Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, november 24, 2008

Plutselig livsfarlig?

I slutten av januar i fjor døde en 76 år gammel pensjonist av slagene en 16 år gammel østfoldgutt pådro ham da 76-åringen prøvde å hjelpe han. Overraskende nok ble østfoldgutten dømt for forholdet, men enda mer overrasket ble han selv da han plutselig lissom skulle utgjøre en fare for andres liv og helse og faktisk blir satt i fengsel:

- Når jeg kommer inn blir jeg låst inn store deler av døgnet, som om jeg plutselig er en livsfarlig person, sa han til Dagbladet.no den gangen.

76-åringen var ikke tilgjengelig for kommentar om hvorvidt 16-åringen er livsfarlig eller ikke.

6 kommentarer:

Careface sa...

Jeg lo.
Så sluttet jeg fordi jeg kom på alvoret i saken.
Så fortsatte jeg, fordi jeg ikke ønsket å gråte...

Norsk kriminalomsorg kan oppsummeres i et ord: Deprimerende.

Anonym sa...

Kriminalomsorgsseminar på Domus Nova i Oslo nå førstkommende torsdag kl 18.00, for de som måtte være interesserte.. Auditoriet i 7. etg. Thomas Mathiesen osv.

Henrik Akselsen sa...

Blir vel feil å angripe kriminalomsorgen pga sytingen fra en innsatt?

Vet noen om noe statistikk på hvor effektiv den norske kriminalomsorgen er i forhold til andre land? Kan ikke huske jeg har sett noe statistikk på det, men tror vel ikke Norge kommer så galt ut av det.

Anonym sa...

Tidenes minst reflektere 16-åring?

- Peter Andre Jensen

Anonym sa...

"Blir vel feil å angripe kriminalomsorgen pga sytingen fra en innsatt?"

I høyeste grad, ja. Hvem er det som eventuelt gjør noe slik? Opplagt svar: De reaksjonære (enkeltindivider) og de populistiske (partier, interessegrupperinger, offentlige personligheter etc.)

Det er for øvrig vel ikke annet å vente, fra en person som har drept et annet menneske, at han eller hun preges av en noe, fra det allmenne flertall, divergerende/avvikende virkelighetsoppfatning...

Skjegg sa...

Vel talt, Vampus.