Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, november 10, 2006

Et nytt liv

Altså. DER gikk grensen (fra kommentarene):

"den var under beltestedet ebl. heidi nordby lunde er ikke stygg, hun er bare litt smålubben."

Mandag begynner jeg et nytt og bedre liv. Medlemsskap på treningssenter 100 meter fra jobben er bestilt og skapet er fylt opp med riskaker (mmm... *urk*).

Men i kveld? ØL!

29 kommentarer:

Anonym sa...

om du er smålubben er de fleste damer bælfeite.

Anonym sa...

Akkurat som å høre Nemi. :)

Machiavelli (No) sa...

Øl er tjukkfullt med kalorier vet du vel, Pusen....


M

Anonym sa...

Mia: I second that. Du finnes ikke tjukk, VamPus. Og jeg har til og med sett deg i virkeligheten, det tror jeg kanskje at jeg har glemt å si, på Quartfestivalen i forbifarten. Ikke antydning til lubben. Men hvis hamsterburene gjør deg lykkelig, så :)

Anonym sa...

I motsetning til hva motedesignere med tvilsom legning og slankeindustrien måtte hevde: gutter liker jenter med fartsdempere.
Så ro deg bare ned, du, pust rolig og ta deg gjerne en pils. Bare husk, alt med måte.

Anonym sa...

Underlig hvordan man aldri blir spurt om tilbakemelding etter å ha sett hunnkjønn netto, men de tar seg fryktelig nær av det som stå skriblet av en forbipasserende ingen på en digital tilbakemeldingsarena... Atter et stikk i retning av et samfunn uten logikk.

Vampus er ikke lubben. Vampus er slett ikke lubben.

Anonym sa...

Hei mor
Nå er det lenge siden. Jeg synes du er llite flink til å følge opp. Vil bare si at jeg synes du er fin jeg ;)

Sig

Anonym sa...

Uansett lubben eller ikke (har ikke sett deg live, vet altså ingenting om dette) er et medlemsskap på treningssenter gull verdt. Så jeg ser fram til en nøye treningsdagbok på denne bloggen framover..

Ang. riskakene, så anbefaler jeg deg å sette deg inn i hvorfor du har kjøpt disse riskakene. Det pleier å lønne seg.

Anonym sa...

Du kan fortsette å drikke øl med god samvittighet, du trenger virkelig ikke å trene... Jeg har sett deg nylig så je vet hva jeg snakker om. Nyt livet og alkoholen:)

Anonym sa...

Skrev en kommentar her men den ble visst spist opp. Eller så havna den i feil innlegg.

Uansett, det jeg skrev var at med epler og farris innlegget i bakhodet er det fristende å tenke at Vampus ikke bør bry seg så mye om kalorier.

Anonym sa...

Jeg synes du er veldig pen jeg Heidi, og det tror jeg den beundrerskaren du alltid har hatt er mer enn enige i. Og fra en som har kjent deg i mer enn ti år (tiden går altfor fort): syltynn synes jeg ikke kler deg. Men for all del, trening er sunt det. Jeg skal være den siste til å prøve å påstå at det øker alkohol toleransen din, og dagen derpå blir desto værre, men ølen smaker ti ganger bedre etter en god treningsøkt...

Anonym sa...

Jeg synes det er flott at vampus har tatt tak i fedme-problemet sitt. Og dere som prøver å skjerme vampus fra realitetene, dere kaller dere venner?

Anonym sa...

Fedme? En ting er å komme seg i form, det skader ingen, man kommer ørten ganger lenger med effektiv trening enn å leve på riskaker. Men fedme, ærlig talt, det er en helt annen kategori enn den Heidi befinner deg i. Her er forøvrig en kul Fitness blog:
http://thehealthkick.com/

Anonym sa...

Til denne personen og andre som synes VamPus er FEIT: Get - You - A - Life, & hurry up!!
Mvh tse tse fluen.

VamPus sa...

Fedme-problem? HA HA HA! Sikkert.
Anyway. Nytt liv. I morgen. Mmmm. Riskaker...

Anonym sa...

