Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, november 10, 2008

Somalisk smykkeskrin

Dersom man ikke kan slå ungene sine er verktøykassa for barneoppdragelse tom, mener tidligere leder for Somalisk Ungdom i Lillehammer, Mohammed Osman Yusuf.

Høres ut som et utmerket våpen for integrering. Lær ungene at den som mottar vold tidlig, god voldsutøver skal bli. Somalisk ungdom i Lillehammer under Mohammed Osman Yusuf fikk for øvrig tildelt midler fra bl.a. Benjamins Minnefond for sitt arbeid for "å fremme forståelse, samhold og likeverd".

Men kanskje man skal gjøre som de rødgrønne da den næringspolitiske verktøykasse var tom - bytte ut "verktøykassa" med et "smykkeskrin" og se om det hjelper.

16 kommentarer:

Ghost of Goldwater sa...

Sier han noe om verktøykassa for integrering av brødgjøker fra steinalderkulturer? Eller skal vi tolke ham dithen at disse nå skal denges til de blir gode nordmenn? Jeg melder meg i så fall til tjeneste, helt gratis.

Anonym sa...

Dette er nok et sysnpunkt som deles med mange, men vi som har vært her en stund vet jo hva som er PC å si.

Anonym sa...

Vinklinga på NRK nett var en litt annen. Der var fokuset på at innvandrerforeldre måtte få lære om hvordan en oppdrar barn i Norge - for å få flere verktøy i barneoppdragelsen, når noen av de metodene de har med fra hjemlandet ikke fungere i Norge. Dette kunne kanskje blitt en fruktbar debatt om ikke aviser og andre tar alt i verste mening?

VamPus sa...

NRK må jo få vinkle på hva de vil, men han sier jo faktisk at han selv mener at verktøykassa for barneoppdragelse er tom dersom man ikke får slå barna.

At det bare understreker behovet for opplysning blant noen grupper av innvandrere er relativt åpenbart. Men om du synes han har en konstruktiv holdning til barneoppdragelse så får det stå for din regning.

Anonym sa...

Dette er vel helt i tråd med FrPs ønske om strengere disiplin i skolen?

Spanskrøret satt løst her til lands inntil relativt nylig. Mange mener nok at det nå ikke sitter løst nok.

Idioti selvsagt.

Straff er et lite nyttig oppdragelsesverktøy. Det samme ser man jo med bruk av fengselsstraff. De ender jo tilbake i kasjotten alle som en.

Skal man gi folk et dytt i riktig retning må man bruke positive virkemidler, dette er enkel hundepsykologi.

Anonym sa...

Så bra at Vampus ønsker at verdier ikke skal læres bort i skolen..not!

Somalierne skal visst bare lære verdier hjemme i følge Vampus

Unknown sa...

Oj som minnene kommer tilbake her! Jeg husker jeg bodde i England da parlamentet skulle gå gjennom et lovforslag som forbød foreldre å fysisk avstraffe sine barn. Lovforslaget kom i forbindelse med at en åtte år gammel jente ble skambanket og torturert av sin grandtante.

Lovforslaget ble selvsagt stemt ned med en klar majoritet (mindre enn 100 MPer stemte for), så "reasonable chastisement" er fremdeles regnet som lovlig i England (men bannlyst i Skottland), og det går bra så lenge ungen ikke blir "marked". Det var nemlig viktig for regjeringen og opposisjonens talsmann Dr. Liam Fox å vise at oppveksten ikke tilhørte samfunnet, men familien, og staten kunne ikke bestemme hvordvidt man kunne slå sine barn (så lenge de ikke fikk varige mén).

Dette fikk jo knapt noen oppmerksomhet i Norge, og jeg klarer ikke å finne samme engasjerende innlegg vedrørende Chidren's Act 2004 på din blogg, men barns rettigheter er kanskje bare viktige hvis foreldrene er somaliere?

Unknown sa...

Oops, jeg glemte helt å nevne at 80 barn dør årlig i Storbritannia av vold i hjemmet. Hvilket gjør nedstemmingen av lovforslaget enda litt vanskeligere å forstå for meg.

