Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, november 21, 2008

This is the end. We accept it.

OBS: Fjernet video - den startet automatisk med en gang man kom inn på bloggen - og det går ikke. Du kan se den her.

Situasjonen i Kongo er den største menneskelige tragedien akkurat nå. FN viser sedvanlig handlekraft, men når FN-styrkene i landet er kjent for å stå å se på at barn blir kokt levende, voldta barn og bytte våpen med militagrupper mot gull, så er det kanskje like greit at de skyfler papir på trygg avstand fra sivilbefolkningen.

Se filmen. Se de to søstrene som har akseptert sin skjebne. Se ansiktene.

Leger uten Grenser er som regel først inne og sist ute av områder der det foregår konflikter. I tillegg forsøker de ikke utnytte folks ønske om å bidra ved store katastrofer ved å samle inn penger der, for så å bruke det etter sitt eget forgodtbefinnende.

Støtt Leger uten Grensers arbeid.

Bli Feltpartner

22 kommentarer:

Anonym sa...

En bra post om et kjempeviktig tema. FN-styrkene vet jeg ikke nok om til å kunne ha noen skikkelig mening om, men at Leger Uten Grenser er en av de beste store bistandsorginisasjonene vi har er det ingen tvil om. Flott når bloggere skriver poster som dette.

Anonym sa...

Bra du tar dette opp, og holder det varmt. Og du gjør det på en måte skaper noe i oss.

Unknown sa...

Veldig bra og viktig post, VamPus. Jeg har vært støttemedlem av Leger uten grenser i åtte år, men nå skal jeg øke bidraget mitt. Det er trist å merke at jeg, som i utgangspunktet er ivrig tilhenger av FN, daglig blir skuffet av deres handlingsvegring.

Unknown sa...

Takk for en grufull påminnelse - Kongo er et sår som aldri leges, virker det som. FN er neppe den riktige medisinen, heller ...

Anonym sa...

Hva er ditt forslag til hjelp Vampus?? Du viser jo bare til en video på youtube, uten å si noe om din mening...hva er din mening på dette problemet med Kongo?? Skyte dem? ikke ta imot dem? ikke hjelpe dem? hva er DITT svar??

Anonym sa...

Utrolig tragisk, viktig aa faa ut informasjon om dette. Jeg er feltpartner!

Sivert, det var da en merkelig kommentar - Vampus ville vel bare vise litt av grusomheten slik at vi alle kan prove aa hjelpe, om det saa bare er med et bidrag til Leger Uten Grenser. Kongo er et av verdens mest kompliserte failed states og det er vel litt mye forlangt at en blogger skal finne losningen paa det?

Anonym sa...

"Situasjonen i Kongo er den største menneskelige tragedien akkurat nå."

Joda, så klart, men tross alt: Det har vært den største menneskelige tragedien siden 1995 og vel så det, og representerer i tidsrommet fra da til nå, det største folkemord i verdenshistorien, siden andre verdenskrig.

My apologies om du har vært inne på problematikken i Kongo i tidligere år også...

Anonym sa...

Petter: Vampus er ikke vanlig blogger, som de aller fleste er på nett, hun er politiker for Frp først og fremst, og blogger som nr 2...

Når man tar opp et politisk tema, som dette med Kongo er, så bør man også begrunne og si HVORFOR man man legger det ut, og hva tanken er bakom, ikke bare kaste en artikkel ut på sin blogg, og ikke si noe mer, og i dette tilfellet, en kort videosnutt fra Kongo, uten å begrunne hvorfor hun mener det hun gjør, ser ikke 1 begrunnelse, det er nettopp det man skal som politiker, nemlig å begrunne sitt syn og meninger, og ikke bare komme med masse meninger, UTEN begrunnelse.

Anonym sa...

Sivert, du er seriøst på villspor. Anbefaler at du gjør noe annet enn å kommentere i blogger, i den tilstanden du later til å være i...

VamPus er mye rart, men FrP-politiker er hun ikke. Hvor har du vært de siste 15 årene? Ikke svar, det var et såkalt retorisk spørsmål...

Anonym sa...

Er ikke Vampus Frp politiker?? Det er ihvertfall det hun sjøl har presentert seg som på ei liste....og det samme har hun sagt på tv...jeg siterer bare hva hun har sagt, ikke hva jeg sagt...hun har sjøl sagt på FEM at hun er Frp politiker, i beste sendetid...ikke jeg som sier det, men VAMPUS....og hun skrøt enda av at hun stod Frp sin liste til valget.....

Anonym sa...

For 15 - FEMten - år siden, ja...

