Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, september 05, 2006

En dag med byrådslederen

Nei. VamPus har ikke arbeidsuke på skolen. Hun skal rett og slett følge byrådsleder Erling Lae en dag for et intervju til den toneangivende avisen "Oslo og Vi". Hva?! Ikke hørt om Oslo Høyres medlemsavis? Makan.

Anyway. VamPus var mentalt forberedt på champagne og jordbær hele dagen. Riktignok er sesongen for jordbær over, men hey - da blir det mer champagne. Trodde VamPus. Så langt har hun overvært taleforberedelser til konferansen Oslo - den kreative byen, med påfølgende deltakelse av åpningen av konferansen. Av innledende foredrag var nok Bård Tufte Johansens parodi på en kommunal kulturrådgivers presentasjon av hvordan få kulturstøtte (svaret får du i Oslo og Vi) antakeligvis var den mest opplysende. Hrmph. Deretter skyndet byrådslederen seg videre til nok et møte. Ikke et jordbær i sikte. Knapt nok kaffe. Men byrådet har møte nå kl.11, og VamPus har store forhåpninger på en fuktig lunsj på skattebetalernes regning sammen med de ærede byråder.

Oppdatert: Fuktig lunsj. Vel. Hvis man teller med dressingen på salaten, så var det i hvertfall noe som var fuktig. Alt etter som. Kommunal kaffe. Ser du en smilende offentlig ansatt er det antakeligvis bare magesåret som snakker. Men som skattebetaler skal man kanskje være fornøyd med at det verken var melk eller honning på lunsjtrallen. Byrådskonferansen ble ferdig tidlig, hvilket betyr at de som smyger rundt byrådslederens kontor i håp om et ledig øyeblikk smetter inn døra raskere enn VamPus klarer å si "Oslobudsjettet". Deretter er det henvendelser fra media, henvendelser fra folket, henvendelser fra ansatte og en henvendelse fra VamPus (unnskyld, hvor er toalettet?). Nå er klokka over tre, men ok. Siste håp. VamPus har en mistanke om at bestefarsuret på Byrådslederens kontor egentlig er et skalkeskjul for et fett barskap. Ettermiddagspjolter. Man har da tradisjoner i Høyre, eller?

Oppdatert: VamPus henger i hælene på Erling Lae som har et imponerende tempo bortover gangene. Møte med skatere, radiodebatt, telefonhenvendelser - og en gjesteopptreden som byleksikon for en nevø som stikker innom med en skoleoppgave om Oslo. Man fortjener en drink etter dette. Men...nei. Halv seks er kontordagen over, og mens Lae stresser hjem for middag og mer papirer, så står en undrende VamPus igjen i Stortingsgaten. Ingen antydning til glass med stett, og det nærmeste hun kom jordbær (som i grunn ikke var det viktigste her) var en kurv med bananer på forværelse.

*sukk* En dag med ordføreren da. DET må vel være noe.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Stikk innom og si "hei" hvis du er i nærheten av sjette etasje i vestre tårn, da :D

Ghost of Goldwater sa...

Trust me... du kan bli JÆVLIG lei av rekesmørbrød i det huset der.

Anonym sa...

litt off-topic, men hva skjedde med VRWC? ukentlig nyhetsmagasin, med 1 oppdatering, i juni...

prosjektet er nedlagt og ingen sa ifra til webmaster?

Anonym sa...

anon:
Lurer på om ikke vampus fikk en overdose politikk i vår og sommer. Nå skal bloggen handle mer om katter og sko, kanskje vrwc også må lide slik som politiske poster.

geirronimo sa...

Det er nå så at de springer i møter, men vet politikere hvirkningen av hva de "bestemmer"?
Har de den faglige insikt i å bestemme for oss, i alle de saker de faktisk sitter og bestemmer?
Er ikke egentlig det de driver med en demolisering av individets rett til å bestemme mer av hverdagen selv??

--Bare spør...

Blåblogg sa...

Det glamorøse byrådslivet er nok atskillig overdrevet....man er heldig hvis man får en kaffetår i ny og ne, kanskje et smørbrød på en god dag.

John T. sa...

Utenriksministeren bød på kaffe til en stakkars homo i dag, i alle fall... der hadde jeg jo sett for meg en aldri så liten treretter.

Anonym sa...

På mindre enn tre kvarter fikk jeg 14 treff hos meg som kom herfra. Er det slik at alle i byrådet (med vedheng) sprang for å sjekke siste nytt fra VamPus' Verden med en gang de var ferdige med byrådskonferansen, eller?

Anonym sa...

jeg byr paa cognac i kveld, hvis du hopper paa flyet til pristina

Anonym sa...

Ha-ha-ha. Så bra at jeg må bryte prinsippene mine.. Etter 2.353 dager på åstedet kan jeg garantere at det ikke er noe barskap på det kontoret. Det ligger derimot i... raskt til høyre, så til v.. Men fant du indianermaska hans i det store skapet? Ellers helt enig med Ghost. Forøvrig, skål i kveld emj.

VamPus sa...

tiram: ble hengende rundt i østre, men da vet jeg jo hvor du jobber og hvor..hm.. du jobber..ja..
anonymous: VRWC skal tilbake i form, men jeg mistet han som kunne klippe og lime og sånt til en interessant jobb i utlandet, så... Må bare fikle litt, så får vi det til.
EMJ; En gang, min venn, en gang.
Tommy; Indianermaske? Pokker...

Herodotus sa...

Diffen blir sikkert mye morsommere. En gang skulle de velge ordfører i en liten engelsk by men kandidatene hadde like mange stemmer. Da valgte de en kompromisskandidat: en herreløs hund som alle likte på tvers av partilinjene. Følgende kreves nemlig av ordføreren: ha en kjede rundt halsen, presedere ved bystyremøtene, og gi labb til tilreisende dignitærer. Hunden oppfylte alle disse oppgaver med glans og levde lykkelig på kommunalt for resten av sine dager.

Anonym sa...

Selveste sjefen for byrådet som oppnevnte det særdeles kompetente og etterettelige styret i Undervisningsbygg? Du liker deg blant kremen du, Vampus! Den regninga blir på 68 millioner. Skal tru om det ikke er vanlige arbeidsfolk som må betale for den regninga også...

XerxesX sa...

Nei. VamPus har ikke arbeidsuke på skolen.

Hun skal rett og slett følge byrådsleder Erling Lae en dag

Ikke arbeidsuke paa skolen VamPus ?

Hva er det da ?