Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, november 13, 2006

Hvit uke

Det var en stund siden. Hvit uke. Og det har ingen ting med et nytt liv å gjøre (i dag: stor salat med to egg, to knekkebrød med nøkkeløst, mandler og rosiner, grønnsaksalat med sojapucker.. og masse kaffe, ingen sigaretter.. så langt). Nope. Var hos legen. Urinprøve. Blærekatarr.

- Og så må du huske på å drikke mye.....
- Fett - det skal je...
- ....vann! *strengt blikk*

En ukes pillekur. Drikke mye vann. Ingen alkohol. Det er vel godt for noe.

15 kommentarer:

alliene sa...

Får håpe det ikke er julebord til helgen, da...

God bedring.

Anonym sa...

God bedring!

fr.martinsen sa...

En uke?
Det var mye.

VamPus sa...

Takk takk - det er jo ikke akkurat verdens undergang. Itteno julebord enda. Første 3 dgrs kur virket ikke, så denne gang er det vel piller som kurerer både pest og kolera i tillegg :-)

Anonym sa...

Ouch, det er ikke digg, min medfølelse. Tranebærjuice, sa legen min, tror det funka. Pluss at man må gå på do etter pulings, men det var kanskje mer info enn du trenger nå ;)

Anonym sa...

Det der med ingen alkohol når man går på antibiotika er nok litt overdrevet. Poenget er at når man går på antibiotika er man som regel syk, og da bør man ikke gå på fylla.. Ikke så bra for immunforsvaret osv.. Men et lite glass vin eller to kan du godt ta, syns jeg.

(OBS, dette kommer selvfølgelig an på hvilken type antibiotika du tar, det finnes en som gir antabusreaksjon med alkohol... Hvilken tar du?)

Hilsen Farmasøyten

VamPus sa...

Drus: har hørt rykter om tranebærjuice, men faktisk viser det seg at appelsinjuice visstnok gjør samme nytten. Spiser tranebærtabletter. Å starte morran med noe som minner om Cosmo er litt strengt.
Puselur: nå er det vel ikke slik at jeg ikke akkurat har vondt av en hvit uke, men.. pillene heter tro..trap..trech.. ikke et veldig intuitivt navn :-)

Anonym sa...

Da jeg bodde på studenthjem hadde vi en nestenferdig lege der. Hans oppfatning til det meste av piller er "rød trekant? psjt - drikk alkohol likevel du, vennen! Her ta en øl!". Men selv han mente at hvis du gikk på antibiotika fikk du pent holde deg unna.

Anonym sa...

Dessuten er alkohol det verste du får i deg i den tilstanden, ettersom det tørker ut kroppen, når man helst skal helle på med juice.

Anonym sa...

Hvit uke betyr å holde seg til hvitvin, gjør det ikke?

Anonym sa...

Delirium og Drusilla:

Joda :) Men det er begrenset hvor mye skade og uttørking ett glass vin kan gjøre. Poenget er bare at man ikke trenger å ta alt så alvorlig ;)

Forøvrig er navn på legemidler som regel ikke så veldig intuitive, det var til og med en fotnote i en av lærebøkene mine hvor forfatteren hadde følgende kommentar til legemiddlet "Zafirlukast": Who thinks up these names!?!

En liten blå høne sa...

Jeg har hørt rykter om at grunnen til at man ikke skal mikse antibiotika og alkohyler, er ikke pga nedsatt effekt av antibioktikaen, at man i mye større grad glemmer å ta pillene...

Noen farmasøyter eller leger som kan bekrefte eller avkrefte?

Blåblogg sa...

Ånei, ikke en hel uke? For en skjebne...

En liten blå høne: Den hyggelige effekten av antibiotika og alkohol er at alkoholen blir usedvanlig mye mer effektiv enn vanlig :)

Anonym sa...

Det er sikkert kroppen din som klager på at det er kommet blod i alkoholomløpet ditt. Slapp av, det går nok over. Kroppen er utrolig tilpasningsdyktig!

Anonym sa...

Ehh... dette var vel strengt tatt mer enn vi trengte å vite.