Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, november 09, 2006

Full ytringsfrihet i Nord-Korea

Hvorfor er man ikke egentlig overrasket over at nordmenn stiller opp på propagandabilder for Nord-Korea og varmt forsvarer det kommunistiske diktaturet?

Bjørnar Simonsen er ikke bare "venn" av regimet og leverer en ukritisk hyllest Kim Jong Il, men administrerer også FAQ sider med spørsmål og svar om Nord-Korea hvor han beskriver diktaturet som et fritt demokrati med full ytringsfrihet. Eventuelle sultkatastrofer er selvsagt USAs feil siden de ikke vil handle med Nord-Korea (er det ikke litt merkelig at de som er mest mot frihandel alltid mener at USA skal tvinges til å handle med dem?). For et lite fnis kan du trykke her for å se på hva som ligger under informasjon om landet -> leaders -> overview. Fnis.

Undres på om Bjørnar ser ironien i at diktaturet har sin egen kapitalistiske webshop?

20 kommentarer:

Anonym sa...

Hvor er maktsyke Niccolò Machiavelli?

http://www.bt.no/utenriks/article306923.ece

Anstendig levebrød? Neppe.

http://www.punditokraterne.dk/74164_Anker_hos_Kim.html

Om det er noe trøst, så kan vi være sikre på at pompøse venstreradiklere velger å overse og glemme den servilitet som ble utvist av toppolitiker tidligere.

Machiavelli (No) sa...

Ja se der var jeg avslørt med buksene nede. Jaja, sånn kan det gå.....

Nei, som jeg har prøvd å si flere ganger tidligere: Jeg er borgerlig. Les selv i bloggen min.

Som Kåre Willoch sa: De som virkelig ønsker å være talsmenn for kapitalismen, bør samtidig være de sterkeste kritikerne av de uheldige utslagene den har.

Ok, parasitert, da - poenget hans var at ingen burde være tøffere i kritikken av f.eks. folk som Enron-gutta, enn de som ønsker å ta kapitalismen i politisk forsvar. Det samme må selvsagt gjelde for de som ønsker å ta USA i forsvar, etc. Merk at jeg sjelden eller aldri deltar i røde blogger.

Takk for at du ga meg anledning til å kommentere i herværende tråd forresten - jeg hadde absolutt ikke planlagt å gjøre det ;)


M

Ps. Lær deg å linke skikkelig, det vil gjøre dine innlegg mer lesverdige og brukervennlige. Siste linken er ikke fullstendig engang - og derfor ubrukelig.

Anonym sa...

Fra nettestedet:
Q: Kan jeg reise som backpacker på en uavhengig måte?

A: Nei. Reisende er i henhold til loven nødt til å være i følge med offisiellt oppnevnte Koreanske guider og kan ikke reise på egen hånd i landet av sikkerhetshensyn.


I rest my case...

Anonym sa...

maktsyke Niccolò Machiavelli må lære seg å bruke opera nettleser.Han kan da merke linken og lese den direkte.
Eks-komunisten som utgir seg for å nå å være anti-komunist tar jeg med en klype salt.
Besettelsen han lider av har mange likhetstrekk med Kim-syndromet.

Eistein G. sa...

Ehm Vampus. Jeg føeler at jeg må gjøre deg oppmerksom på at kommunisme gikk av moten som motpol til kapitalismen allerede tidlig på nittitallet. Det er liksom ikke en interessant problemstilling lenger. Resten av verden, muligens minus noen dårlig orienterte liberaliser eller amerikanere, har avskrevet kommunismen som motpol fordi den bare er en anakronisme. Nå snakkes det om globalisering og hvorvidt nasjonalstaten forvitrer. Kommunisme er ut. DØD, begravet

Anonym sa...

Det finnes intet- intet - regime så undertrykkende, blodig eller bare inkompetent, det være seg marxistisk, teokratisk eller fascistisk, at det ikke vil få vestlige forsvarere, så lenge de husker på å minne om at de er anti-imperialistiske og motstandere av USA.

Brage sa...

Jeg skulle uten å mukke mene at Nord-Korea er et brukbart forbilde for Norge. Jeg syns faktisk det er temmelig tendensiøst å rakke ned på diktaturstater før man har prøvd å bo i dem sjøl! :)

Anonym sa...

Hjemmesidene til Nord-Korea er blant klodens absolutt beste nettsteder. Den første gangen jeg besøkte dem var jeg sikker på at de var satt opp av en spøkefugl, men dette er faktisk de seriøse hjemmesidene til et land i verden med 23 millioner innbyggere. (Det samme landet har antagelig skaffet seg atombomber nå. Lurer på hvor stor del av BNP de bruker på BNP.)

Fra forsiden kan man i hovedsak velge mellom en presentasjon av dagens leder, Kim Jong Il på 160 sider, og en presentasjon av hans far, Kim Il Sung på 2200 sider.

Sidene kan være noe å tenke over når man etterlyser visjonære politikere med handlekraft. Takk meg til handlingslammelse.

Anonym sa...

Bjørnar er jo old news så det holder. Litt morsomt at norske journalister har brukt mange år på å finne disse sidene... "nyhet" my ass.

Anonym sa...

Writern har rett i sin beskrivelse av kommunismen, men tolker jeg ham rett så mener han at de som i våre dager uttrykker sin støtte til kommunisme bare skal ignoreres.

