Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, september 19, 2006

Takk til SAS Braathens

- Åh herregud, herregud, herregud er det mulig!?

VamPus banner tett mens drosjen hviner avgårde til flytoget i Stockholm. Og det skal vise seg at mye er mulig. Det har nemlig vært en livlig helg i nesten alle betydningene av ordet, og VamPus våknet liggende over sengen i går som en sjøstjerne med betydelige bevegelseshemninger. Og det var ikke planen. Altså å våkne. For når man har vært på nachspiel til syv om morran og flyet går 9.45 er det ikke en god idè å sovne. Skulle bare lukke øynene litt. Ikke sovne. Absolutt ikke sovne.

Når man da våkner med et rykk ti over ni skjønner man raskt at regnestykket ikke går opp. Man skal sjekke ut, ta taxi til toget, kjøre tog i 20 minutter, hente ut billetten, sjekke inn, finne utgangen og innta sedvanlig flyskrekkposisjon i flyet. Hadde det ikke vært for at VamPus selvsagt har mistet mobiltelefonen kunne hun ringt til en sekretær for å booke om, fått til svar at det ikke var mulig, bedt om at de allikevel fant en løsning, fått til svar "vet ikke", dunket hodet oppgitt i veggen, meldt seg ut av Høyre på grunn av organisasjonens imponerende inkompetanse, satt seg ned for å gråte i ren fortvilelse, blitt funnet av en flott ung mann som så ut som en bredskuldret Orlando Bloom, giftet seg og levd lykkelig i alle sine dager. Men VamPus har altså mistet mobilen og valgt å hive seg i en taxi og rekker flytoget som går 9.40 og er fremme på Arlanda et kvarter etter at flyet gikk. Eller skulle gått. VamPus glemte jo å nevne at hun fløy SAS Braathens.

Flyet er nemlig kansellert og hun får booket om billetten til en standby på neste fly. VamPus ser ut som om hun har blitt dratt gjennom Stockholms gater at ti ville hester (som ikke er helt utenkelig) når hun synker sammen ved utgangen i fosterstilling. Det er nok en kald dag i helvete dersom hun får standbyplass på det overbookede flyet. Når hun da fikk den absolutt siste ledige plassen sendte hun djevelen en vennlig tanke, og håpet han hadde en varm vinterfrakk. På dette tidspunktet er hun selvsagt overbevist mer enn noen sinne om at når flyet tar av SÅ KOMMER VI TIL Å DØ ALLE SAMMEN, for SÅ flaks har bare ikke VamPus. En kort flytur senere er hun på vei fra Gardermoen med flybussen.

Takk til SAS Braathens som aldri går når de skal!

8 kommentarer:

geirronimo sa...

Heh, vet ikke om du reklamerer for SAS eller ikke? Godt skrevet, men har en følelse av litt "fuzzy logic" et sted,,,.!

Anonym sa...

Artig det der med flyskrekk, at man er overbevist at hver jævla flytur vil ende i et stort flammehav.

Nå gleder jeg meg jo virkelig til å fly frem og tilbake til midtøsten 8 ganger de neste fire årene...

Anonym sa...

Tenk om du kunne ha tatt et bilde av deg selv når du våknet den morgenen. Det skulle jeg likt å se!!

Knut Johannessen sa...

Høres ut som en fest etter min smak.

Det var jo utrolig forståelsfullt gjort av SAS Braathens å kansellere flighten din. Det kan jo skyldes at dine venner i Mod. skal selge ut aksjene.

Anonym sa...

Vampus mista mobilen igjen...... Hørt om sånne dingser til å henge rundt halsen for så å putte mobilen oppi???? Forøvrig, etter sånne utskeielser råder jeg deg (av egen erfaring) til neste gang å dra direkte til flyplassen, sjekke inn og plante ditt legeme på en stol ved innsjekkingsskranken. Der kan du falle i søvn og håpe på at personalet røsker i ditt legeme for å få deg ombord. Det hender jo at selv SASBraathens er mindre enn 15 min forsinket

Anonym sa...

Stressa? Hvis det kan være en lite trøst, så er det slik damer pleier å være i tretti-åra. Husker mamma da vi ungene dro på turer Danmark og sånt da vi var små. Stress med fanden i hælene ja.
Mvh tse tse fluen.

Herodotus sa...

Jeg hadde en sånn opplevelse på Arlanda etter at jeg kom fra Korfu med et annet fly enn det jeg skulle tatt fordi det var torden og møkkvær der. Arlanda er et sted for voldsomme følelser og dårlig shopping.

Anonym sa...

Jeg mister aldri mobilen, lommeboken, nøkler, mp3spiller, kameraet eller min leatherman. Men mine bukser har alltid ca. 8 lommer. Ulempen er at det tar sabla lang tid å tømme alt for sikkerhetskontrollen før flyet, og at hvis armylook går helt ut av moten, må jeg kjøpe Fjellrævenbukser.