Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, november 16, 2006

Djupedalskolen


Kommentar overflødig. Via Lille Blå.

På en annen side er det mulig at dette er den beste kommentaren mot fagforeninger.

30 kommentarer:

Anders H sa...

Jeg tror du er en skikkelig skapSVer Vampus :)

Jeg kan føle harmonien i det klasserommet...

Morten sa...

Og Høyres løsning på problemet:

- Flere nasjonale prøver
- Flere prøver generelt
- Karakterer enda tidligere
- Mer pugging

Flott - dette løser nok virkelig opp i utfordringene skole-Norge står overfor.

Ellers er det verdt å nevne at et stort antall elever senest for noen uker siden streiket mot Høyres skolepolitikk i Oslo. 96% av elevene på Foss, 93% på Katta, rundt 90% på Nissen og 50% på Elvebakken. Det nytter ikke å tre en politikk nedover hodet på folk som ingen ønsker - det trodde jeg da Høyre hadde erfart fra sist valg.

Anonym sa...

som jeg sa til tobben: Er det for mye å be om at eiedomsmeglergutta, BI-babesene og direktørdøtrene i Unge Høyre tar lærerskolen før de begynner å syte?

Anonym sa...

Hei Morten
-trer man en politikk nedover hodet på FOLK SOM INGEN ØNSKER eller
..er det folk som ikke ønsker å få politikken tredd ned over hodet.
Ikke for å kverulere men.......Kanskje ta en tur i klasserommet igjen
Hilsen Rufsen

Anonym sa...

Morten, kanskje en ide og oppdatere deg litt ved å lese dagens aftensnummer av Aftenposten...

Anonym sa...

Disse såkalte elevstreikene er bare tull. Selvsagt vil elever har fri. At de kan legitimere de med noe politisk tull gjør det ikke mer seriøst.

Hvorfor skal alltid elever demonstrere i skoletiden, og aldri i deres egen fritid?

Anonym sa...

Jeg vil tippe Lærerhøyskolen i Oslo består av 70% SVere. Dette er den største utfordringen skole-Norge står overfor. En løsning kunne være å heve karakterkravene for opptak.
"Kompis-lærere" kan aldri gi ungene det viktigste verktøyet de trenger for å lykkes i livet, nemlig disiplin. Dessuten er det tragisk at dyktige elever må vente på de mindre dyktige. Mitt forslag er å avskaffe "klassetrinn" og heller fokusere på faglige ferdigheter, slik at f.eks en 7-åring som er god i matte men dårlig i norsk kan gå i 6-klasse matte og 2-klasse norsk.

Anonym sa...

Rolemodel? Compressed into one word? You've been to long in Norway.

VamPus sa...

Morten: Elevprosenten på Foss, Nissen, Katta og Elvebakken korresponderer vel omtrent med hva SV og RV får til sammen på skolevalgene på disse skolene? Så hvem var streiken organisert av? SU?

Anonym sa...

Vampus:

Og hva så? Skal et stort antall elevers diskvalifiseres fordi de slutter opp om SU?

Ikke imponert, Lunde....

Anonym sa...

"Jeg vil tippe Lærerhøyskolen i Oslo består av 70% SVere. "

Det er da høyres problem om de ikke tar lærerskolen.

VamPus sa...

Manfred: skolene utgjør verken et flertall av skolene i Oslo, og spørmålet er om de er representative. Hvorfor sluttet ikke flere skoler opp om initiativet? Det er verken diskvalifiserende å være med i SU eller FpU.
Mons: helt enig. Folk må slutte å gnåle om at journalister og lærere er "venstrevridde" - enten innse at sånn er det og forholde seg til det, eller gjøre noe med det..

Anonym sa...

Har du ikke skjønt dette da, Mons:

Ikke bare driver disse jævla sosialistene og tar seg utdannelse og bruker den til å gjøre det de mener er riktig, de snakker med andre folk om det også!

