Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, mai 21, 2007

Dublin

- Hva gjør egentlig den nakne damen med den svanen der?

VamPus ser på Sean med rødsprengte øyne og følger blikket hans bort til et fargesterkt bilde som henger på veggen i cafèen der vi spiser frokost.
- Sean. Vi var ute til fire i natt. Klokka er bare halv elleve om morgenen. Du skal være glad for at jeg både kan snakke og gå samtidig, ikke begynne å spørre om tolkninger av absurde bilder. Hjernen min har ikke skrudd seg på enda.

Det er VamPus' siste dag i Dublin, og etter Seans "famous last words" dagen før (it's your last night in Dublin, we can do whatever you want) så havnet vi selvsagt på brakfylla. VamPus møtte Sean på en guidet historisk rundtur, og når den initielle skepsisen hadde lagt seg (han så ut til ha med et fullt survival kit i ryggsekken for å gå ute en dag), så ble vi ganske gode venner (han hadde vært krigskorrespondent i Irak). En felles interesse for irsk historie (if it's succesful, it's a revolution, if it fails it's a rebellion), gjorde at vi til slutt havnet på lunsj med guiden, der vi delte en flaske vin og ble enige om se flere severdigheter sammen. Dette inkluderte Dublins eldste pub, to ganger, og en musikalsk aften med irsk folkemusikk. Resten av kvelden fortoner seg noe... uklar.

VamPus har hatt lyst til å dra til Dublin helt siden en kollega for noen år siden fortalte om et skilt han hadde sett på en av barene i byen: "Unattended children will be caught and sold as slaves." Etter fem dager med iherdige forsøk, inn og ut av barer, for å finne skiltet, resignerte VamPus. Kanskje like greit, for ellers hadde hun flyttet inn og bodd der resten av livet.

16 kommentarer:

Virrvarr sa...

Er det Leda og svanens kinky eventyr mannen ville ha deg til å tolke? (c:

løwe sa...

Merkelig, jeg var faktisk ikke så begeistret for det lille jeg så av Dublin - hadde trodd jeg ville ha falt pladask. Irland var veldig annerledes enn jeg hadde ventet, veldig latinsk på godt og vondt - en blanding av dodgy latin-amerikanske storbyer og middelhavstemning. Og irene er jo nord-Europas italienere, sjarmerende men (spik spenna) gale, eller?

VamPus sa...

virrvarr: Du skal ikke se bort fra det, gitt...
Løwe: Mja, jeg hadde vel også ganske store forventninger til byen og den svarte vel ikke helt til forventningene, men det var både gøy og interessant nok :-)

SIAa sa...

Skiltet er (selvfølgelig) tilgjengelig på internet, kun $ 2,99! Det må da være årets funn for Vampus?;-) http://www.stickergiant.com/page/sg/PROD/funfamily/xrg111

Johan R. Sjöberg sa...

Aaaah! Irland! Jag vill, jag vill, jag vill!

annetten sa...

Hm, jeg kunne sverget at det skiltet hang i Dublin-filialen av Urban Outfitters?

Ghost of Goldwater sa...

Regner med at "Dublins eldste" er identisk med The Brazen Head? Kjempested!

VamPus sa...

siaa: Lot's of love - skiltet blir å finne i min leilighet asap.
Johan: billige turer med Ryan Air, og tåler man litt slumming så er Avalon Hostel et billig og sentralt alternativ.
Ghost: Yup. Men du hadde sikkert ikke satt pris på gjengen med spanjakker som sang spanske drikkeviser etter en fotballkamp...?

Deerstalker sa...

Dublin er møkkete, rotete, forskrudd, fascinerende, fjollete og veldig, veldig lett å bli veldig, veldig full i. Den er utrolig sjarmrende og innmari frustrerende. Og det blir absolutt ikke bedre av å dra ut i forstedene. Det er ikke alle den mye omtalte irske tigeren har sett innom.

Dublin er også et fantastisk sted for absurde oppleveleser. Som denne: Fruen og avkommet (den gang det eneste) var plassert på hotellrommet ganske langt nord i sentrum og Dronten dro ut for å finne en passende bar (alltid bar, Irland har ikke puber) for å se en av semifinalene i siste fotball-EM. På nabobordet satt en eldre dame, som, som eldre, irske damer flest, drakk halfpints med guinness. Men det er jo veldig lite i en sånn, så hun kjøpte så lenge Dronten satt der to av gangen. Man holder stilen.

Ah, Dublin.

Anonym sa...

Synest å huske en p2-kommentar. Var det... nå i helga... Jo. "Skrytefylla" var det. Norge er det eneste landet hvor man virkelig går i fylle kun for å kunne skryte av det etterpå...

Ghost of Goldwater sa...

Spanjoler er som barn: De skal ses, ikke høres.

Halvor sa...

Mange som har Dublin-opplevelser bak seg, ser jeg. Men ingen navngitte, anbefalte utesteder med irsk musikk og god stemning er nevnt. Jeg skal til Dublin med 3 kompiser i september, så jeg er lutter øre hvis noen har gode forslag... :-)

Ghost of Goldwater sa...

Halvor: Jeg har nevnt ett -
The Brazen Head. Ryans

Ghost of Goldwater sa...

Øy! Blogspot spiste resten av kommentaren min... Ryans i Parkgate (link i forrige post) er også et ok sted, og det ligger en junkfoodsjappe litt lenger opp i gaten som er ideell for et måltid sånn i 2-tiden en fredagskveld...

Per sa...

Eksisterer tidspunktet "2-tiden en fredags kveld"? :-)

Cassanders sa...

Ehem,
Det var saktens kinky, men så var det da selveste Zevs som var formummet som svane.
Grae mannfolk med en viss posisjon har nå alltid forsøkt slike trick når de har ferten noe fristende.
Zevs opptrådte både som okse, gullregn og svane.
Muhammed fikk raskt et par høvelige åpenbaringer når han trengte en ny kone eller to. -eller hva slags behov han for øyeblikket følte. Akkurat den teknikken har for øvrig vist seg ganske slitesterk. Bl a. Joseph Smith (mormonerne)og en rekkeandre religiøse begragere har benyttet samme opplegget.

Cassanders
In Cod we trust