Siden det har hun rukket mye rart, og nå senest, å bli valgt til leder av Grünerløkka Høyre.

(Grünerløkka, vet du - det er en sentral del av Oslo, som igjen er hovedstad i landet Norge, som fremdeles ligger hvor det lå når du begynte å gå i bane rundt baksiden av månen, en gang rundt midten av nittitallet, kjære sivert.. )

Anonym sa...

Du, spar deg for frekkheter. Vampus er 35år, hun var ikke politisk aktiv som 20åring, hun visste vel knapt nok hva høyre og frp var dengang...
Og forresten, det er bare 5 uker siden hun sa det sjøl på FREM at hun er Frp`er og skal stille til valg...

Om hun bor på Gruneløkka eller ei, har ingenting med saken å gjøre, og det er uvesentlig. Like uvesentlig som at Oslo er hovedstad i Norge, det har også like lite med saken å gjøre.

Anonym sa...

Som ledende SV-politiker bør VamPus snarest legge press på sine folk i regjeringen for å få løst Kongo-krisen en gang for alle (kanskje Erik Solheim kan fikse den slik han gjorde på Sri Lanka).

I mellomtiden: Støtt Leger uten Grenser.

Anonym sa...

Ah, Vampus var ikke politisk aktiv som 20-åring ? Joda, vi lærer noe nytt hver dag...

Anonym sa...

Forøvrig, Vampus skriver om løsningen på Kongos (et.al.) problemer nesten hver dag.

Individualisme, eiendomsrett, rasjonalitet, frihet, styrting av tyranner osv osv...

Anonym sa...

Sivert:
Først "Skyte dem? Ikke hjelpe dem? hva er ditt svar" -skriver du.

Vampus skrev: "Leger uten Grenser er som regel først inne og sist ute av områder der det foregår konflikter. I tillegg forsøker de ikke utnytte folks ønske om å bidra ved store katastrofer ved å samle inn penger, for så å bruke det etter sitt eget forgotbefinnebefinnende.
Støtt leger uten Grensers arbeide."

Problemer med å forstå hva hun mener... utrolig! Ikke vanskeligere enn at vi alle kan bidra f.eks. via Leger uten Grenser

Du skriver videre "Vampus er 35 år, hun var ikke politisk aktiv som 20 åring, hun visste vel knapt nok hva høyre og Frp var dengang".

Hvor har du dine påstander fra?? Vampus var politisk aktiv allerede som 16 åring. Da som ivrig medlem av FPU. På det alderstrinnet du nevner, var hun allerede leder for Oslo FPU. Vampus melte seg ut av FRP etter det berømte landsmøtet på Bolkesjø, var med å starte Fridemokratene og har de siste 3-4 årene vært aktivt medlem av Høyre. Vampus har aldri sagt på FEM at hun pr. i dag er FRP politiker. Sjekk fakta neste gang
før du kommer med syrlige kommentarer.

Forøvrig kan du lese en del om dette hos ABC nyheter hvor hun presenterer seg selv (som en av staben der).

Anonym sa...

Sivert
Sivert:

www.abcnyheter.no/user/2021


....i tilfelle du har problemer med å finne frem...

Anonym sa...

Vi kan nok slå fast uten særlig stor tvil at Sivert er en person som særdeles store problemer med å finne fram.

Anonym sa...

FN-styrkene risikerer minst mulig, mens politikere prater. Jeg er dypt sjokkert at verdenssamfunnet kan sitte og se på at barn blir lemlestet på denne måten, jeg klarer bare ikke å fatte det!!!!!

Anonym sa...

Takk til flere her, for hjelp til selvhjelp til "godeste" sivert, i mitt fravær..

Anonym sa...

"FN-styrkene risikerer minst mulig, mens politikere prater. Jeg er dypt sjokkert at verdenssamfunnet kan sitte og se på at barn blir lemlestet på denne måten, jeg klarer bare ikke å fatte det!!!!!"


Geirronimo, sånt har det jo vært i minst 13 år, i forhold til Kongo... 4 millioner døde så langt, 99% av disse FØR konflikten av en eller annen grunn lplutselig begynte å få medieoppmerksomhet nå i høst.

Anonym sa...

...Oisann -ble S i v e r t taus? Prøver kanskje å finne frem til Leger uten Grenser -og det kan jo ta tid. Hjelpe deg litt...

Leger uten Grenser
Youngstorget 1
0181 Oslo

Tlf. 23 31 66 00

STØTT LEGER UTEN GRENSER

Ditt bidrag Sivert blir ??????
Halv skatt på desemberlønningen vet du..