Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, september 01, 2006

Dei radikale taparane

VamPus er litt oppgitt over sin egen inkompetanse. Her hadde hun forleden to utgaver av Den sinte nynorskmannen (eller Dei radikale taparane, som Marte Michelet skriver) på armlengs avstand og VamPus hadde ingen aning om hvem de var. Hun har mer enn nok med å forsøke å holde styr på de som er seksuelt attraktive blant den selvopphøyde åndseliten og forsøker å holde sine besøk på Kunstnernes Hus til et absolutt minimum. Hukommelsen makter ikke holde styr på "en ikke ubetydelig gruppe radikalmaskuline menn som med jevne mellomrom freser ut sin vrede mot kvinner generelt og feminister spesielt." Dessverre.

D'Herrer Jon Hustad og hans sidekick Nils Rune Langeland deltok begge på det berømmelige møtet i "Selskapet", hvor førstnevnte overkom sin sjenanse ved å rope sine meninger ut til en av de som tok ordet og kritiserte medienes venstrevridning. Åh, ble det nevnt at han skriver for Klassekampa? Nuvel. Noen øltørste sjeler tok turen innom Amsterdam etter møtet, deriblant VamPus. Hun forvillet seg bort til bordet til de to herrer og ble sittende å overhøre det som måtte være finalen til NM i arroganse. Vår egen kandidat, Per Kristian Foss, bleknet i forhold. Derfor inviterte hun D'Herrer bort til bordet med opp til flere personer som D'Herrer nevnte ved navn - som et sosialt eksperiment. Et sosialt eksperiment "gone horribly wrong". At venstresida har et anstrengt forhold til alminnelig høflighet og dannelse er ikke nytt. Hustad skriver om det åpne møtet i dagens Klassekampa (ikke på nett):

I så måte var møte nesten skuffande, for her var dei samla, alle dei vanlege høgremistenkte med bannerførarane Helge Øgrim, Jan Arild Snoen og Hans Rustad i spissen. Men ikkje eitt verkeleg antiislamsk ord vart ytra.

La meg være den første til å ønske Helge Øgrim hjertelig velkommen over til høyresida. Og legge til at "her var dei samla, alle dei vanlege venstremistenkte med bannerførararane Bjørnulv Braanen, Jon Hustad og Nils Rune Langeland". Og allikevel klarte de ikke få med seg at møtet ikke dreide seg om anti-islam. Imponerende. Virkelig.

12 kommentarer:

Knut Johannessen sa...

Verre enn Fosser`n? Jeg har en alternativ teori vedr. arrogansen til d`herrer: Dårlig hørsel. Bakgrunnen for min fjerndiagnose er et intervju med Steinar Hansson i Magasinet:

"- Men tilbake til din arroganse: Du er arrogant?
- Nei, det er jo feil, sier han energisk.
- Det er fordi jeg ikke hører! "

Det forklarer også ropingen til Jon Hustad.

John T. sa...

Per Kristian Foss' arroganse er i alle fall ikke grunnlag for hogg. Han er en velutdannet, velrenommert og ikke minst velkledd homofil mann i sin beste alder, så han har nok å være fornøyd med. For øvrig er han meget festlig.

Dessuten har han stjålet kniplingsduker på et hotell sammen med en bekjent av meg, og det var en god historie.

(Når vi snakker om Høyremennesker: Kjenner du Kalle i bystyret, si at jeg har drukket mimosa på en pute som tilhører ham, i et hjem som absolutt ikke tilhører ham.)

Lindkvist sa...

Det er jo nesten så man ikke har lyst til å väre en del av venstresida. Men kan ikke si at höyresida heller frister...

Anonym sa...

Jeg synes både nynorsk og damer er nydelig jeg. Å sette likhetstegn mellom nynorsktalende hankjønn og antifeminisme er sirka like saklig som å påstå at pultostspising som oftest skjer i forbindelse med sodomi. Eller en annen søkt sammenheng...

geirronimo sa...

"Klassekampa" - hydr, ikke tenkt på den vrien før ;-)

geirronimo sa...

Hm - forskjellige versjone gitt.

Appropo:

Paven var på besøk på Cuba. Gikk tur med castro og mistet hatten sin på vannet. Castro, til sin store forundring, gikk på vannet og hentet hatten , gav den til paven og de fortsatte turen.

Dagen etter var det å lese på Cuba:
Selv føttene til Castro er revolusjonære helter, castro gikk på vannet.

I vatikanet sin avis stod det:
Paven fikk castro til å gå på vannet, et guds under..

I Florida, USA stod det:
Nå er det besvist en gang for alle, Castro kan ikke svømme...:-)

Tror jeg drikker for mye---

VamPus sa...

Pekka (altså Foss) har vist seg å være langt hyggeligere enn først antatt. Mulig det bare er mine fordommer mot høyrefolk (jepp, selv om man er i partiet, så kan man godt ha fordommer mot sine egne). De to nevnte "herrer" i innlegget derimot.. makan!

Anonym sa...

Ha, ha, *radikalmaskuline menn*. Jeg håper du satte dem på plassen sin, Vampus. Han Nils Rune er forresten kostelig i DN lørdag der han klager over at samfunnnet ikke er tilrettelagt for single menn på 42 uten barn. Morsomt også at han påpeker hvordan den fryktinngytende nordiske pappa-modellen nå spres i Europa som den verste nordiske imperialismen.

Lindkvist sa...

Vegard: Jeg ante ikke at pultostspising hadde noe med sodomi å gjøre.
Men antagelig er antifeminisme og sodomi, eh... unnskyld misogynisme like utbredt blant bokmålinger som blant nynorskinger. En annen søk sammenheng er jo at kvalitet skulle ha noe med kjønn å gjøre.

Anonym sa...

Geirronimo:

"Klassekampa" - hydr, ikke tenkt på den vrien før"

Hallo!?! Veit ikke du at bystyrerepresentant for RV i Veitvet bydel blei kalt for Ella Pedersa på åttitallet fordi hu en gang starta en tale med "Her i denna bya vår"? "Klassekampa" er enda eldre, den har vært rundt like lenge som avisa, minst!

Det er forjævlig stelt når høyresida ikke veit hva de skal le av en gang..

HPL sa...

Nils Rune Langeland høres ut som en knakende kjekk mann, gitt.

geirronimo sa...

nynorsk bøying fra en ikke-norsk som prøver for harde livet å bøye "Å gå" - eller på engelsk, "To walk"..

Å gå
No går
Igår gikk
Har gukke..