I motsetning til høyrefolk, som aldri bruker utdannelsen sin eller snakker med noen om det de mener er riktig.

Anonym sa...

Dere sku gjøre som vi i Frp mener å jage dem vekk de sjornalistne å lærere. Det er mye bedre åm vi kan klare åss sjæl å ikke bettale alle skattepenga til tapere å komunistre. Ja til mner pisk å strengere dissiplin i skolen så lærer døm kansje no å holder kjeft.

Anonym sa...

Lunde:

Det forsvarer ikke at du avfeier initiativet som et resultat av en rød elevmasse. Clemets prestisjeprosjekt nasjonale prøver har møtt langvarig motstand de siste årene.

I 2005 boikottet 18000 elever prøvene.

Lærerorganisasjonene har kritisert Clemet fordi hun ikke har samarbeidet med lærerne om utformingen av skolepolitikken, og for hennes (skinn)argument om at dette vil være et godt verktøy for kartlegging av elevenes kunnskap.

I august 05 gjennomførte TNS en spørreundersøkelse blant lærerne om nasjonale prøver. Bare 15% mente at prøvene ville fungere slik Clemet hevdet at de ville.

Anonym sa...

Det var for øvrig elevorganinsasjonen som arrangerte den siste boikotten. Dette er jo en organisajon med en klar venstrevridd politikk og en fylkesleder fra su så vidt jeg har forstått.

Denne organisasjonen representerer ikke i det hele tatt den totale elevmassen, de praktiserer blant annet kollektivt medlemskap hvor alle elevene på en skole regnes som medlem. De fleste skolene meldte seg for øvrig inn etter en avstemning i 1999. Skoleene faktures etter antall elever uten at elevene blir spurt om de ønsker å være medlemmer!

Anonym sa...

Så de 18 000 elevene som valgte å boikotte prøvene var ute av stand til selv å vurdere om de skulle slutte seg til EOs linje? Interessant. Not.

Poenget mitt var at Clemets politikk, og da særlig de nasjonale prøvene, har vært omstridte fra dag en. Av elever, lærere og en del forskere. Og ja, mange av disse menneskene likte ikke Høyres skolepolitikk før Clemet fikk nøklene til kontoret heller.

Anonym sa...

Streiker av typen: "hvem har lyst til å slippe en prøve, uten konsekvenser, og heller få fri?" får naturligvis lett oppslutning.

Elever ER late. Om man heller hadde bedt elevene skrive en 10 siders stil hver om ulemper ved nasjonale prøver ville stort ingen gjort det.

Anonym sa...

Den 20.januar 05 sendte utdanningsdirektoratet ut et brev til alle fylkesmenn med beskjed om at disse informerte samtlige skoler, lærere og foreldre om at en boikott ville bety nedsatt standpunkt og nedsatt orden.

http://odin.dep.no/
kd/norsk/aktuelt/nyheter/
045051-070008/dok-bn.html

Så hvor har du det fra at de 18 000 elevene trodde at dette ikke fikk konsekvenser?

Godt tenkt, anonym.

Anonym sa...

jeg bryr meg veldig lite om denne saken, skjønner ikke hvorfor dere gidder... det jeg ønsker å kommunisere med denne kommentaren er hvor feit jeg synes Heidi Lunde er.

Kanskje det hadde vært en ide å slanke seg før du går ut på byen neste gang? Jeg så deg skjønner du. Æsj.

Anonym sa...

Sensur er en uting, men kanskje relevant her? Hovedsaklig fordi forrige kommentar har ingen ting å gjøre med tema.

Anonym sa...

Eller av den enkle grunn at simple injurier er flaut å se på..

VamPus sa...

Pondern: Å mene at noen er feit er vel ikke injurierende? Regner med at æsj er så tøff at neste gang han/hun ser meg på byen så tør vedkommende gå bort å identifisere seg?

Forøvrig har jeg en BMI på 23 og er etter alle solemerker normalvektig, om enn ikke i bikiniform. Som skrevet tidligere har ikke anonyme kommentatorer injurierende kraft...

