Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, november 24, 2006

Gode nyheter

Via BBC:

"Muslim scholars from around the world have called for female genital mutilation to be banned and those who carry it out to face punishment. (...) The Muslim scholars said female circumcision was an aggression against women and should be stopped. (..) The scholars stressed that Islam forbid people from inflicting harm on others, explaining that those who circumcise their daughters were doing exactly that."

17 kommentarer:

Unknown sa...

De moderne muslimske menna vil nok (i motsetning til sine fedre og bestefedre) ha jenter som nyter sex. Jeg mener: Hvem vil ligge med en potetsekk som skriker av smerte! (Det er jo liksom ikke det de har sett i alle de vestlige pornofilmene.) Så det er nok ren egennytte som ligger bak. Jeg bare tuller!. Dette er veldig gode nyheter! Godt at noen tar til vettet og driver folkeopplysning.

Anonym sa...

Så spørs det hvor mye effekt dette har på lokale høvdinger som styrer mer etter lokale tradisjoner og eget hode. Men ja, det er jo gode nyheter. Forvent bare ikke at problemet forsvinner på mange tiår likevel...

Mathias sa...

Hei! Hvorfor bruker du ikke dine domenet vampus.no mer aktivt?? Eller har du bare kjøpt det for å hindre andre gjøre det?
Fra før av har du jo vampus.com

Anonym sa...

Fra BBC artikkelen: "In Islam, circumcision is for men only."
Så 'Male Genital Mutilation' kan fortsette. Den er grei...

Anonym sa...

Et lite skritt i riktig retning. Måtte bare alle de andre religionene som driver med dette følge etter.

Forøvrig interessant at Loddefjord Arbeiderpartis store sønn, mathias, prøver å bortlede oppmerksomheten fra det saken gjelder. Han er vel kanskje tilhenger av omskjæring av kvinner?

Anonym sa...

Alle nyheter som innebærer avstandstagning fra idioti er gode nyheter. Ikke ofte vi hører denslags fra religiøse ledere.

Men enda bedre om man hadde tatt knivene fra alle disse gærningene som altfor ofte bruker dem til å kappe av diverse kroppsdeler både høyt og lavt.

Så fikk de heller kjøpe ferdig oppskjært brød.

Mathias sa...

Seileren! At det omhandlet dette var en tilfeldighet, men omskjering av kvinner er noe som ikke bør forekomme. Derimot kan man med bibelen i hånden tillate omskjering av menn/gutter. I det Gamle Testamentet står det at alle menn skal omskjeres, derfor mener jeg at kristne i Norge er hyklere når de bruker Bibelen så selektivt at bare det de liker brukes. Derimot driver de visst med omskjering av gutter i ortodokse land som Hellas og Russland.

Nemo sa...

Islam er også mot terror, so I'm not holding my breath.

På den annen side er det et enormt fremskritt at religiøse ledere tar et slikt standpunkt!

Anonym sa...

Mathias: har ingen ønske om å gjøre denne tråden om til en scripture qouting pissing contest, men her presenterer jeg her for deg det som vi andre lærte i kristendomstimen i femteklasse:

Gal 5,6:
For i Kristus Jesus kommer det ikke an på om en er omskåret eller uomskåret; her gjelder bare tro som er virksom i kjærlighet.

Gal 3:13a
Men Kristus kjøpte oss fri fra lovens forbannelse da han kom under forbannelse for vår skyld.

Salt sa...

Kvinnelig omskjæring er mer et kulturelt, enn teologisk spørsmål. Derfor har dette begrenset verdi. Det blir omtrent som når de rødgrønne erklærer at de er imot fattigdom: De vet at alle er enige, men ingen kommer til å gjøre det som må til.

Anonym sa...

Enig, dette er gode nyheter. Men "muslim scholars" er dessverre ikke nødvendigvis identisk med islamistisk opinion. De skal få en tung materie å jobbe med..

Anonym sa...

Kvinnelig omsksjäring har ingenting med Islam å gjöre. Dette stammer fra det gamle hedenske Egypt, hvor de trodde at for å bli fullbåren mann/kvinne, måtte alle tegn på tvekjönnethet fjernes. Dette foregår også i ikke-muslimske deler av Afrika f.eks. Det som er forskjellen er at de har holdt på noen av disse skikkene etter overgangen til Islam.

Anonym sa...

du skuffer vampus... tar du side med muslingene nå?

Anonym sa...

Seilern, det som er enda mer "interessant" (eller hva man skal kalle det) er at Loddefjord Arbeiderpartis store sønn faktisk har giddet å bruke tid på å undersøke hvilke vampus-domener som VamPus har kjøpt. *Flire*

Mathias sa...

Til anonymos! Jeg vil ikke si at jeg har brukt tid på det, men kom ved et uhell til å skrive vampus.com, og da kom jeg til denne siden. Så noen dager siden skrev jeg vampus.no ved et uhell, og du verden, jeg kom til denne siden også.

Til Nettug! Som sikkert er personlig kristen. Hvorfor kastes ikke hele det gamle testamentet i søppelet/bosset hvis det ikke gjelder lengre? For i det gamle testamentet står det motsatte av det du referer, og hvorfor omskjerer gresk- og russisk ortodokse sine guttebarn? Fordi det gamle testamentet forsatt gjelder for dem. Så kristne her i landet må bestemme seg om de skal akseptere hele gamle testamentet eller ingenting. Eventuelt må Bibelen omskrives slik at passer bedre til hvert enkelt dogme.

Anonym sa...

"Før skal himmel og jord forgå, før en eneste tøddel i loven faller bort." - Jesus Kristus (Lukas 16:17)

Nettug bør komme seg ned av sin høye hest.

Mathias sa...

Kan "også en bibelleser" komme med en tolkning av sitt bibelsitat, hva som menes med dette sitatet.