Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, november 11, 2008

George Gooding sier farvel

George Gooding veddet bloggen sin og tapte. Nå sier han farvel uten de helt store faktene. Det er jo befriende i en sfære hvor slikt ofte skjer med mer dramatikk enn noen blogg egentlig fortjener.

Den gode Gooding veddet altså bloggen sin på at McCain ville vinne det amerikanske presidentvalget, og er tro mot sitt ord (undertegnede veddet kun en flaske Krug og tapte, men burde kanskje gjort som George).

Det har vært en forfriskende stemme i den norske debatten - og jeg kommer i hvert fall til å savne bloggen, selv om jeg er sikker på at han er nok en av de mange som jeg har fått gleden av å møte i RL og kommer til å fortsette å ha kontakt med.

Takk for følget!

19 kommentarer:

Knut Johannessen sa...

Tro meg, jeg kommer også til å savne bloggen hans. Hvem skal jeg nå krangle med?

Hvis det å få presentert nedleggelsen sentralt på dagbladet.no, ikke er de store faktene, så er jeg enig. Men det fortjente han forsåvidt. Han har nok bidratt med noen klikk til Dagbladet.

De fleste bloggere som annonserer sin "bortgang" har en merkelig evne til å ta en Lasarus, etter ganske kort tid, så vi får se.

Anonym sa...

Da Palin ble valgt som visepresidentkandidat så trodde også jeg at Obama ikke hadde noen sjanse, men så viste det seg at denne Palin var så lettvint, ubelest og med slike umodne talegaver en bare kan forvente av en skoleelev på high school at mitt tro på McCain gikk over allerede efter fem (eller var det tre?) dager. Hva som kunner blitt et fantastisk dronningtrekk, ble isteden en flau gange med kongen. Om McCain hadde vært over snittet smart, så ville han først ha spandert et seksmånederskurs i taleteknikk på Palin før han hadde sluppet henne fri, men han forstod desverre aldri hvor viktig visepresidenta hans var for å kunne komme i nærheten av seier. Han trodde kanskje at det er nok å holde sine medsoldater med selskap i en vietnamsk fangeleir, FIRE ÅR FRIVILLIG!!! å være tilstrekkelig for å bli valgt til presidentembedet? Dette til tross for at de fleste amerikanere ville ansett det meget klokere å komme seg hjem og at han ville vært meget mer til hjelp for "medfangene" om han hadde hjulpet dem når han selv var i frihet.
McCain mistet de kloke velgerne.
McCain mistet de middels kloke velgerne. McCain klarte ikke engang støtte Bush' kriger i Afganistan og Irak, og dermed mistet han også de erverdige velgerne. Idag går det imot frihet for alle som lever i Irak. Uten USA ville 90% av landets borgere fremdeles være undertrykt med dødstrussel over sitt hode om de bare tenkte noe negativt om Saddam. Å frigjøre et land fra pur ondskap, koster meget, og av den grunn er det en erverdig handling likevel å gjøre dette. Når McCain ikke med større tydelighet kan støtte sitt partis viktigste handlinger siste 8 år, så fortjener han, rent objektivt, ikke å bli president for dette parti. McCain tapte ikke valget fordi han var Republikaner, men fordi han IKKE var Republikaner!

Anonym sa...

Godt du bare veddet en Krug :) Det hadde vært veldig teit om du ble borte, altså.

George sa...

Kanskje det er bar et sammentreff, men nå ser det ut til at hele bloggvirksomheten til Dagbladet er ute av drift.

Skulle inn og sjekke om det hadde kommet noen kommentarer, men her var det bare blanke sider å se.

Blogging.no er også nede. Weird.

Mulig de har allerede satt i gang med å bytte over til det nye publiseringssystemet.

Uansett, takk så mycke!

Ghost of Goldwater sa...

Dette er vel historisk i den forstand at det er første gang en bergenser frivillig slutter å meddele seg...?

George sa...

Bergenser? This is not the blogger you're looking for.

Ghost of Goldwater sa...

Mener noen fortalte meg en gang at du hadde aner fra Bææærgen. Hvis det ikke stemmer, skylder jeg glatt på feberen og beklager fornærmelsen (går ut fra at ingen uskyldige ønsker å bli beskyldt for å være bergenser).

George sa...

Jeg har riktig nok bodd en stund i Bergen, men er like mye bergenser som jeg er fra Voss eller Oslo... Hehe.

Born... in the USA!

Anonym sa...

Fullstendig off-topic:
Kom en mail fra Plaxi i dag som sa at jeg muligens kjenenr deg og burde connect. Ble fryktelig spent på hvem det er jeg kjenner nå, føler jeg.

Anonym sa...

Hvordan går det med "Kvinner for porno", VamPus? Og hvordan lar dette engasjementet seg kombinere med republikaner-bloggen din og ditt desperate forsvar av den lettere tilbakestående kristenfundamentalisten Sarah Palin? Skulle tro det var en verdikonflikt her.

Ingen overraskelse av du er personlig venn av Gooding, forresten. Dere er jo begge republikaner-propagandister forkledd som "moderate", og begge kaster blår i øynene på folk og driver politiske kampanjer forkledd som mediekritikk og samfunnskritikk.

Hvem er det som betaler dere egentlig? AEI? RNC? Civita?
Uansett hvem det er, tror jeg de kaster vekk pengene sine, for det søppelet dere produserer kan umulig påvirke noen.

Anonym sa...

spenol:
det du kan vaere sikker paa er at den typen drittslenging du bedriver i hvert fall virker mot sin hensikt.

Anonym sa...

andyq,

"det du kan vaere sikker paa er at den typen drittslenging du bedriver i hvert fall virker mot sin hensikt."