Puselur er alvorlig i dag og vil minne om at "eple og farris-tilstander" kan blomstre opp igjen ved nye forsøk på slankekurer, selv flere år senere.

Been there, done that, still there... (det eneste jeg ikke gir slipp på er vinen...)

Og dessuten er du veldig pen slik du er :)

Morten sa...

Riskaker? For noe drit! Kan hjelpe deg med kostholdsplan jeg.

Anonym sa...

Vampus er ikke lubben. Vampus kunne gjerne vært lubnere. De fleste menn liker å ha litt å ta i! Sytråder uten former er ikke spesielt sexy.

Anonym sa...

Trening er bra og sunt for kroppen uansett. Men ikke for å gå ned i vekt! For det trenger ikke du (og heller ikke de fleste andre kvinner).

Anonym sa...

D som er f... m.h.t. øl er kaloriantallet. En halvliter øl har ca. 500 kalorier; altså må du svette i minst en time m. powerwalking for å forbrenne en øl der og da (forbrenningen vil øke ca. 30% totalt over tid om du trener lavintensitets karboforbr. minst 3 ganger i uken, helst om morgenen når glykogenlagrene er tomme eller etter å ha trent dem tomme m f.eks. vekttr.).

Legger du på med to til tre ganger tung vektrening i uken - nei kvinner blir ikke "body" av vakttrening - vil du se store resultater. 3 kg ekstra muskler forbrenner masse kalorier, sett over tid. Sjekk fitness babene og mange gode treningstips på iform.no

Men spiser man smart så kan man slippe unne med mye mindre trening (6 små måltider om dagen, hver 4 time minst før kroppen går i sultmodus og begynner å produsere fett om den får mat). Kutt ned på karbo og øk proteininntaket.

Dette er enkelt og ingen problemer å gjennomføre. Man trenger bare legge om livsstilen totalt og trene mist 1 time hver dag... dessuten: Få nye venner og slutte å gå på byen mer enn maks 1 gang i uken...

Personlig ser jeg frem til den dagen man vha genteknologi kan konstruere sunt øl som øker forbrenningen og gjør deg slank og fin.

Kun vitenskapen kan redde det late mennesket.

Hilsen
Humørsprederen

En liten blå høne sa...

Vampus da!

Hvis man skal drive med selvkorreksjon bare fordi en tulling kommer med noen sleivete og ukorrekte ytringer om lubbenhet - hvordan skulle verden sett ut da???

En liten blå høne sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Til 'Humørsprederen': greie treningstips, men ærlig talt, 500 kalorier i en halvliter? Da hadde vi vært bælfeite alle sammen. Sist gang jeg sjekket var det 200 eller 250 kalorier i en halvliter. På treningsiden er greit å legge inn intervall trening også, og hvis man vil bli 'tørrere' i kroppen er lette vekter med mange repitisjoner heller en tunge vekter med få som er tingen. Dessuten, lav intensitet over lang tid er effektivt for underhudsfett: f.eks gå i 2-4 timer, og så hjelper det å ikke stresse, sove ordentlig, moderere alkohol inntak etc. Og haddde man bare hatt eh.. kremt.. DISIPLIN til å gjøre dette hele tiden, istedenfor i rykk og napp, da ville man vært sunn da...

Anonym sa...

Da er vi flere i samme båt!Lykke til du også.

Men riskaker? Nei, takke meg til Grete Roedes: Spis fem passe små måltider om dagen, 5 frukt og grønt og mer grønnsaker til ...vel.. hele tiden. (vi veggiser oss i mellom kan sikkert også spise mer grønnsaker). Vann er drikke - alt annet er snop.

Og trening.
Lykke til der også...

VamPus sa...

Vel. Siden Friskis & Svettis ligger knappe 200 meter ned i gata og jobben sponser litt av treningen osv så har jeg liksom ikke noe unnskyldning for at den øverste bukseknappen er så spent at den utgjør en fare for mine umiddelbare omgivelser.

Jeg synes riskaker er godt, jeg...

Anonym sa...

Forøvrig legger jeg merke til at du ikke bruker den kjente frasen "Et nytt _og bedre_ liv"... hehe..

