Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, oktober 24, 2005

Ny PR strategi

Før helgen gikk VamPus til innkjøp av Coppolas' Godfather-trilogi, hvilket hun fikk god bruk for da hun våknet opp av koma etter fredagens fyllesla..erm.. fest. I helgen ble det det også lansert en bok om Cosa Nostra som avliver mytene rundt denne formen for organisert kriminalitet. Der filmindustrien har solgt italiensk mafia som en organisasjon basert på lojalitet, ære og kjærlighet til familien, har mafiaen egentlig vært en ren voldsorganisasjon. Det spennende er jo hvordan merkevaren "italiensk mafia" allikevel fremstår som noe spennende og romantisk. Det fikk VamPus til å tenke over andre typer organisasjoner som lever på image og ikke på hva de faktisk gjør.

I den tredje filmen forsøker Michael Corleone å snu 'familiebedriften' til legitime forretninger ved å støtte den katolske kirke. Hva står vel den for - nestekjærlighet, veldedighet, ydmykhet, solidaritet og gavmildhet. Joda. Det var reklamen. Men hva har de egentlig gjort? Brent jøder og ikke-troende under Inkvisisjonen, brent hekser litt senere, står for en prevensjonspolitikk som skaper fattigdom, og beskytter sine egne prester når de blir tatt med hendene i korguttenes underbukser. Men kirken er snill. Jada.

Eller hva med sosialismen. De sier at de står for rettferdighet, solidaritet, likhet, mellommenneskelighet og menneskerettigheter. Det var reklamen. Men hva har de egentlig gjort? Massedrap, tortur, ekspropriering av privat eiendom, utbredelse av fattigdom (tror det sorterer under likhet), Gulag, krenket menneskerettigheter. Men sosialismen er god. Jada.

Og kapitalismen? De står for urettferdighet, ulikhet, griskhet - eller som VamPus' foreleser på BI sa; 'Kapitalister er mennesker som stjeler penger av blinde tiggere'. Men hva har de egentlig gjort? Utbredt valgfrihet, forbrukerdemokrati, billigere varer gjennom effektiv produksjon (og dermed økt tilgjengelighet for fattige), skapt arbeidsplasser og redusert fattigdom. Men kapitalismen er slem. Jada.

Noe sier meg at vi trenger Don Corleones PR-agent!

7 kommentarer:

EarlGrey sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
EarlGrey sa...

Det er ofte enkelt og behagelig å se verden gjennom svart/hvite briller. Noe sier meg at vi trenger gråtoner, og ikke minst farger, i tillegg.

(Og ja; jeg har også hatt problemer med bloggers lokale bærer av bokstaver, så det har nok vært en firmafest i tilfelle..)

VamPus sa...

MYE morsommere (ikke behagelig) å se verden gjennom svart/hvitt for da fremstår mange ting så mye klarere. Liker ikke gråtoner - men fargerikt fellesskap derimot?

Hvorfor skal forresten bare jeg være nyansert når stort sett det som kan krype og gå av sosialister og sosialdemokrater (som er i flertall i dette landet) i 30 år har fremstilt kapitalisme og liberalisme som ideologisert ondskap? Sosialistene har sluppet sinnsykt billig unna med det de har gjort, samtidig som de når utgjør sterke motkrefter for å snu de tingene som har ført til at vi har fått en åpnere og friere hverdag. Ser overhodet ingen grunn til å være fryktelig snill mot dem (selv om VamPus egentlig kan være mye mer nyansert - både mot sosialister og i sin omtale av USA..) :-))

EarlGrey sa...

De fleste -ismer har fått sin skjebne nådeløst beseglet på historiens alter, og derfor er jeg i utgangspunktet skeptisk til slike, uansett plassering i det politiske landskapet.

En politisk ideologi som gir fordeler og muligheter til noen, gjør det ofte på bekostning av andre. Dette gjelder kapitalistiske og liberalistiske, såvel som korrupte kommunistiske varianter.

Jeg ønsker et samfunn der flest mulig har det best mulig, og i en slik kontekst har det du kaller en "åpnere og friere" hverdag for noen gjort forholdene verre for andre. De rike har blitt rikere og muligens noen flere, mens ressurser til skoler og sykehjem strupes.

En politikk som fører til at noen som har det bra fra før får det enda bedre, mens utsatte grupper får det verre har jeg dessverre store problemer med å støtte, uansett hvilken label du setter på den.

USA tror jeg vi dropper i denne omgangen, men vi kan tydeligvis i alle fall være enige om at fargerikt fellesskap er positivt! Så får vi heller ta det derfra i fortsettelsen ;o)

Anonym sa...

Ohoi! Hvis kapitalismens iherdige forsvarere ikke engang klarer å innrømme at den har noen meget åpenbare svake sider, da er det på tide å ta fram blekkputen og det store FUNDAMENTALIST-stempelet. Og arkivere under K, mellom Kambodsja og Kommunist.

VamPus sa...

Anonym: VamPus skal begynne å nyansere seg når dere andre slutter å påstå at sosialismen er rettferdig og solidarisk. Foreløpig nøyer jeg meg med å påpeke at liberalismens største kritikere stiller seg på samme side som nyere tids verste massemordere og mener at de har moralsk autoritet. Jeg skremmes mer av de som påstår at de skal skape lykke og rettferdighet for alle, enn å støtte et system som både har feil men også mekanismer og dynamikk for å rette opp feil (og så oppstår nye, så må disse korrigeres etc etc).

Anonym sa...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. Laptops classified ads