Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, mai 29, 2007

Halal-hippier

DN Lørdag, Norges beste livsstilmagasin, hadde i helgen et intervju med den danske politikeren Naser Khader, som er en av initiativtakerne av sentrumspartiet "Ny Alliance". Partiet har blitt Danmark tredje største på bare tre uker. Han mener at de demokratiske verdiene ble alvorlig angrepet under striden om Muhammed-karikaturene og sto selv som en påle i forsvaret av ytringsfriheten.

- Det ville vært sunt for Norge å få en lignende debatt som i Dk, der regjeringen, blant annet etter råd fra meg, nektet å unnskylde at Jyllands-Posten trykket tegningene. Det var feil og litt ynkelig av den norske regjeringen å bøye av for presset og si unnskyld, sier Khader og legger i vei om venstresidens behandling av muslimer som èn, samlet undertrykt gruppe.

- De velmenende folkene på venstresiden er hva jeg kaller halal-hippier, som insisterer på at muslimer er noen stakkars ofre. Jeg synes det er meget diskriminerende.

I Danmark har det stått side opp og side ned om hvordan debatten rundt Muhammed-tegningene påvirket debatten om muslimer i positiv retning og ikke minst fikk frem prinsippene. Legg gjerne igjen lenker til den dype norske debatten om dette.

4 kommentarer:

Aksel Sterri sa...

Ja, debattklimaet om muslimer i Danmark er jo helmaks. Hvis man blir sjokkert over uttalelser fra FrP-medlemmer i Norge så kan en jo bare gå litt lenger sør og se samme uttalelser fra moderate sosialdemokrater. Dansk Folkeparti er direkte fremmedfiendtlige sammenlignet med FrP.

At dette er positivt for muslimer har jeg vanskeligheter med å forstå.

VamPus sa...

aksel sterri: hvis du på død og liv ØNSKER å være enkel, så ja - da er det ikke vanskelig å finne fremmedfiendtlige uttalelser noe sted i verden. Hvis du derimot går inn og ser på bl.a. undersøkelser som ble gjort i etterkant av Muhammed-debatten så viste flere at dansker var mer positivt innstilt til muslimer, særlig fordi de fikk avklart en god del ting - som f.eks. at det bare var 3% som støttet ekstremistene som den norske regjering la seg på ryggen for. Resten var lojale mot demokratiet og Danmark.

PeeWee sa...

Jeg mener i bunn og grunn at man ikke bare burde begrense mulighetene for fattige å flytte på seg, men også ressursterke. Det han gjør er jo å forsvare et samfunn hvor de ressursterke kan skape et samfunn som er elendig for mange andre grupper ved å bruke den makten de har ved å shoppe etter de beste forholdene. Dette på tross av at disse i bunn og grunn ikke har noen å klage over her i Europa heller.

VamPus sa...

peewee: Så nå burde vi begynne å legge restriksjoner på folks muligheter til å flytte til andre land? Sånn litt sånn Sovjet? Positivt...