Der mener jeg han tar feil. Vi har akkurat hatt markering av Krystallnatta. Ondskap må aldri hverken ignoreres eller glemmes. Nazistenes onde fettere kommunistene har stått for minst like store ugjerninger som nazistene og det er riktig og viktig å ta til motmæle mot enhver som støtter despoter - uansett hvilken avskygning. I så måte spiller det ingen rolle hvor steindau ideologien er - så lenge det finnes tilhengere av den er det riktig og viktig å konfrontere dem med hvilket umenneskelig tyranni de gir sin støtte til.

Anonym sa...

Siste anonymus (nr 1,2 eller 3) tiltredes.
Jeg har notert meg at en del hardcore er veldig misfornøyd med R.J. Rummel sin hjemmeside.
http://www.hawaii.edu/powerkills/NOTE1.HTM
Det borger for en viss kvalitet, selv om nettinfo alltid skal omgås med en viss forsiktighet.

Cassanders
Monism is the theory that anything less than everything is nothing
S.Gorn's Compendium of Rarely Used Clichés

Anonym sa...

til anonym: Helt enig med deg i at man ikke skal glemme den elendighet ytterliggående ideologier har stått for. Poenget mitt var imidlertid at å sette kommunisme opp mot kapitalisme ikke er særlig spennende i dagens ideologiske landskap. Det er mer fruktbart å diskutere den gode gamle kapitalismen vs neo-liberalismen osv. Kommunismen er av så marginal betydning at den som ideologi ikke fungerer som et moderne motstykke til kapitalismen.

geirronimo sa...

Machiavelli - hørt om parafist noen gang?? En som dobbeltsjekker alt du gjør!

I vår virkelighet er komunisme/sosialisme helt ut, selvdaua. Både fordi inforamsjon om dets grusomheter er overveldende, og fordi globaliseringen er et faktum - har liksom alltid vært der også - faktisk i flere tusen år.

Det er bare writern' i kjøtkake-euforisme som snakker om en gemen hop som har begynt å "innse" dette! Det merkelige er at han snakker om "kapitalisme" som en anakronisme - det er da vitterlig en viktig del av "globaliseringen". Og hvis han virkelig har lyst til å se land's utviklingshistorie mhp. velferd, så kan jeg anbefale å se etter "handelsruter" og hvordan politikken var "nødt" til å endre seg etter kapitaliseringen - ikke omvendt!

Anonym sa...

Kapitalisme slik den er beskrevet av Max Weber i den protestantiske etikk, er noe helt annet enn den neoliberalistiske kortsiktige profittgenereringen som foregår i dag. Den opprinnelige kapitalismen oppstod som resultat av predestinasjonslæren til calvinistene, og gikk ut på at rikdom var et tegn på at de var utvalgt av gud. Man skulle ikke sløse eller leve i overflod. Derfor ble overskudd reinvestert i bedriftene og ikke brukt. Å leve i nøysomhet var også en dyd. Det er vel neppe slik i dag? Til og med Adam Smith ville kasta opp hvis han hadde sett hvor misbrukt hans postulater er i dag. I dag er Adam Smiths "usynlige hånd" godt plassert under dyna til noen få kapitalister. Stimulering av økonomien har blitt til selvstimulering; økonomisk masturbasjon.

Machiavelli (No) sa...

"maktsyke Niccolò Machiavelli må lære seg å bruke opera nettleser.Han kan da merke linken og lese den direkte."

Det var da voldsomt. Angående maktsyke, så begynner jeg å ane at det ligger noe i uttrykket "it takes one to know one". For øvrig mener mange at Niccolo Machiavelli ikke først og fremst var maktsyk, men en folkeopplyser.

Og angående Opera: Hvis folk oppfører seg som om alle bruker en og samme nettleser, så bør man pokker meg ta bryet med å påpeke hvilken man tenker på. Er maktsyke anonym en kapitalist? Burde ikke vedkommende da være oppmerksom på at det finnes et marked for konkurrende nettlesere?

Men det er visst ofte langt mellom liv og lære, har jeg hørt.

For øvrig var Geirronimos kommentarer så sedvanlig lavpannede at jeg ikke finner dem verdig en kommentar.


Med maktsyk hilsen;
M

geirronimo sa...

gøy å se at det er liv i dere:-)

Anonym sa...

hver gang jeg er litt lei meg ser jeg på denne videoen.

http://www.youtube.com/watch?v=ELXNCH6Prck

Yumm yumm yumm!

geirronimo sa...

Writern, "kapitalisme" kom nok litt før calvinistene. Om det er slik at det er noen som oppdager et fenomen, betyr ikke det at fenomenet ikke har eksistert før "oppdageren"!

En annen, litt artig tanke: Hvis jeg blir skutt av en komunist, tror du virkelig jeg driter i om det er stalinistisk, eller maoistisk kommunist som skyter meg??

Tro du meg, hvis jeg overlever, er jeg deffinitivt ikke interessert i å drive reklame for noe sosialistisk...

Anonym sa...

Utrolig nok er Bjørnar en veldig allright fyr. Til tider veldig overbevist om feil ting - men likevel veldig allright.

Morsom fyr å diskutere med over noen øl, noen whiskey, eller en kasse med rom. :p

Vet ikke hvor interessert han ville vært i en offentlig debatt, men jeg er rimelig sikker på at et privat ølmøte på en eller annen bule kan arrangeres så du kan få sagt ditt :p

Anonym sa...

Denne er bedre.
http://www.youtube.com/watch?v=OiBfShWZoTs