at har man først innvilget statsborgerskap så er mannen norsk. Spørsmålet er om ikke det at man er ettersøkt som torturist kanskje burde ha kommet opp tidligere?