Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, november 04, 2008

Derfor ville jeg stemt McCain

Det siste verden trenger nå er et mer proteksjonistisk og mindre markedsorientert USA.

I skrivende stund leder fortsatt Barack Obama på de fleste målinger som er gjort den siste uken. John McCain har begynt å hale innpå i enkelte delstater, men det spørs om det ikke er for lite og for sent. På en måte så vil jeg være glad for å slippe å diskutere hvor dumme, rasistiske og ignorante amerikanerne er med nordmenn som knapt kan navnet på, og i hvert fall ikke hovedstedene i, de forente amerikanske stater, men håner amerikanere som ikke vet at Oslo er hovedstaden i et land med 4,5 millioner innbyggere som knapt nok har stortingsrepresentanter med innvandringsbakgrunn.

Vinner Obama så er det en historisk seier som virkelig understreker USA som mulighetslandet, der du kan være sønn av en kenyansk geitegjeter og bli valgt til lederen av den frie verden. Men selv om han, mot formodning, skulle tape, så har han gitt mot til å håpe og vist at den amerikanske drømmen fortsatt lever i beste velgående i mulighetslandet.

At USA kan få den første kvinnelige visepresidenten med McCain er ikke mindre historisk. En mann med McCains historie, en sann krigshelt som er rettskaffen, varm og har stor personlig integritet, er ikke mindre inspirerende. At USA, og verden, ville vært best tjent med McCains dynamiske politikk er jeg helt overbevist om.

På valgvaken natt til onsdag vil jeg derfor kunne stolt observeres med en stor McCain/Palin-button. Men jeg vil smile like bredt uansett hvilken vei det vipper.

Les hele kommentaren hos ABC Nyheter.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Kjære Heidi,

jeg ser du har mange argumenter for hva du skriver, men glemmer du ikke noe?

Med tanke på økonomi virker Obama mye sterkere. Vi er såpass avhengige av USA med tanke på verdensøkonomien at jeg tror det er viktig at de får den på fote igjen.

Dernest er problemet med McCain alderen, som du også ser bort i fra. McCain er 73 år, leste jeg i en nettavis i dag. Om han er 73 eller 72 spiller ingen rolle, det er uansett veldig høyt. Jeg tror man blir mer sneversynt når man blir gammel. Faktum er uansett at sansynligheten for at han skal dø er blitt mye høyere pr år enn f.eks for Obama som bare er 47. Det virkelig store problemet kommer nemlig om McCain tar kvelden. Da er det plutselig en hockeymom fra Alaska som sitter på VERDENS VIKTIGSTE KONTOR.

Og du er vel enig i at det ikke hadde vært noe særlig?

Anonym sa...

Jeg har ikke satt meg nok inn i programmene til å håpe på det ene eller andre. Men jeg synes det er en skremmende tanke at dersom noe skjer med McCain (som president), så er det Palin som sitter med makten. Seriøst, kunne han ikke valgt noen andre enn henne? Jeg vet om en håndfull høyst oppegående mødre med minimal politisk erfaring - amerikanske statsborgere - som ville gjort et langt bedre inntrykk.

Det skjer vel som ved forrige valg, jevnt og spennende før den ene parten vinner ved juks. :)

Anonym sa...

anonym skriver: "Jeg tror man blir mer sneversynt når man blir gammel."

...jasså. Jeg tror det faktisk er helt motsatt når det gjelder flere mennesker. Så jeg tror det er både og. Men okei, du får vel anta det, anonym.

Uansett, jeg har nå meldt meg inn i Høyre, men må nok skuffe Vampus med at jeg håper Obama vinner i morgen ;P

(og slik jeg ser det er det heller ikke store motsetningen å støtte Obama når man er Høyre-medlem, med tanke på at amerikansk politikk ligger langt til høyre i forhold til det politiske landskapet i Norge. Det kan med andre ord ikke sammenlignes.)

Anonym sa...

"Med tanke på økonomi virker Obama mye sterkere. Vi er såpass avhengige av USA med tanke på verdensøkonomien at jeg tror det er viktig at de får den på fote igjen."

Føler dette bør nyanseres litt:

Obama har flere ganger i løpet av valgkampen vist tendenser til økonomisk proteksjonisme, bl.a. kommentarene om "reforhandling" av NAFTA.

Demokratene har blokkert frihandelsavtaler med land i Latin-Amerika, og har raslet med populist-proteksjonistiske sabler overfor Kina.

Under Depresjonen (som var laaaaaangt verre enn det vi ser i dag, 25 % reduksjon i BNP vs. 0.5% forrige kvartal) innførte Demokratene massive tariffer for å beskytte amerikansk industri. Resultatet var at krisen ble dypere og varte lenger.

Hilsen Christian.

VamPus sa...

