Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, november 05, 2008

Første dag på jobb

Hører på NRK Alltid Nyheter at folk i Midt-Østen nå puster lettet ut og ser lysere på fremtiden med Obama som president. Det de egentlig mener, er vel at politikere i Midt- Østen, ser lyst på fremtiden. Med en mann som uten forbehold vil føre dialog med verdens drittsekker, så betyr jo det at de ikke får plagsomme krav om demokrati, ytringsfrihet og menneskerettigheter - slik seg hør og bør i uforbeholdne dialoger.

Man snakker om den ustabile situasjonen i Midt-Østen. Problemet er vel heller at regionen har vært FOR stabil. Med mindre man sikter til mental tilstand hos diktatorer eller regimer som har sittet ved makten i flere tiår.

Så nå er det bare å lene seg tilbake og vente på den første terroraksjonen mot et amerikansk mål og Obamas uforbeholdne dialog. En president som ikke slår tilbake mot terrorister som tar amerikanske liv raser fort ned i populæritet. Men på en annen side så skal han jo ikke bare fikse finanskrisen, men også redde klimaet og innføre fred i verden. For "the one" så er vel det gjort i løpet av en arbeidsdag.

22 kommentarer:

Anonym sa...

"Med en mann som uten forbehold vil føre dialog med verdens drittsekker..." - dette blir for dumt, VamPus. Historien viser vel at skal man komme noen vei her i verden, så må man snakke sammen.

Anonym sa...

Skal en komme noen vei i verden må en blåse huet av rasshøla. Det har vi endeløse lister av historiske bekreftelser for. Aldri har det blitt noe skikk på et samfunn, uansett hvor stort eller lite, med ditt gaye pinglefjotteri.

VamPus sa...

Det er forskjell på å føre dialog, og å uforbeholdent være villig til å ta diktatorer sette premissene for dialogen. Det blir også for dumt å si at USA ikke har ført dialog med regimer som Iran og Nord-Korea de siste åtte årene, men det er mulig å si klart i fra om at de er det de er: nemlig diktaturer, og dermed på ingen måte er en likeverdig partner for dialog, og enda mindre premisssetter for hva som er moralsk riktig.

Anonym sa...

www.info-me.no

Anonym sa...

Enig i bekymringene dine, VamPus.

Men gi nå mannen en sjanse til å vise hva han står for før vi avskriver ham helt, siden vi uansett blir nødt til å leve med ham de 4 neste åra.

Det går jo an å HÅPE at han ikke egentlig har tenkt å holde alle de sinnssyke løftene sine fra valgkampen. Akkurat som Kristin Halvorsen faktisk har overrasket svært positivt i Norge - ved å føre en politikk i regjering som stort sett bryter totalt med retorikken hennes fra valgkampen. Heldigvis!

Og med hensyn til dialog med diktatorene:
"Du kommer ofte lengre med et høflig smil og en ladd pistol - enn med bare et høflig smil", sa Capone.
Og man kan trolig legge til "... eller med bare en ladd pistol."
Mannen har jo tross alt lovet å gå til krig mot Pakistan, så dette blir ihvertfall ikke kjedelig!

Henrik Akselsen sa...

Er Vampus noe kynisk i dag mon tro? Jeg er iallfall glad for slutten på det mest krigshissige amerikanske regimet vi har sett i min levetid.

Salt sa...

Vampus var nokså skråsikker for en del innlegg siden. Heldigvis velger hun å fokusere på det som er positivt: At dette valget viser at det virkelig er mulig i USA, og at det er positivt for omdømme og for de afroamerikanske. Når nå Obama skuffer dem lærer de kanskje å ikke stemme på hudfarve neste gang.
Heldigvis vil Obama skuffe, men det gjenstår å se hvor meget. Til mer til bedre, så det er bare å følge med. Republikanerne trengte uansett en pause fra makten, så får de samle seg om det som er viktig å komme sterkt tilbake. Ronald Reagen please come back!

Anonym sa...

Man kan mene mye om Obama, men jeg tror at USA med dette valget har fått den mest intellektuelle personen i sete igjen for første gang på mange år.

