Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, november 07, 2006

Blogg i plateform

Av anmeldelsene kan det se ut som om Unni Wilhelmsens nye plate er en blogg i plateform: platt, kjedelig og monoton. Ingenting er så morsomt som å lese en skikkelig god kulturslakt og det kan virke vel fortjent med tekster som dette;

Jeg fikk en nøtt/hvorfor kommer trøbbel støtt?
Gåte uten svar/nøtta var hard


På en annen side, når man leser anmeldelsene i nesteklikk og spirit så får man den samme kalkunopplevelsen som med Aune Sands "Dis" - du må nesten bare kjøpe plata for å sjekke om den faktisk er så dårlig. Dagbladet gir forøvrig terningkast 5, og beskriver låta «Prinsessesangen» som en "poetisk kjærlighetssang - der ord som «luskende», «eplekjekk», «dings» og «gliser» tar brodden av det som fort kunne blitt klisjeer."

”Over buskene/kommer morgenlyset luskende”

Siden en klisjè er basert på noe som en gang var genialt orginalt, men har blitt gjenbrukt til det kjedsommelige, kan vi vel trygt fastslå at det er lite som tyder på at tekstene her vil utvikle seg til å bli "klisjèer". Men morsomt er det.

7 kommentarer:

EarlGrey sa...

Siden jeg tilhører dem som har vært trofast fan av Unni siden debutplaten, kommer jeg sikkert til å kjøpe denne også - uavhengig av gode eller dårlige kritikker. Hun har et eller annet udefinerbart som skinner gjennom det meste av det hun produserer.

Hvis tekstene hadde vært på engelsk, er det ikke sikkert anmelderne ville hengt seg opp i klisjeer og rim i det hele tatt. Selv noen av de best kjente og mest solgte artistene som synger på engelsk har tekster som ville fått fansen til å rødme av flauhet dersom det ble oversatt direkte. Men som Kine Hellebust og Anders Rogg engang sa: "..alt blir mye finere på engelsk.."

Ellers er det jo ting som tyder på at Unni også har tatt en musikalsk avstikker bort fra den rendyrkede singer/songwriter-stilen denne gangen, så jeg synes uansett hun fortjener kudos for å gå utenfor opptråkkede løyper. Go Unni!

Nemo sa...

Klisjeer i popmusikk? Hvis det er den verste kritikken, kjøper jeg nok plata uansett.

Jeg er en møll / Jeg har sett lyset

Nemo sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Nemo sa...

Vent litt, denne var for drøy, selv for meg...

Sånn derre mann/sånn derre strand/sånn derre guttekropp/sånn derre glovarm kopp/ …/sånn derre mann/som å finne vann

Prinsesse Lea sa...

Haha, jeg synes buskene/luskende var genialt, jeg! Minner litt om Ingrid Bjørnovs nyere tekster. De aller fleste norske artister som skriver på engelsk har en dårlig forståelse av det språket, og ofte et begrenset vokabular, noe som blir lett hørbart i musikken.

Anonym sa...

VamPus kan vel neppe regnes som en nøytral musikkritiker. Sålenge platen ikke er ved Depeche er den lite verdt, ikke sant?

Anonym sa...

hehe. Morsom sak og morsommere kommetarer.
Prinsesse Lea; det er vel på grunn av at norske musikere ikke her helt stødig i engelsk at death metal og elektronika er det norsker er stor på i utlandet!