Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, september 20, 2006

One night in Bangkok

Det har vært debattert til det kjedsommelige om bloggsfæren er overhypet eller undervurdert, eller begge deler. Jot Man er nok et eksempel på at bloggere kan nå raskt ut med tekst og bilder når noe skjer ene og alene fordi de er der det skjer. Han har lagt ut spennende bilder og tekster fra j\kuppnatten. Tar gjerne i mot tips på flere bloggere fra Thailand som rapporterer på kuppet og kan legge det ut fortløpende.

Liberalist? Javisst! Har forøvrig i dag en kommentar om at verdens 5. verste diktator mottok medalje fra FN-organisasjonen UNESCO. Dette tror jeg at er det som kalles dialog på FNsk - å premiere drittsekker når de gjør noe riktig.. og la være å kritisere dem når de gjør noe galt. Bare for at han torturerer og dreper befolkningen sin så betyr jo ikke det at han ikke kan få medalje for å være flink med BYGNINGER?

9 kommentarer:

Yosh sa...

det er fremdeles dem som mener at det styggeste Taliban gjorde var å sprenge i stykker Buddha-statuer, og ikke å torturere og drepe politisk/religiøst uenige.

så den prisen burde vel ikke komme som noen bombe.

Anonym sa...

Det er såå amatørmessig å torturere egen befolkning i eget land. De smarte sørger for å outsource denne type virksomhet.

Problemet for Uzbekhistan er vel at de har vært et av landene man har outsourcet til. Ouch. Vel, et land må jo skaffe seg inntekter på en eller annen måte.

Britt M. sa...

takketakk, nå kommer jeg til å gå med den sangen på hjernen resten av dagen.
" One night in Bangkok and the world's your oyster...lalalala"

Anonym sa...

Er det høyresiden eller venstresiden - eller midtsiden - som nå har tatt makten i Thailand? Med andre ord - er vi for eller mot?

VamPus sa...

britt: Seriøst? "and the worlds my oyster"? Oi! Godt man var så liten at man faktisk trodde tekstene var bra når låta kom...
Thaifoon: Det har de vel ikke sagt enda - men uansett, verner de om menneskerettigheter og åpner for frie valg rimelig umiddelbart så er jo det positivt.

Britt M. sa...

Bare for underholdningsverdien av det, og fordi jeg gjør et poeng av å være ikke-politisk i det politiske, her er hele refrenget (Allsang nå) :

"One night in Bangkok and the world's your oyster
The bars are temples but the pearls ain't free
You'll find a god in every golden cloister
And if you're lucky then the god's a she
I can feel an angel sliding up to me"

Anonym sa...

Er det bare jeg som synes Norges Ambassadør tok det hele litt for mye med ro? På kuppkvelden så spiste hun middag så hun hadde ikke tid til å sette seg inn i det. og dagen etter så snakket hun med kuppmakerene, bare for å legitimere det liksom.

Er Norge plutselig for at makten i et land kan bli tatt med soldater og tanks nå? Isåfall kan vi ikke løse problemene i Sudan og Zimbabwe ganske enkelt?

Anonym sa...

Glem ikke at Taksin hadde masseødeleggelsesvåpen. (Hadde han ikke det, da?) Og han brukte dem sikkert mot egen befolkning. Nei, vent, det var muslimske opprørere i sør, det. Uff, jeg blir så forvirret, jeg. Er dette et ledd i krigen mot terror, egentlig? Hvem er terroristene, forresten?

Machiavelli (No) sa...

Jeg skjønner overhodet ikke hvordan du får deg selv til å bedrive slik idioti som dette innlegget, VamPus. Du bidrar gjerne til å rakke ned på FN liksom, men hva er alternativet da? Et USA som ikke nødvendigvis medaljerer "diktatorer" (som er en ganske subjektiv titulering i den politiske sfære, forekommer det meg), men gir dem noe langt viktigere og mer substansielt, nemlig penger og materiell. Bare så lenge de er pro amerikanske næringslivsinteresser (helst til punktet hvor de gir skatteamnesti for slike), leverer all oljen USA ønsker eller hva det skulle være, samt undertrykker all sosialistisk opposisjon i landet - gjerne inkludert utrenskninger.

Eller tenkte du bare å bedrive formålsløs kritikk, uten å komme med noen forslag til bedre fungerende alternativer... ?


M