Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, oktober 20, 2005

Bloggermakt

VamPus var på MandagMorgens frokostmøte om blogging i går og kom til skade for å presentere seg både både som VamPus og ..øh.. 'VamPus'. Om det var en "freudian slip" er uvisst. Siden salen stort sett bestod av dresskledde middelaldrende menn antok VamPus at dette ville være ufarlig, da hun tenkte at deres definisjon av å være internett savvy er å betale en regning via nettbanken. Ikke forventet hun å finne lesere, langt mindre få noen nye, i denne forsamlingen.

Det første som slår henne er hvilke innlegg som ligger først på bloggen dersom disse menneskene søker henne opp nå? Burde hun ikke skrive noe intelligent - briljere med sin gudgitte formuleringsevne, sarkastiske hentydninger, vinkle en sak så genialt at nye lesere blir rørt til tårer av ren henrykkelse? Etter å ha hørt to timer om hvordan bloggere er tastetrykk unna å sette nye saker på dagsorden, velte regjeringer og ødelegge et selskaps renommé, så føler VamPus forventningenes byrde. Men alle vet jo at Nestlé er slemme - de har lurt fattige mødre til å bruke deres morsmelkerstatning i stedet for å gi barna sine morsmelk. At FN består primært av udemokratiske land uten hensikt til å innføre frihet og demokrati verden over, og derfor ikke har noen moralsk autoritet er heller ikke nytt. At Jens Stoltenberg kjørte av gårde etter å ha ødelagt en annen manns bil da han trodde ingen så han har VamPus skrevet om tidligere. At hun som ga fattigdom et ansikt er et dypt umoralsk, løgnaktig menneske således. Så nei. VamPus klarer rett og slett ikke velte regjeringen eller ødelegge en bedrift i dag heller. Pokker.

Redaktør Olav Anders Øvrebø i MandagMorgen sa for øvrig at flerparten av bloggerne skriver om "katten min og jeg" - så da tenkte VamPus at dette var en utmerket anledning til å ringe Pusedyr og be om en kommentar:- Meg, mat, mat, mat, mat, meg. Blogging?? Pføy. MAAAT! *summetone* Da så.

7 kommentarer:

Hjorthen sa...

Ryktene forteller at jeg har opptil flere lesere i MandagMorgens redaksjon, og vi har jo fått ny regjering. Jeg håper ikke det er noen sammenheng der...

Ellers så er det svært påfallende at hver gang Hjorthebloggen blir omtalt i en eller annen sammenheng som kan tenkes å generere nye besøkende så er det et eller annet fjollete og uintelligent innlegg som ligger øverst.

Det kan jo være fordi denne typen innlegg faktisk er i overtall...

Anonym sa...

Vampus er vel ikke overrasket over at dresskledde menn leser Vampus? Har selv en dresskledd venn som maste fælt om å bli introdusert for 'Vampus' fra Vampus da han leste at Drusilla hadde vært på fest med selvsamme. (Noe jeg smilte overbærende til naturlig nok).

Softtag sa...

Vel vel VamPus. Ingen organisasjon er perfekt. Heller ikke FN. Hvis man vil kan man finne like mange feil hos amerikanske soldater. De har nok neppe bare vært snille gutter/jenter de heller. Nevner overgrep i Abuh Graib fengslet, og voldekt av kvinner og mishandlig av sivile unnder krigføringen i Vietnam. Rekken med eksempler kan blir lang hvis en går inn for å se nærmere på forskjellige millitære operasjoner.

Å kontrollere hver enkelt soldat, eller en klik av soldater er vel vanskelig både for amerikanske styrker så vel som FN styrker.

Korupsjon og tvilsome foreteelser finnes også i den amerikanske regjering/administrasjonen. Jeg nevner Enron skandalen og firmaets "oppkjøp" av politiskestøttespillere. En annen ting er regjeringens lempfeldige og manipulerende bruk av etteretnings materialle i forkant av Irak krigen.
Kom for all del ikke å si at der var etteretningen som satt på uriktig informasjon. Jeg nekter å tro at etteretningen i verdens største millitærnasjon er så på bærtur, og med hjelp fra Mossad som er kjent som verdens mest effektive etteretning.

Ja, mange av landene i FN er udemokratiske og har tvilsomme
ledere. De finnes alltid råtne epler i en hver organisasjon/amdminstrasjon.

Men vi veit også at noen av disse landene er i ferd med å etablere relativt stødige demokratier uten USAs direkte hjelp. Nevner land som Marocco, Libanon, Syria, Siera Leone.

Etter et kupp i Siera Leone i 1997 ble den lovlige valgte presidenten Ahmad T Kabah styrtet, men han ble gjenninsatt etter at Fn styrken ECOMOG inntok landet i 1998. Han ble lovlig gjennvalgt
i neste periode.

Softtag

VamPus sa...

Håper ikke at den godeste Drusilla filtrerer vekk penge unge (dresskledte) menn fra VamPus' klør..

Softtag - riktig, FN er ikke perfekt, men det VamPus lurer på er hvorfor de med dette rullebladet fremstår som en moralsk overlegen autoritet over f.eks. USA? Og så er det vel litt håpløst å tror at Libanon/Syria situasjonen ikke har kommet som en følge av USAs offensive linje i Midt-Østen. En som skriver uendelig mye bedre enn VamPus om dette er (surprise) den høyrevridde (og dermed sannhetens apostel.. eller noe sånt) skribenten Mark Steyn:

http://www.opinion.telegraph.co.uk/opinion/main.jhtml?xml=/opinion/2005/03/01/do0102.xml

VamPus sa...

Det skulle vært pene, Drusilla, men penge er også greit..

Drusilla sa...

Freudian glipp, much? Men Drusilla skal selvfølgelig si ifra dersom noen når opp til pen(g)e-standarden : )

Anonym sa...

Keep up the good work » » »