Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, september 18, 2006

Jag vil byta statsminister

När vi nu har vunnit valet i Sverige har jag bett om att få deras valmaterial, "Jag vill också byta statsminister" är nu inte interessant mera i Sverige, så nu har jag bett dom om att sända deras valmateral till oss. Och om Fredrik har en yngre brorsa så får han gärna skicka över honom också :-D

18 kommentarer:

Anonym sa...

Tingen er vel bare at han sannsynligvis ville vært veldig uenig med det norske Høyre i mange saker.

Så vidt jeg har forstått det, så er det en ganske stor forskjell på norsk og svensk høyreside.

Som en kommentator på TV sa: I Sverige er alle sosialister.

Anonym sa...

Og hva var forskjellen til norsk Høyre sa du?

Knut Albert sa...

Hvis politisk fronyelse består i å bytte ut politikken med en annen, viser det uten tvil vilje til makt, men i liten grad ideologisk ryggrad.
Jeg foretrekker en partileder som står for noe fremfor en værhane som står for det flertallet helst vil ha!

Svorsken sa...

Alf Ivar - visst är det stor skillnad på norsk och svensk borgerlighet. Jag kan vara helt enig i att alla svenska riksdagspartier tyvärr är mer eller mindre socialdemokratiska - ingen driver frågan om ett rejält uppgör med den offentliga välfärdsstaten.

Men - en jämförelse jag gjorde - här! - mellan svenska och norska Senter-/Centerpartiet stöder knappast din tes om att norska partier är mer till höger än sina svenska motsvarigheter.

Anonym sa...

Moderaterna hadde den store fordelen at de ikke hadde et stort FrP til høyre for seg. Dermed var det mulig å oppnå borgerlig flertall ved å justere politikken (- i hvert fall retorikken -) inn mot sentrum.

Erna, stakkar, står foran en vesentlig vanskeligere oppgave. Skal hun legge seg mot sentrum og kapre velgere fra KrF og V, eller skal hun legge seg mot høyre og kapre velgere fra FrP. Det er vel bare ved å gå mot sentrum at de borgerlige partiene kan kapre rødgrønne velgere, men blir det nok til å vinne et stortingsvalg?

Vel, det kan jo tenkes at Erna får litt hjelp av både Jens & Co. og de Sivs små dverger.

geirronimo sa...

Det var på tide at man byttet regjering i Sverige. "Sossarna" sliter med "arbeid til alle", "rettferdig fordeling", og "sosial rettferd", der som her! :-)

JK sa...

Med unntak av EU-standpunktet begynner Centern i Sverige å ligne mer og mer på Venstre her hjemme, har hatt kontakt med mange i ungdomsforbundet der og de er på ingen måte den litt ekle blandingen av sosialdemokrater og dønn konservative ( ii de verst tenkelige betydninger av det ordet). At Åalaug Haga gratulerer sitt søsterparti er vel litt falskt etter dette oppslaget: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1452738.ece

Anonym sa...

Til å ikke ha milliardinntekter av olje synes jeg faktisk at mr. Persson klarte seg ganske bra, men uttakk er verdens lønn.

Anonym sa...

Må bare ønske lykke til med å senke arbeidsledigheten, uten å samtidig senke skattene.

Anonym sa...

Historisk sett har vel Moderaterna vært et mye mer liberalt parti enn høyre, så de som sier at alle i Sverige er sosialister har enten en veldig dårlig utviklet korttidshukommelse eller svelger billig valgkampsretorikk mer enn Jenna i en middels pornofilm.

Men som Knut Albert påpekte tidligere her er det nok lite å ettertrakte for Høyre hos storebror denne gangen. Men absolutt bra jobba av Moderaterna for å vinne makt. Jeg er nå ikke så sikker på at den retoriske sentrumsdreiningen vil gjenspeile seg i videre politkk hos Alliansen, men tiden vil vise.

Anonym sa...

knut albert, moderaterne har vel ikek så mye byttet politikk, snarere mer markedsføring og retorikk. Mindre fokus på skattelettelser og mer fokus på det å skape jobber m.m., men jeg er ikke veldig begeistret for sloganen om det nya arbetarpartiet

Anonym sa...

Før vi kan få en borgerlig statsminister må høyre lære hva demokrati er, de må forstå at Frp har en stor del av velgerne og må lære å samarbeide med og respektere disse menneskene og deres politikere. Da skal de få min stemme.

geirronimo sa...

d-man: skaff deg litt oversikt!

Å senke skattene samtidig som man også senker arbeidsledigheten ble utført av Foss, med stil. (Også Willoch klarte det, før Gro kom og overtok med løgn og fantasi..)
Samtidig økte han inntektene til staten, noe som sosialister fortsatt har store problemer med å FORSTÅ! De tror tydligvis at vi snakker om perpetum mobile :-)

Anonym sa...

geirronimo, problemet er bare at moderatarna har uttalt at de ikke skal senke skattene. Les innlegget mitt igjen, så vil du se at jeg er ingen sosialist som tror at man kan regulere seg fram til lav arbeidsledighet.

At VamPus gleder seg over Alliansens valgseier får meg til å konkludere at hun enten ikke har lest valgløftene, eller så har hun gått bort fra ønsket om 20% flat skatt, og det er i så fall synd om tilfellet er at hun er indoktrinert.

geirronimo sa...

Beklager d-man, jeg ønsker selvsagt ikke å stemple personer som "sosialister" i utide, beklager... :-)

Anonym sa...

borsen.dk skriver at de planlegger skattelettelser for omkring 36 mrd, og om dette er riktig er det en god start.

http://borsen.dk/650.95274

Svorsken sa...

d-man: Tror nog att chanserna är goda för skattesänkningar i storleksordningen 30-50 miljarder under de kommande åren i Sverige. Men visst kunde man önska mer. Exempelvis ett tydligare besked om ett avskaffande av den statliga eiendomsskatten, eller att moderaterna höll kvar vid sitt tidigare krav om avskaffande av den statliga inkomstskatten (toppskatten.

Men sänkt skatt är bättre än höjd skatt. Såklart Vampus ska vara glad över alliansens valseger!

Johan Norberg har förresten en bra analys på temat "How radical is the alliance".

Anonym sa...

Takk for linken fra svorsken, "How radical is the alliance".