Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, mai 31, 2007

Homohaterne

Inger Merete Hobbelstad skriver om USAs visepresidents, Dick Cheney, lesbiske datter i Dagbladet i dag. Mary Cheney har gitt betydelig hodebry til de såkalte liberale og venstresida, da hun både har jobbet i kampanjen for å få sin far gjenvalgt og er aktiv republikaner - noe som de ikke kan få til å stemme med Bush's homohatende image. For siden Bush, i likhet med de fleste norske partier, ikke har ønsket at homofile skal få adoptere barn eller gifte seg i kirken, så er han, i motsetning til de norske partiene med samme standpunkt, homohater.

At Mary Cheney ønsker å verne mer om sitt privatliv enn søsteren Elizabeth, kan jo ha noe med at hun vet at dersom hun først er aktivt ute vil hun bli forfulgt av pressen fordi hun er langt mer interessant enn søsteren. Men det tolkes som at republikanerne forsøke å skjule sin tidligere kampanjeleder for visepresident-kampanjen. Det var først og fremst demokratenes kandidater, John Kerry og John Edwards, som brukte Mary Cheneys seksuelle legning i valgkampen i håp om å skade republikanerne.

I sin selvbiografi, Now it's my turn, skriver Mary Cheney om hvordan hennes (homohatende?) far reagerte da hun kom ut av skapet: ""You know, look, you're my daughter and I love you and I just want you to be happy." Homohatende, faen. Brenn, sier jeg, brenn!

Mary fødte nylig sitt første barn og lever i partnerskap med Heather Poe. Hun har sagt at barnet er en velsignelse fra Gud, ikke en politisk aksjon. "It is not a political statement. It is not a prop to be used in a debate by people on either side of an issue. "

Noe Hobbelstad glatt overser. Kritikken av homohateren Bush er langt viktigere.

Forøvrig støtter VamPus kampanjen for en kjønnsnøytral ekteskapslovgivning. Du kan underskrive kampanjen her.

8 kommentarer:

Delirium~ sa...

Hmmm -
Dette med homohatende er et vanskelig tema, men jeg kommer for alltid til å se på Bush som homohater etter at han opphevet allerede inngåtte homofile ekteskap i stater som godtok slikt.

(eller som de amerikanske lesbene sa under valgkampen sist "And Bush Used to be Such a Nice Word")

Harald H. sa...

Du har selvfølgelig rett i at media har anti-Bush-holdning, men akkurat her synes jeg de har noe de med rette kan ta tak i.

Når Cheney blir spurt om datterens legning sin i intervjuer, blir han snurt og avviser det hele med at det er en privatsak. Samtidig går han ut (som del av Bush-administrasjon) ut og legger seg opp i andre menneskers seksuelle legning og gjør det til politisk sak. Dobbeltmoral? Ja!

VamPus sa...

delirium: "And Bush Used to be Such a Nice Word" - ha ha ha, bra slagord.
Harald: Som jeg skriver, dersom datteren selv ikke ønsker å brukes av verken den ene eller andre siden, så skal vi - her i Norge - kreve at hun skal være en offentlig person og brette ut sitt privatliv. Fordi at hun er lesbisk? At faren hennes respektere hennes valg synes jeg faktisk er helt ok, at demokratene forsøker å bruke det mot han synes jeg ikke er ok.

Anonym sa...

Fra artikkelen det er linket til:

"I fjor kom hennes selvbiografi «Now It’s My Turn», der hun skrev at president Bush’ foreslåtte grunnlovstillegg for å «beskytte ekteskapet i USA» ville være det samme som å grunnlovsfeste diskriminering."

Å ta denne personen til inntekt for at Bush _ikke_ diskriminerer homofile er kanskje en litt spelisell vinkling?

forøvrig tror jeg verken Bush eller Cheney er homohatere, men at de er ute etter stemmene til til den kristene høyresiden i USA. Dette er i praksis det samme hva politikk angår, men vil nok gjøre forskjell i mer personlige relasjoner.

Bernt sa...

Delirium~ sa...
Hmmm -
Dette med homohatende er et vanskelig tema, men jeg kommer for alltid til å se på Bush som homohater etter at han opphevet allerede inngåtte homofile ekteskap i stater som godtok slikt.
__________________________________


Det var ikke Bush som opphevet disse ekteskapene.

Per sa...

Det var da fælt til slagside til venstre på denne Inger Merete Hobbelstad, da! Her har man nok gjort seg opp en mening på forhånd om at "Republikanere er fæle", mens "Demokrater er snille". Da må det nødvendigvis bli lite objektivt.

Det er, som VamPus indikerer, påtagelig at straks en amerikansk politiker (og da helst en republikaner) mener noe blir det blåst opp som langt "verre" enn om en norsk politiker skulle si og mene akkurat det samme. Litt som da Bush vant presidentvalget med et mindretall av velgerne bak seg, og deler av den norske venstresiden mente at dette var helt vanvittig, mens Stoltenberg og hans rødgrønne lekekameraters inntog i regjeringskontorene med et mindretall av velgerne bak seg ikke avstedkom de samme reaksjonene fra de samme folkene. Konklusjon: Man møter seg selv i døra og dobbeltmoral er øyensynlig bedre enn ingen moral.

Jan Egil Kristiansen sa...

Norge tillater ikke ekteskap mellom personer av samme kjønn, så det virker snodig å sitte der og kritisere USA for å oppheve dem?

Såvidt jeg forstår, aksepterer Bush civil union/registrert parnerskap. Helt på linje med den norske Stat.

Ja, Bush diskriminerer homofile. Men ikke mer enn gjeldende norsk lov.

Anonym sa...

Det er ikke "hat" å la være å gi sære grupper sær-rettigheter.

Det sier en god del at veslige lands lovgivere kan finne på å kalle det at to gubber bor sammen for "ekteskap".

Men la gå, kan en skilt far melke noen kroner fra Staten på å "gifte seg" med sin sønn, er jeg sikker på at noen gjør det.

Som komputofil kunne jeg for min del godt tenke meg ekteskap med PCen, forutsatt at jeg kunne ha dama på si, evt. praktisere "bigami".

Hva med VamPus og katten? Noe løfte om å "elske, ære og adlyde" på gang fra en av partene der?

Hilsen god, gammaldags drage lun.