Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, september 29, 2006

Gutter er gutter

I sommer var det en debatt om at kvinner også har ansvar for at voldtekt skjer gjennom deres påkledning og inntak av alkohol. Når kvinner drikker øker det hennes «skyld», mens alkohol er formildende for overgriperen. Også i næringslivet har vi sett at kvinner ønskes inn i styrene for å holde mannfolka i ørene. Et ordtak sier at en dame er en kvinne som får mennene til å oppføre seg som herrer. Uten damer ville åpenbart menn sunket ned på alle fire og oppført seg som de dyrene de egentlig er. Og legg merke til at det ikke er en «oss» i den setningen, som i «uten oss damer». VamPus har til gode å observere at menn transformeres til galante herrer bare fordi at hun sjangler inn i baren.

Les mer på VamPus hos Henne.

4 kommentarer:

Anonym sa...

I like your photo. You are a cute lady, but do ditch the cigarettes. Don't you know they cause global warming, or at least Al Gore says so. Now you know what has caused those warm winters the past few years. Now, ditch the cigs, sister!

VamPus sa...

Well, Joe - I don't really mind warmer winters in Norway :-)

writerdude sa...

"Ikke tiltak som bevisstgjør guttene om at det er deres ansvar å bruke kondom, men som «lærer jentene gode forhandlingsstrategier»."

Jeg ser det for meg. De er på full fart av med klærne, og jenta spør "kondom?". Gutten sukker, før han finner dressen. Jenta tar også på seg finstasen. Så setter de opp et bord med flagg og blomster, med mikrofoner som lyser rødt når de kan snakke, og forhandler seg frem til en kondomresolusjon som deretter vedtas. Naturligvis direktesendt på TV, i demokratiet og åpenhetens navn.

Anonym sa...

Smoke away, then, my dear! I just talked to a guy in Finland who was complaining about the warm winters, but, of course, he liked ice fishing. I live in SW Texas where the winters are always warm. But I so like to see a few snowflakes. That is usually about it, though, and it's been several years since we had any measurable snowfall.

I like your blog, I think, hard to tell given my lack of Norwegian, and those letters, damn, my keyboard won't even make them. Now you see my plight. Best regards!