Anonym sa...

Nei, kanskje ikke. Det er vel uansett du som bestemmer disse grensene. Jeg, synes i alle fall det er meget smakløst.

VamPus sa...

Smakløst, ja - men jeg synes det er greit at andre lesere også ser hva jeg får av kommentarer. Så kan de jo selv bestemme hvilket nivå de vil legge seg på :-)

Anonym sa...

æsj said bør kanskje selv holde seg hjemme, eller søke hjelp for å få et bedre forhold til seg selv. Folk som har behov for å komme med slike smakløse, sure og unødvendige kommentarer, sliter selv med store komplekser. I tillegg lyver vedkommede. Vampus er høyst normal hva kropp og utseende angår, har vunnet gullbloggen, figuret i media og klart ting "æsj said" tydeligvis er misunnelig på. Følte du (æsj said) deg bedre etter å ha lirt av deg denne dritten? Større selvtillit og ego kanskje, stakkars?

geirronimo sa...

Norske elever skårer dårlig på europeiske kunnskapstester i grunnskolen, også i forhold til våre naboland. Dårligst skårer elevene på realfag og naturfag. Det gjør lærerne også. Men noen elever gjør det også dårligere enn andre elever. Guttene får dårligere karakterer enn jentene i 90 prosent av fagene. Hele 23 000 gutter, over dobbelt så mange som jentene, får spesialundervisning.

I den videregående skolen er det årlig rundt 7600 gutter som avbryter skolegangen, nesten dobbelt så mange som jenter. I 2004 var det nesten dobbelt så mange unge kvinner som unge menn som kom inn på høyere utdanning. Unge menn sto for flertallet av strykkarakterene på universiteter og høyskoler. Gutter og unge menn sakker ikke bare etter jentene og de unge kvinnene, mange faller helt av lasset!

Samtidig har antall elever pr. lærer sunket og er nå på 12,5 på barnetrinnet og 10 på ungdomstrinnet. Dette er langt færre elever pr. lærer enn både i Sverige, Finland og gjennomsnittet i Europa. Her nytter det ikke å skylde på mangel på lærere i skolen. Norge har mer enn nok. Hva kan da være årsaken?

Det er innlysende at interessen for det skolistiske ikke akkurat appelerer til gutter. Og når man må ha mattematikk for å bli rørlegger, sier det seg selv at dette skjærer seg. Det artige er at lærere og lærerforbundet har styrt denne utviklingen 100%, og snakker nå plutselig mot bedre vitende - imponerende..

Anonym sa...

Under protesten stod representanter for "elevene" frem og var "så imot nasjonale prøver".

Disse representerte 29 %, hva med de resterende 71% som faktisk mente at prøvene var ok?

Demokrati har aldri vært sosialistenes sterke side, og lærere viser nok en gang hvordan de skyver elevene forran seg!

Anonym sa...

Drægni skriver virkelig:
"Det nytter ikke å tre en politikk nedover hodet på folk som ingen ønsker - det trodde jeg da Høyre hadde erfart fra sist valg."

Drægni er SV'er, hvor mange stemmer fikk SV ved stortingsvalget?? Så SV kan tre ikke-ønsket politik nedover folket, men ingen andre??

Anonym sa...

"En løsning kunne være å heve karakterkravene for opptak."

Wow, slående logikk; øk karakterkravene og søkermassens karakterer øker. Kan det heller være at yrket rett og slett ikke innehaver respekt? Eller at man tjener like mye som en ikke-utdannet industriarbeider? At arbeidsforholdene er tilnærmet uutholdlige (både for elever og lærere)? Mange forskjellige teorier her, men at karakterkravet er for lavt er ikke dette.

Og forøvrig er antall lærere kun de siste år blitt høynet. Da jeg gikk på skolen hadde vi en lærer per drøye tyve elever i de fleste fag. Det vil ta tid før kunnskapsgjennomsnittet øker, naturlig nok.