Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, oktober 28, 2005

Opprør mot økt skatt

Hva om dette argumentet mot økt skatt (i dette tilfellet fra 16 til 20% på Svalbard) ble brukt oftere:

- Ei slik skatteøkning vil ramme mange, særlig lavtlønte og personer i deltidsstillinger sier Tove Eliassen i Svalbard Reiselivsråd.

Det var visstnok flere som gikk i fakkeltog mot skatteøkning enn det de pleide å være i 17. mai-tog. I resten av Norge oppfattes det jo som usosialt å kutte noe som helst for en befolkning der en vanlig lønnsmottaker betaler rundt 70% av lønnen sin i skatter og avgifter til stat og kommune. Det ville jo rasert Norge og gå mest utover de fattige. Det siste antar VamPus at er fordi middelklassen vil klamret seg til sine goder og ikke ville finne på å løfte en finger (eller et pensjonspoeng) for å gi noe til de som virkelig trenger det. Ja ja..

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det er vel nogenlunde godt kjent at det er de "brede lag" av befolkningen som betaler brorparten av skattene i nær ethvert land. De virkelig rike er så få, at selv om de skattes nær 100% (før de rekker å flytte utenlands) betyr det lite i forhold til å ta noen ekstra prosenter i skatt fra 2 millioner "gjennomsnittlige" mennesker. Eller et ekstra prosentpoeng i MOMS. Selv Arbeiderpartiet vet det.

Anonym sa...

De fleste nordmenn vil i løpet av livet uansett gå i netto overskudd vis-a-vis staten, er jeg ganske overbevist om.

For øvrig er ikke den vanlige lønnsmottager særskilt fattig.