Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, november 21, 2008

Høyre-arroganse og FrP-sutring

Tidligere stortingsrepresentant for FrP og nå Høyre-medlem Jan Erik Fåne oppsummerer i problemet på høyresida i Dagbladet :

FrP er et vandrende mindreverdighetskompleks. Hele partiets eksistens er skapt på tross av establishmentet. (...) Når alle «viktige» personer og institusjoner i samfunnet har skydd FrP som pesten opp gjennom årene, har de bare skapt et enda mer innbitt og hardtarbeidende FrP. Siden har det bare gått slag i slag, fra Willochs arrogante bruk av FrP som stemmekveg i Stortinget, til da Hagen ikke var «bra nok» som stortingspresident 30 år senere. Og i spissen for denne nedlatende behandlingen av partiet har det som regel alltid stått en Høyremann. Og mishaget med Høyre-arrogansen har økt i takt med FrPs størrelse. Selv da FrP vokste godt forbi Høyre i valg, fortsatte Høyre å oppføre seg som storebror til en liten ubehagelig og uoppdragen lausunge.

Kunne ikke vært mer enig.

15 kommentarer:

Kyle sa...

Hva er så den mulige stortingskandidatens løsning på dagens situasjon?

VamPus sa...

Litt mer raushet og konstruktiv debatt fra begge leire kunne lønnet seg. Velger man konsekvent å tolke hverandre i verste mening, så fører det ingen steds hen.

Høyre bør også snart skjønne at FrP er en politisk konkurrent, ikke motstander, og fokusere angrepene sine mot de rødgrønne.

Et sted å starte er jo å gjøre som Allians for Sverige gjorde - nemlig heller å begynne med de punktene man faktisk er enige om, i stedet for å prioritere uenighet.

Anonym sa...

"Aller mest bidrar det til å skremme borgerlige velgere ut i en frustrert sofatilværelse. For hvis de to store partiene på borgerlig side ikke engang tåler trynet på hverandre, hvordan skal vi da ha tro på at de kan samarbeide?"

Uenig. Det er jo bare til å stemme Venstre. Partiet økte jo kraftig i forrige stortingsvalg og enda mer i forrige kommunevalg, takket være at H-folk (og nok også enkelte tidligere SV-ere) stemte på dem. Klarer ikke helt å se for meg at mange FrP-velgere skulle gå over til Venstre - det eksisterer jo nok en kulturell avgrunn mellom disse to partienes velgerskarer. De er vel diametrale motpoler på borgerlig side.

Glimrende poeng om at FrP er et omvandrende mindreverdighetskompleks. Det er nettopp dette som definerer partiet, er det ikke? Et parti å prøve å nå makten og sysle med politikk via, for dem som av forskjellige grunner normalt ikke har nubbesjans til å bli godtatt som lederemner av kulturelitene i Ap, H, SV osv.

Gullstandard sa...

Men det krever jo at Høire faktisk er UENIG med de rødgrønne i viktige saker, som f.eks dobbeltbeskatning, barskogsfredning, kvotering og slikt...

VamPus sa...

Simon: Touche!

Anonym sa...

"Høyre bør også snart skjønne at FrP er en politisk konkurrent, ikke motstander, og fokusere angrepene sine mot de rødgrønne."

Nope; "Høyre bør også snart skjønne at FrP er en potensiell politisk samarbeidspartner, ikke motstander, og fokusere angrepene sine mot de rødgrønne."

Ghost of Goldwater sa...

Fåne... Hvem faen er det?
(den måtte jo komme)

VamPus sa...

IvarE: Enda bedre :-)

VamPus sa...

Ghost: Han vant homofryd-prisen i 1991 eller noe sånt.

Anonym sa...

Er han (Fåne) nå i Høyre i stedet for FrP, primært pga. divergens i graden av "homofryd" de to partiene i mellom.. Mon tro?

Anonym sa...

Men når det er sagt, så burde jo også Venstre innse det samme. De må bare kvitte seg med Sponhaugen først.:)

Unknown sa...

Det eneste som mangler er jo en vilje til å legge frem et nogenlunde ansvarlig budsjett, men så lenge økonomisk ansvarlighet ikke er FrPs greie blir det vanskelig å finne et fundament for samarbeid.

Anonym sa...

Jammen dere i Frp syertr jo bare, og bare gjør dere selv hele til offer, og takler ikke sannheten...
Såpass må dere takle da Vampus, blir for sutrete og smålig ellers....
Takler ikke dere i Frp dette, da har dere ikke noe i politikken å gjøre, thats life...

Anonym sa...

Er Engeset skeiv? Hvorfor ellers ville Oktay Dahl bli så voldsomt engasjert i sakskomplekset..

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=544434

Anonym sa...

Hei Sivert,

Kanskje på tide at du leser før du skriver? VamPus er faktisk listekandidat for Høyre i Oslo, ikke FrP. Hun har vært medlem av Høyre i flere år! Tillegg henne ikke et medlemskap hun ikke har.