Mindre overtro og mere rasjonalitet kan neppe være veldig svekkende for USA og resten av vesten.

//e

Anonym sa...

Vampus er nok litt uggen i dag ja. For mye rødvin i natt kanskje eller var det feil mann som vant? Vampus skulle nok gjort som "Palin Power" som så hvordan det ville gå allerede 29. sept. og skrev sitt siste innlegg allerede da.

Fredrik Mellem sa...

Din karakteristikk av ymse diktatorer kan jeg uforbeholdent stille opp på. For øvrig var dette plumpt.

Skuffet i dag?

Anonym sa...

Haha, litt bitter kanskje.

Anonym sa...

Hei Vampus
Takk - det er gledelig at ikke alle har mistet hodet i politisk korrekthet og nesegrus beundring.

Anonym sa...

Oeia obama. Cowboyen er borte og USA har fått en vakker,klok, konsesussøkende,empatisk og spennende mann!!!
Nå kan verden bli et bedre sted å leve, for alle....

Anonym sa...

Ja nå må vi slutte med dette pratet. Dialog meg her og dialog meg der. Det eneste som nytter er Hiroshima-metoden. Utrensking og total ødeleggelse. Da skal du se at det blir en annen lyd i disse kranglefantene. Makt er det eneste som nytter.

Som bibelen sier så må man bryte ned og knuse før man kan bygge opp. Det nytter ikke å bygge noe oppå det vepsebolet som er der nå.

Man maler ikke en skitten vegg hvit uten å vaske vekk driten først.

Stå på VamPus, blir bra å få vetuge folk inn i Høyre.

VamPus sa...

Noen har åpenbart litt vanskeligheter med å lese - så jeg gjentar:

Det er forskjell på å føre dialog, og å uforbeholdent være villig til å ta diktatorer sette premissene for dialogen. Det blir også for dumt å si at USA ikke har ført dialog med regimer som Iran og Nord-Korea de siste åtte årene, men det er mulig å si klart i fra om at de er det de er: nemlig diktaturer, og dermed på ingen måte er en likeverdig partner for dialog, og enda mindre premisssetter for hva som er moralsk riktig.

Anonym sa...

Kan man ikke si det så enkelt som at man IKKE bør føre dialog med diktaturer? De man isåfall fører dialog med er IKKE det landets eller folkets representanter, de har på illegitim måte ervervet seg lederskapet i disse landene, og bør derfor ikke på noen måte kunne sies å være representanter for folket i disse landene.

Windingstad sa...

"Det er forskjell på å føre dialog, og å uforbeholdent være villig til å ta diktatorer sette premissene for dialogen".

Du kan ikke seriøst tro at Obama har tenkt til å gjøre dette? McCain sine mest banale talking-points fungerte dårlig i valgkampen, og har knapt mer verdi etterpå.

Anonym sa...

McCain sine mest banale talking-points fungerte åpenbart bra på noen.

Anonym sa...

Jøss, Vampus, trodde du hadde litt mer klasse.

Salt sa...

Dette var et bra innlegg: http://dlf.info/arkiv/002018.html

Anonym sa...

Vampus i intervju, august 2008:
"- Hvorfor blir ikke Barack Obama USAs neste president?

Fordi i møtet med realpolitiske problemstillinger under de kommende debattene vil han måtte konkretisere de “endringene” han så hjertelig prediker, og det vil vise seg at halvparten ikke er ønskelig blant flertallet av amerikanere og den andre halvparten bare er varmluft."

Synes innlegget ditt om "Første dag på jobb" var litt surmaget. Du kunne jo hvertfall provd aa gjore det litt morsomt hvis du har saa lave forventninger?

Anonym sa...

Bush nedprioriterte jo dialog med Nord-Korea i sin første periode som president, resultatet? Nord-Korea utviklet (trolig) en atombombe. De siste årene har dialogen blitt gjenopptatt, og har hatt enkelte resultater, men Nord-Korea sitter altså med atomvåpen grunnet USA sin manglende evne til å opprettholde dialog.