Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, mai 28, 2007

Pirates of the.. what exactly?

Så galt kan det faktisk gå når man begynner å lage en film uten å ha et manuskript. Den tredje filmen med piratene er overlesset av effekter, fiffige detaljer og ikke så rent få klisjeer. Det den egentlig hadde trengt var en historie. Du vet. En sånn som får deg til å følge med?

Keira Knightley fortalte i et intervju at hun ikke skjønte om motspiller Chow Yun-Fat skulle være på venn eller fiende, for manuskriptet var ikke ferdig da de filmet de første scenene sammen. Det ser ut til at de ikke klarte å bestemme seg for dette i det hele tatt. Faktisk kan det virke som at de ikke har klart å bestemme seg for noe. Det tar en god halvtime før man i det hele tatt ser ut til at det er en form for rød tråd, og selv da er man usikker.

Om man ikke er lei Jack Sparrow-karakteren enda, så kan man glede seg til en scene der Depp ser syner og virker som om han har gått inn i et prosjekt regissert av surrealisten Luis Buñuel. Og pappaen som satt ved siden av meg vil nok være evig takknemlig for mulighetene filmen gir han for å opptre som en omtenksom, trøstende far de nærmeste nettene. De unga kommer ikke til å sove på en stund.

Litt av poenget med DVD'er er at spesielt interesserte kan hygge seg med bonusmateriale. Det kommer de neppe til å gjøre på denne utgivelsen, for det kan da umulig være mer materiale å ta av. Tre timer er drøyt, selv med glimt av Orlando Bloom. Og man skal være spesielt interessert for å ønske å se noe mer av dette sprøytet.

7 kommentarer:

templar knight sa...

Well, did you like it?

Ghost of Goldwater sa...

Det smerter meg å si at jeg er tilbøyelig til å være enig... i perioder er denne filmen dørgende kjedelig. Et langt, tragisk fall fra den første filmen, som er noe av det beste som er laget.

tse tse fluen sa...

Så filmen i går og den var ikke så aller verst. Litt langdryg, men full av vittigheter og rare ansiktsutrykk. Synes Sparrow vandret rundt på en måte som liknet en full høne. Og så var han så flink til å sleike romper. Alt i alt var det en morom film.

Mvh tse tse fluen som sier Krutt og kanoner.

nessie sa...

Sånn ca når i filmen er disse surrealistiske greiene? Gidder ikke å se hele filmen ;)

Børge Skråmestø sa...

Jeg så toern og holdt på å gå fra forstanden av kjedsomhet. Selv ikke Depps Sparrow, noe av dem mest homsete som de siste årene har vrikket seg over kinolerretet, reddet filmen. Jeg har ingen planer om å se mer.

VamPus sa...

templar: erm.. no.
Ghost: Enern var fortreffelig, men slik går det når man prøver å melke en gammal ku.
tse tse: full høne er en meget treffende beskrivelse av Sparrow.
nessie: Hm, vanskelig å si. I og med at noe av kjernen i historien går ut på å redde Sparrow fra dødens dal eller whatever - og at de bruker evigheter på å pense inn dit, så vil jeg tippe etter rundt tre kvarter. Du kjenner det nok igjen hvis du har sett "Being John Malkovic" - som anbefales.
Børge: mest homofile? Artig det, i og med at han selv sier at malen for figuren var Keith Richards i Stones :-)

Deerstalker sa...

Karibien, VamPus, Karibien.

Hvor mye må man forøvrig se av Orlando Bloom for at det overstiger "glimt"?

Og det er faktisk et ganske godt plott inni der, fra de straks hengt synger frihetssanger til piratrådet kommer sammen og erklærer krig mot monopolkapitalismen.

Dronten hadde det veldig, veldig, veldig moro. (Men så synes den "Being John Malkovic" er noe pretensiøst vrøvl.)