De fleste Høyre-folk jeg snakker med støtter Obama. Men dersom alle Obama-tilhengerne i Norge hadde vært for det han står for politisk, så ville Norge vært et godt skritt nærmere min drømmestat.

Men å be nordmenn om logikk i forhold til amerikansk politikk har jeg skjønt at er bortkasta tid :-)

Anonym sa...

"Men jeg vil smile like bredt uansett hvilken vei det vipper."

Ja, den alkoholen, den alkoholen ...;)

Men når det gjelder støtte til Obama: For mange nordmenn er han vel rett og slett det minste av to "onder". Det er ingen reelle kandidater i USAs presidentvalg som ligger lenger til venstre enn Obama.

Jeg meiner, viss jeg ikke kunne velge mellom andre enn Jens og Jensen, er det ikke tvil om at jeg ville stemt på Jens (med skjærende tenner).

Anonym sa...

Til Vampus:"Men å be nordmenn om logikk i forhold til amerikansk politikk har jeg skjønt at er bortkasta tid :-)"

Så sant,så sant ;P

Til Tiram: Jeg for min del er svært lettet, etter å ha lest boken til Obama, over at han ikke er så radikal (rotløs) som mange vil ha det til ;D

Anonym sa...

Vampus: alle, inkludert Obama, kaller McCain en krigshelt. Men forklar meg hvordan man blir krigshelt av å bli skutt ned over et land USA aldri erklærte krig mot.

Anonym sa...

8 yrs of Republican leadership: Record debt, privacy dead, Guantanamo, the lost Iraq War, the catastrophe in Afghanistan, bin Laden living...

s sa...

Raddisene har vært av hengslene helt siden Lewinsky-skandalen. De har aldri akseptert Bush som president, og mengden av hat som har kommet fra venstresiden de siste 8 årene har vært skremmende og direkte avskyelig. Det gjelder forøvrig norske raddiser også.

Jeg tør ikke tenke på hvordan dette vil utarte dersom McCain vinner. Så for husfredens skyld håper jeg Obama vinner. Noen må være de voksne her, og det kommer ikke til å være raddisene.

Anonym sa...

"Det virkelig store problemet kommer nemlig om McCain tar kvelden. Da er det plutselig en hockeymom fra Alaska som sitter på VERDENS VIKTIGSTE KONTOR."

Hvis Obama skulle møte mannen med ljåen, blir Joe Biden president...

Anonym sa...

Etter å ha lest komentaren til innlegget ditt på ABC er en ting sikkert: i forhold til foketallet er det flere uinformerte gærninger i Norge enn i USA.

kjell

Anonym sa...

"Time to stop hyperventilating..."

http://delong.typepad.com/sdj/2008/11/time-to-stop-hy.html

:)

Anonym sa...

Hei Vampus! Synes du er et forbilde når det gjelder engasjement og stå-på vilje for å få sin stemme hørt i cyberspace. Men der stopper det!
Ser du vil være glad uansett vinner i natt, men du har valgt å støtte Palin, og mener vel at McCain hadde vært bedre for økonomien. Jeg er pragmatiker, har lest Machiavelli og skjønner at realpolitikk er viktigere enn fagre ord om frihet og menneskerettigheter. Det er derfor jeg kommer til å skåle med en kald en når McCain IKKE blir valgt og Palin -takk skaperen- er minst 4 år unna noen reell makt.
Du er et sant hjertebarn av ideologiens kamp mot fornuften, og beviser det med din engasjerte kamp mot miljøbevegelsen og for amerikanske "family values" som intoleranse, grådighet, selviskhet og en gruppes overtramp mot en annen. Det du kjemper for har røtter i Sørstatenes nederlag for nordstatene i den amerikanske borgerkrigen, da det ikke lenger var greit at ressurssterke, patriotiske og misforstått romantiske folkegrupper hevdet en verdensorden der folk av feil herkomst ble undertrykt av de som mente det var deres gudegitte rett å herske. Måtte flere nordmenn lese bloggen din, slik at de skjønner at løgn, falskspill, juks og forræderi mot fellesskapet ikke er et utenlandsk fenomen! Godt Valg!!!

s sa...

Hva i helvete er det du snakker om, din hatefulle idiot? Det republikanske parti ble stiftet i 1854 i protest mot nettopp slaveri. Kom tilbake når du har lest deg opp på KKK og Demokratene i sørstatene.

Anonym sa...

Humre, humre. McCains dynamiske politikk?

"Men å be nordmenn om logikk i forhold til amerikansk politikk har jeg skjønt at er bortkasta tid :-)"

huh huh. tøft!

Hilsen multikunstner Andreas Andedam

Heidi sa...

Begrepet krigshelt er vel egentlig ganske selvmotsigende...