Ikke hvis hensikten er å underholde meg selv med å slenge drit til liberalister.

Personer som VamPus og George Gooding er jo immune mot fakta og logikk, så det har ingen hensikt å debattere saklig mot dem. Det er jo selvforklarende at en person som oppretter en forsvarsblogg for Sarah Palin med navnet "PalinPower" ikke er riktig vel bevart, og følgelig ikke lar seg påvirke av saklig argumentasjon.

Anonym sa...

Mulig dette er selvforklarende inne i Spenols hode. For meg er det innlysende at personer som karakteriserer meningsmotstandere som "ikke vel bevarte" neppe selv fortjener å bli møtt med saklig argumentasjon.

Anonym sa...

Runar, hvorfor er du så høflig med mentalt tilbakestående skrullinger som Spenol? Hvorfor ga du ham ikke istedet et solid spark i balla? I postingen du besvarte spriker han bostavelig talt med benene og tigger deg om dette. Han antyder han liker hensikten å gjøre narr av liberalister i samme posting som han utnytter en liberal blogg for å ytre sine psykotiske meninger, samtidig som han presterer å kritisere andre for manglende logiske dannelse.

George sa...

"Hvem er det som betaler dere egentlig? AEI? RNC? Civita?"

Jeg regner med det er lignende spørsmål som blir stilt til nord-koreanere som ikke gulper opp det de har blitt lært til å tro om verden.

Alle andre som syns noe annet enn Spenol er selvfølgelig betalt av noen for å gjøre det.

Noe annet sender en "DOES NOT COMPUTE" melding inn i hjernen til Spenol.

Men hva skal man gjøre med slike troll?

Anonym sa...

George, jeg innser det fullstendig uproblematisk å motta penger fra nevnte organisasjoner. Ta gjerne med al Qaida på listen også. Jeg tar mer enn gjerne imot penger fra hvem enn det skal være for å ytre mine standpunkter.

Noen ganger får jeg lyst til å være inni hodene på venstresidens døgeniktere, når de innbiller seg selv at min råderett over meg selv og mitt produkt med fravær av tvang fra andre (inklusive bandittstaten) blir mindre logisk holdbar av at jeg mottar penger fra al Qaida.

Skjønt, det er ingen grunn til å bli overrasket. Venstresidens duster har aldri klart å lære seg enkel logikk. Til alt undermål hviler deres kjærlighetspartner, Demokrati, på den logiske villfarelse: appell til majoritet.

John T. sa...

Nå venter jeg på en Apenes-kommentar.

George sa...

Vil du ha en Apenes kommentar?

Det Apenes sa var sikkert helt riktig, men som hans "totalitære svermere" kommentar (som var forøvrig helt feil og dustete) så er han ikke spesielt flink til å formulere seg på en "sivilisert" måte.

Ikke at jeg rynker på nesen av det som en regel, men man må vite hvilke kamper man vil kjempe. Tror ikke dette var riktig vei for Apenes å gå i denne sammenhengen.

Anonym sa...

Demonsterer ikke eksklusjonen at Fredrikstand Høyre i stor grad består av overfølsomme psykopater som hvis ikke deres åndsvake standpunkter blir møtt med seriøs behandling, så velger de å kvitte seg med personen som utgjør problemet?

Jeg har en viss erfaring med Høyre, og vil derfor legge til at Fredrikstad Høyre ikke er alene om å bestå av en gjeng overfølsomme drittunger. Jeg har dessuten også erfaring med hendelser innad i alle politiske partier representert på Stortinget og vil si at problemet er minst like stort i alle de andre partier.

Det kan ha å gjøre med at politikk i et applisert demokrati (kanskje til og med politikk uansett konstitusjon) er ekvivalent med å appellere til folks kriminelle sinnelag. De roper og skriker ut til befolkningen at de skal få være med å dele tyvegods om de er lydige ved å henvende seg ved et valglokale for å stemme. Tyvegodset loves i større grad å komme fra tilhengerne av de konkurerende partier. Metoden de benytter for å forhindre at en tilstrekkelig stor gruppe motsetter seg å delta i denne bandittvirksomhet som minner svært meget på tradisjonell mafia, er ved systematisk å spre propaganda i media, skolene og universitetene, en propaganda som går ut på at samfunn er umulig uten en (banditt)stat. Skolesystemet sørger for at innbyggerne aldri får innsikt i formallogikk og lærer seg aldri at demokrati er en logisk forbrydelse ved dens appell til majotiet.

Oppi denne svære gryta full av dritt, er det ikke for et fornuftig menneske mulig å bli overrasket over hendelser som eksempelvis det som skjedde i Fredrikstand Høyre.

Dette er bare toppen av isfjellet hva angår galskap innen de politiske partier, og det er ingen grunn til å tro at striden nettopp står mellom Apenes og Engeset. Apenes som alltid har tilhørt høyeresiden i Høyre, med sitt elsk for frihet og imot statlig kontroll, har plukket sin fiende med stort omhu når han velger det venstreorienterte (relativt sett) skrullehue Engeset. Engeset sitter i arbeids og sosialkomiteen. Han arbeidet som refisjonsmedarbeider fra '88 til '95, og fra '95 til '01 som sektritariatleder for råvaregjenvinning. Det bør være ekstremt enkelt for ethvert fornuftig menneske å utlede fra hans yrkeskarriere at mannen har misforsått hva et høyereorientert parti som Høyre skal konsentere seg om. Engeset presterer å krone sin galskap med dette utsagn om Apenes: "Georg Apenes bør beskyttes imot seg selv". Slike åndsvake kommentarer kan en forvente fra gæringene i SV, men ikke en Høyremann.