Shoaib sa...

det med verktøykassa kan ha vært vrengt ut av kontekst i mediene. Problemet er det utsagnet med at barn skal kunne slås. Det er der fokus bør ligge.

Ghost of Goldwater sa...

Å spille forurettet og antyde rasisme mot kattekreket fordi hun ikke følger med på barnelovgivning vedtatt i et annet land året før hun begynte å blogge, tyder på at det er flere tomme verktøykasser der ute... Ufattelig hvor lite som skal til før de mest motbydelige insinuasjoner kommer frem fra politisk korrekte rasshøl.

Unknown sa...

Jeg verken tror eller antyder at VamPus er rasist, Ghost of Goldwater. Men det er et faktum at verken norsk presse som dekket saken eller majoriteten av norske bloggere hadde noen interesse av å putte dette i en større sammenheng, og da gjerne sammenlikne det med land vi fremdeles vet at debatten går om hvorvidt foreldre skal få lov til "bruke verktøykassa"/"disiplinere barna". VamPus er bedriver selv kildekritikk av medier, og finner seg sikkert i at andre går hennes innlegg etter i sømmene.

Jeg mener både somalieren og engelskmennene (altså ikke britene) tar feil, og at barn fortjener den samme beskyttelsen fra fysisk avstraffelse som voksne. Når det da blir slått opp på denne måten, er det en grei faktaopplysning man kan tenke litt rundt.

Anonym sa...

Herregud så paranoide man er da Goggen. Ingen som har kalt noen rasist så vidt jeg kan se.

Og hva er det som er så forpult galt med å være politisk korrekt? (Hva nå det måtte bety).

Jeg er så fitte lei idioter som på død og liv skal være så jævla politisk ukorrekte. Det er så forbanna forutsigbart og ikke så rent lite krampaktig.

Ghost of Goldwater sa...

asuls: "men barns rettigheter er kanskje bare viktige hvis foreldrene er somaliere?"

Å påstå at dette ikke er en insinuasjon om rasisme bekrefter mitt inntrykk av at du er et rasshøl, og dertil at du er et feigt et.

Moderat: For meg holder det lenge å være "korrekt", dvs ha rett. Jeg har intet behov for å være politisk korrekt eller ukorrekt som sådan. Men innvandringsdebatten har i alle år lidd under pc-mentaliteten til folk som aldri greier å diskutere negative trekk ved innvandrerkulturer uten å rote det til med den type insinuasjoner som rasshølet asuls gjør.

Unknown sa...

Ghost of Goldwater:

Det var ikke ment som en rasismebeskyldning, og jeg beklager om det er blitt oppfattet slik. Jeg tror ikke hun mener innvandrere er laverestående enn seg selv, men samtidig tror jeg heller ikke det ville blitt like stor omtale av saken (hovedoppslag på NRK Radio, diverse aviser) hvis utspillet kom fra en velintegrert engelskmann, og ikke fra en representant for den kanskje dårligst integrerte gruppen i Norge. Det er klassisk i nettdebatter at påstanden om rasisme dukker opp ganske tidlig. Det gjør det vanskelig å debattere temaet man var opptatt av.

Trap Line dogs eier sa...

Herregud for en pompøs fjomp du er Gogg. Det er jo sånne tullinger som deg som ytterligere polariserer debatten ved å bli hodestups bestyrtet over "å bli stemplet som rasist" hver gang dere møter et argument.

Dere er akkurat like store idioter som de (etterhvert ganske få) som kaster rasistbegrepet rundt seg.

Hele innvandringsdebatten domineres av fjols og kukkskaller på begge sider som tviholder på sine utdaterte strategier og forslitte argumenter.

Denne polariseringen fører jo til at det er fullstendig umulig å nå fram med et fnugg av fornuft.

Ghost of Goldwater sa...

Og jeg venter fortsatt på det første *argument* fra sistnevnte kommentator, som står fullstendig uten evne til å argumentere for eller mot noe av hva som faktisk er blitt skrevet i debatten. Fine skjellsord kan du i det minste, det skal du ha.