Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, september 22, 2006

Mobilalkometer

Altså - det har jo vist seg at VamPus har et noe anstrengt forhold til mobiltelefoner. Velutviklet telefonskrekk kombinert med en egen evne til å miste mobilen har vært en gjenganger. Velmenende tips eller i hvertfall tips (Ghost: stifte mobilen i panna..?) strømmer inn, nå sist Tiram som foreslår en løsning for stjålne mobiler der operatøren sperrer telefonen og samtidig aktiverer en skrikende lyd egnet til å skremme vettet av tyven og hans nærmeste. Inspirert av en Howler i Harry Potter, mon tro?

Men uansett. Det VamPus trenger er en mobiltelefon med alkometer - som sperrer telefonen i fylla. Tenk for en oppfinnelse? Reduksjon av fylleangst, pinlige unnskyldninger, opprettholdelse av et snev av verdighet etter en helg på grisefy... i dannet selskap.

1. Ingen sending av rørete smser til venner og perifere bekjente
2. Dine venner kan ikke bruke din mobil til å sende smser til venner og perifere bekjente
3. Aldri mer ringe gråtende til eksen midt på natten med bønn om å ta deg tilbake (dette har forøvrig VamPus aldri gjort, men hun tenker jo på sine lesere også..)
4. Ingen sms til sjefen fra nachspielet om at du er "sengeliggende" med "forsjchølse"
5. Siden den ikke kan brukes, blir den liggende i veska i stedet for på bordet hvorpå den blir gjenglemt.

Genialt. Så. Nokia - dere skal få denne idèen av meg gratis. Kan jeg få en sånn mobil da?

7 kommentarer:

Øyvind Strømmen sa...

Verden hadde kanskje vært et bedre sted uten mobiltelefoner, punktum?

Anonym sa...

Ang. det med en skrikende lyd i mobilen. Telenor hadde i "televerket-tiden" en mulighet til å alarmere kunder som hadde glemt å legge på røret. Man sendte da en ulelyd i apparatet til kunden. Helt sant. Jeg vet det, jeg jobber jo i Telenor... :)

VamPus sa...

Øyvind: Veel.. med akkurat denne lille tekniske finessen tror jeg faktisk det ikke hadde vært så galt.
Alf Ivar: Jøss.. så kult? Og sikkert nødvendig.

Øyvind Strømmen sa...

Vampus:

Du har sikkert rett. Det kan jo være praktisk å ha muligheten til å ringe et nødnummer, f.eks. også. Jeg er imidlertid bekymret over den manglende muligheten til å gjøre dette i fylla.

Alf Ivar:
Ting var mao bedre i Televerket-tiden? Mitt problem synes å være at folk nå selv legger inn ulelyder på telefonene sine av helt andre grunner enn at de i blant glemmer å legge på røret.

Morten sa...

Den mobilen du etterlyser eksisterer allerede. Tror jeg leste om den i en artikkel i Dagbladet i sommer.

Anonym sa...

Yessørii (www.itavisen.no/php/art.php?id=309604) Før du kan sende medling elle ringe må du blpse i LG t ell effen. Sku hatt no sånt til daata'en også.

VamPus sa...

Damn! Da gikk jeg kanskje glipp av en fet mobil fra Nokia.. ja ja... Men det hørtes jo ut som en må-ha dings det der? Praise capitalism - halleluja!