Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

lørdag, september 23, 2006

VamPus steller hjemme

VamPus har bakt rundstykker. Ooops! Beklager - satte du noe i halsen? Vet, jeg vet, burde advare når noe slikt kommer. Men VamPus har altså bakt rundstykker. Klassisk VamPus-logikk tilsa nemlig at det var det mest naturlige å gjøre når man skal lage suppe og tenker - hmm, det hadde vært godt med noen rundstykker til, men er for lat til å gå i butikken som ligger 20 meter opp i gaten. I stedet bruker hun altså en time på å lage rundstykker. Det gikk som følger:

Man tager en stilig stålbolle som har stått til pynt ganske lenge, finner en oppskrift i en av de rundt 50 kokebøkene på kjøkkenet, tar frem smør, melk, salt, gjær og mel. Og, fordi man er så smart, så setter man stålbollen rett på ovnen for å smelte smøret slik at man slipper oppvask. Deretter heller man første forsøk av smørsmelting ut av bollen, da dette er brunet smør og det skal vi ikke ha, setter bollen ved siden av den fortsatt varme platen og hiver i en ny klatt. Deretter skal vi ha oppi melken, deretter røre ut gjæren i den lunkne smør/melkeblanding, for så å tilsette resten av melken, som ikke går, for vi hadde jo all melken i før gjæren, ikke sant? Oppi med nesten alt melet, og vi rører rundt til deigen slipper kantene, dekker bollen med plastfolie og spør Pusedyr om han kan legge seg rundt bollen, noe han ikke vil, så da finner vi et annet lunt sted. Etter en halvtime tar vi ut deigen, elter den på benken som måtte vaskes kjapt da man skjønte at "finn en ledig plass på benken" i grunn betydde å rydde og vaske kjøkkenet, før vi deler deigen opp i ti like deler - og så har me juksa litt. En gourmetblanding av tørkede tomater, hvitløk og grønne urter har fått myke seg opp i olivenolje, og nå legges litt av blandingen på deigstykkene, som rulles i vakre runde stykker (mistenker at det er her navnet rundstykker har sin opprinnelse), legges på platen og etterheves.

Og hadde VamPus hatt en kjæreste så hadde han nok blitt så glad for nybakte, varme VamPus-rundstykker at han hadde bært henne inn på soverommet og.. og det ville jo vært veldig upraktisk siden det VamPus hadde lyst på var varm grønnsakssuppe og nystekte rundstykker.

*nam*

Oppdatert: Å gud nå er jeg mett..*klappe seg på magen, sovne på sofaen*

11 kommentarer:

Ghost of Goldwater sa...

Heh... vi vet vel alle at dersom du skulle velge mellom rundstykker og Orlando Bloom ville det blitt andre baller, øh... boller.

VamPus sa...

Joda, man har da sine prioriteringer...

Knut Johannessen sa...

Du får unnskylde, men fristelsen ble for stor. Jeg måtte bare omskrive Robert Lembske beskrivelse av Helvete: Helvete er et sted der Vampus lager maten, italienerene dirigerer trafikken og tyskerne lager underholdningsprogrammene. Om noen er i tvil: Det var engelskmennene som måtte ut.

VamPus sa...

Å nei, du Vox - selv om baking ikke er min store styrke er ikke en med over 50 kokebøker heeelt borte på kjøkkenet serru. Selv fanatiske kjøttetere har smattet og slurpet i seg det som ble servert, og klappet seg godt på magen etterpå. Og da har jeg ikke en gang satt frem min beryktede ostekake. Sett meg til å dirigere trafikken derimot...

Knut Johannessen sa...

Vampus: Jeg tror deg! Jeg hadde akkurat lest sitatet i en annen sammenheng og det ble bare for fristende.

Jeg driver å forbereder en toastmaster-oppgave til et bryllup og da kommer man jo innom mat.
På Hawaii har man et enkelt og pragmatisk syn på dette. Et ordtak der sier:
Gi menn mat og de vil adlyde.

Det høres helt plausibelt ut spør du meg.

Ghost of Goldwater sa...

Jeg tilstår å ha spist vegetarmat hos Vampus uten å ha blitt direkte dødssyk... Men jeg tror det ble med den ene gangen...?

*går og slenger en frossen barbecuepizza i ovnen*

Anonym sa...

Ghost: Jeg synes VamPus er veldig flink til å lage mat, jeg. Jeg har spist maten hennes opptil flere ganger gjennom de siste 10-15 årene, og det har smakt veldig godt - hver gang!

Derimot har VamPus en velutviklet skepsis til mine kokkekunster: En gang hun var invitert til meg uten at hun skulle lage maten, gikk hun på restaurant først, og satt bare og så på mens resten av gjestene spiste det jeg hadde laget. Ingen ble syke (før nachspielet, og da var det ikke på grunn av maten!).

Anonym sa...

Det er mulig det bare er meg, men jeg synes du viser kjerringemnetakter...

Nimroder sa...

Grønnsakssuppe og varme VamPus-rundstykker hadde vært godt ;)

VamPus sa...

Erik: Vel, heller matlaging enn alt annet som kan/bør gjøres av husarbeid.
Nimroder: ;-D

Anonym sa...

"Det som ikke kan gjøres med traktor her på gården blir ikke gjort."