Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, mai 21, 2007

Kontoen er åpen

Palestinerne har endelig fått opprettet en konto (?!) for å få overført de lenge bebudede norske skattepengene, og Jonas Gahr Støre har oppfordret alle andre regjeringer til å gjøre det samme. EU er ikke overbevist:
– For at det skal kunne skje, må vi se på resultatene av regjeringens handlinger og program. Jeg må si at den pågående volden ikke bidrar i riktig retning i det hele tatt, sier EUs utenrikskommissær Benita Ferrero-Waldner ifølge Dagsavisen. De skriver videre:
Norge normaliserte forholdet til den palestinske regjeringen i mars. EU vil på sin side ikke ha noen kontakt med de statsrådene som representerer islamistiske Hamas.

Normaliserte? Er det et sosialdemokratisk uttrykk for "åpnet lommeboka"?

4 kommentarer:

Knut Albert sa...

Det hadde jo hjulpet om de normaliserte forholdene litt internt først også. Så slapp denne finansministeren med det nye bankkortet fra Støre å bli skutt av en regjeringkskollega på vei til banken.

Hønemor sa...

Normalisert betyr her dialog, noe Støre har påpekt gang på gang. Ferrero-Waldner sier også (lenger ned i saken, greit å lese hele) at hun regner med at EU vil gi humanitær nødhjelp fordi det vil komme til å bli nødvendig. Folk lever under helt forferdelige forhold, det skulle bare mangle at man prøvde å gjøre noe.

VamPus sa...

hønemor: Ja, folk lever under helt forferdelige forhold og det hadde vært en fordel om de som styrte landet sluttet å kidnappe og skyte hverandre. Det nytter ikke med nødhjelp så lenge styresmaktene er mer opptatt av sin egen maktprofil og ikke av å hjelpe befolkningen.

Per Esben sa...

Eg skulle ynskje høgrefolk ville ta Kåre Willoch meir til etterretning når det gjeld synspunkta hans på Israel og Palestina. Han har aldri vore so informert og klårttalande som han er i midtaustendebatten.