Kosialist sa...

Skal du ned i vekt, så skal du spise 5-7 måltider om dagen. Du skal også spise deg akkurat passe mett. Du skal holde deg unna raske karbohydrater. Ris og pasta er OK karbohydratkilder. Bytt til karbonadedeig istedenfor kjøttdeig (mindre fett). Drikk vann når du er tørst. Ja, det er mye du kan gjøre. Du kan fortsatt spise god mat. Riskaker er fælt uansett. Nøkkelen er å finne en livsstil du kan leve med, en livsstil der du faktisk føler at du spiser god mat samtidig som det er sunnere enn det du spiser nå. Treningen bør også være noe du liker å gjøre. F.eks. er dans noe mange liker.

Men nå er jeg ikke så sikker på om du er overvektig uansett.

Anonym sa...

løwe skrev: "Til 'Humørsprederen': greie treningstips, men ærlig talt, 500 kalorier i en halvliter? Da hadde vi vært bælfeite alle sammen".

Yepp, det er derfor det er så mange feite mennesker, de har _ingen_ ide om hva de stapper i seg av kalorier (se vedlagte kaloritabell fra ringnes). Hele regnestykket er veldig enkelt, det du stapper i deg som du ikke forbruker blir som regel fett. Alkohol er en kaloribombe, 1g rent alkohol inneholder 7 kalorier, 1 g fett inneholder til sammenligning nesten det samme, 9 kalorier. Så ikke bare er alkohol og øl en kaloribombe, men den vanlige forbrenningen din kuttes også ut når du forbrenner alkohol.

Men det er jo ikke noe problem å ta en rotbløyte en gang iblant, man må bare være bevisst på hva man gjør, f.eks. at du får i deg minst dobbelt så mye kalorier som du trodde du fikk...

Men løwe, 2 til 4 timers turer? Hvem har tid til det? Har du prøvd 20 min med intervalltrening, f.eks. om morgenen, istedenfor? Det står noen artikler om intervall trening på iform.no

Og m.h.t. hvordan man skal løfte, sjekk fitnessbabene på iform.no og deres tips. M.h.t. ditt tips om å løfte veldig lett, men med mange repitisjoner, vel det kan faktisk tære på musklene og gjøre dem mindre om du trener slikt. Og kombinerer man tung styrketrening med lange turer så vil også dette tære på musklene, man vil trene kontraproduktivt (om mye muskler f.eks. er målet).

Når alt kommer til alt så skal man trene noe helt sinnsykt mye for å forbrenne vekk fett med selve treningen. Min løsning er å spise smart (unngå å komme i sultmodus da vil din forbrenning svekkes med opptil 20 % og kroppen vil prøve å lagre så mye fett den kan), trene med kun det som er gøy, løfte vekter ekstremt tungt og intensivt når jeg gjør det, fra 1 til to ganger i uken. Mer skal ikke til for at jeg har en kropp jeg er fornøyd med.


Forøvrig er det veldig stor uenighet om hva som er god trening. Derfor er det desto viktigere å bruke hodet selv. Så ikke ta mitt ord for noe.

Kaloriinnhold i øl
Frydenlud Pils (4,50%)
40 kcal (165 kJ),pr. 100ml
Frydenlund Bokkøl (6,5 %)
63 kcal (265 kJ),pr. 100ml
Frydenlund Fatøl (4,50%)
40 kcal (165 kJ),pr. 100ml
Munkholm ( 0,6%)
25 kcal,pr. 100ml
Ringnes pilsner (4,7%)
40 kcal pr 100 g
Ringnes lettøl (2,3%)
28 kcal pr 100g
Ringnes Extra Gold (6,5%)
63 kcal pr 100g
Kilde: www.ringnes.no

Humørsprederen

Linnformasjonen sa...

å kjære. dette blir fitness forum.

og til informasjon er 40 x 5 ikke 500, men 200.

Det er uansett uvesentlig. Jeg drikker hvitvin (70kcal glass) og GT (omlag 100kcal glass)

kcal og jall til side. Heidi er nydelig slik hun er.