Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

lørdag, september 30, 2006

fra balkongen

Kanskje kommentere dette mer senere, men debatt- og kronikkredaktør i Aftenposten får sitt pass godt påskrevet fra balkongen i dag.

Takk til en dansk anonym leser som tipset om dette innlegget i Jyllands-Posten i går - skulle ønske mitt hodet hadde vært så klart i februar.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Folks. Trykk på linken og les innlegget. Verdt å ta en kikk på.
Mvh tse tse fluen som ser potensialet.

geirronimo sa...

Arabisk stat?

I mange tilfeller har muslimer/religiøse ledere påstått at islam har ført til positiv utvikling. Men det har det ikke. Det samme påstod kristne religiøse ledere i vesten om kristendom, men alle har hørt om den "mørke middelalder".

Hylland Eriksen, og Finess Tretvoll hadde en meget interessant artikkel i dagbladet, Lørdag 23. September:

"Det ideologiske hovedskillet i vår tid går mellom fundamentalisme og kosmopolitanisme. Fundamentalisten bruker sin energi på å blankpolere sine fiendebilder, og på å bevokte sine grenser. Kosmopolitten prioriterer å lete etter samarbeidspartnere, broer og kompromisser. Hun er ikke naiv og tolererer ikke brudd på menneskerettighetene, verner om yttringsfriheten og ønsker at også befolkningen i Midtøsten skal nyte godt av demokratiet."

VamPus sa...

"Kosmopolitten prioriterer å lete etter samarbeidspartnere, broer og kompromisser. Hun er ikke naiv og tolererer ikke brudd på menneskerettighetene, verner om yttringsfriheten og ønsker at også befolkningen i Midtøsten skal nyte godt av demokratiet."

Men allikevel blir sånne som meg kalt ideologisk fundamentalist, og de som forstår brudd på menneskerettighetene, vil ha dialog med diktaturer og synes ytringsfrihet skal ha begrensninger at det er de som bygger broer etc.

Anonym sa...

Takk skal du ha, VamPus. Fint gjort. Jeg har døpt baldakinen etter deg, satt opp VamPus-plakett ved liggestolen og sprettet en rødvin. Man blir oppstemt av slik SOL-rangering, vet du.

Her måtte man tidlig opp, så Aftenposten, ble forbannet, hamret ned tekst, løp. Og returnerer til toppetasjen på SOL. Man tør knapt bøye seg frem og kikke ned til Hjorten og disse, som pusler med sitt, arme mennesker. Kom snart igjen.

geirronimo sa...

Et annet element for en fundamentalist, er behovet for å få alle til å kretse rundt det de synes er viktig, for så å komme med ideen om at
The giant, useless force"'s
tanke er det eneste riktige.

Virkningen av realiteten, at voksne mennesker tenkter selv, fører ofte til konforme styresystemer som med tvang fører medmennesker inn i meningskontroll. Psykologisk vil jeg anta at de har "demonisert" motstanderne såpass at de ikke kan ta en mer forsonende tone..

Anonym sa...

Stå på pus.

http://www.jp.dk/meninger/ncartikel:aid=3990556

Konklusion er således, at skønt satire i sin form er respektløs og ofte fornærmende, så er den én af de mange forskellige måder, vi udtrykker os og kommunikerer på. Såfremt satiren vil mere end blot fornærme, men også kommunikere, bør den altså beskyttes af ytringsfriheden. Muhammed-karikaturerne vil netop dét. De vil mere end fornærme. De vil kommunikere.

Anonym sa...

Interview med Wafa Sultan, psykiater fra Syrien, der støttede Jyllands-Postens profettegninger
30.09.06 kl. 22:30 på DR2AFSPILLER
30. sep. / 22:40:05 /9:05

se klip (0:09:05)

http://www.dr.dk/DR2/deadline2230/Deadlineindslag.htm

Anonym sa...

http://en.wikipedia.org/wiki/Bassam_Tibi

Intervjues i Der Spiegel


SPIEGEL:When something insults Muslims, we often tend to just back off -- doesn't this help defuse the conflict?

Bassam Tibi: No. That is simply giving up. And the weaker the partner is viewed by the Muslims, then the greater the anger which they express. And this anger is often carefully staged. The argument over the cartoons for example was completely orchestrated. Nothing was spontaneous. A lot of people don't know if Denmark is a country or a cheese. Where did they get the Danish flags? Protests like these are weapons in this war of ideas. Or take another example: The president of the Iranian parliament was visiting Belgium where he had an appointment with a female Belgian colleague. He refused to shake her hand, so she didn't meet with him. He left Belgium and accused her of racism. The accusation of cultural insensitivity is a weapon. And we have to neutralize it.


http://www.spiegel.de/international/spiegel/0,1518,440340,00.html