Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, oktober 31, 2005

I dannet selskap

VamPus var invitert til en dannet Halloween-middag på lørdag, hvor vertinnen i forkant av middagen indikerte at hun hadde kjøpt en kjole som krevde en anledning for å kunne bruke. VamPus antydet at hun antakeligvis kom i burka som et resultat av formen etter fredagens fest, hvorpå vertinnen sier; Ja, det hadde vært morsomt dersom noen kledde seg ut.

VamPus er dessverre (eller kanskje heldigvis) ikke i besittelse av en burka, men er den stolte eier av en vampyrkappe. Da hun krabber ut av sengen på lørdag ettermiddag kryper hun inn i svarte gevanter, lange svarte hansker og tar på seg kappen. I mangel på et bedre kostyme legger VamPus desto mer vekt på sminken; liberale mengder med hvit underlagskrem, hvitt pudder og svart øyenskygge både på øyne og kinn. En rød leppestift gnis litt utover i ene munnviken i stedet for blod for å vise at VamPus akkurat hadde spist et barn. Eller noe sånt.

VamPus tenker egentlig ikke over at verten ikke var utkledd da han åpnet, men når hun gjør sin entré i stuen ser hun at resten er kledd opp, ikke kledd ut. Vertinnen viser seg å være iført elegant og meget kledelig kjole som var som hentet fra slutten av 1800-tallet. Det var en Halloween-middag i dannet selskap, ikke en Halloween-fest. Det er visstnok en forskjell.

VamPus må seriøst lære seg å tolke utsagn bedre; ”Ja, det hadde vært morsomt dersom noen kledde seg ut.” Garantert….

VamPus’ liv egner seg faktisk for blogging. Pokker.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Skjer sånt i virkeligheten? Ble du festens maskot? ;)

Blåblogg sa...

Virker som deler av Vampus' liv har klare likhetstrekk med Briget Jones'. Mener å huske at noe av det samme skjedde med henne, og det er slike ting man bare tror skjer på film.

Du har min dypeste medfølelse Vampus.

Anonym sa...

Pøh, for noen treiginger med småborgerlige ambisjoner! Vampyrkappe er da en sikker vinner til enhver anledning(sier Drusilla skap-gother)

Men jeg stusset litt på denne:
svart øyenskygge både på øyne og kinn. (?!?)

VamPus sa...

Tonje: VamPus ble festens fulleste. Men på en annen side, DET kunne vel strengt tatt ha skjedd om hun ikke kom i kostyme også.
Blåblogg: Du aner ikke hvor deprimerende det er å ha et liv som minner om film-/fantasi-/tegneserie-figurer..
Drusilla: VamPus er ikke veldig bevandret innen trendene for vampyrkosmetikk, men tror ikke disse løper rundt med rouge da dette liksom skal gi en et friskt og levende utseende. Så VamPus brukte svart øyenskygge som "rouge".. selv om når sant skal sies så så den mer grå ut i blandingen med den hvite underlagskremen. Vakkert, I can assure you...

Ghost of Goldwater sa...

Ærlig talt tror jeg ikke noen av oss andre i selskapet la merke til at du var utkledd... og festens fulleste ville du nok blitt uansett, ja...

Dino sa...

Hei Vampus! Finfin blog! Godt skrevet og morsomme innlegg. Kunne du forresten tenke deg en burka? Fikk en kledelig utgave av en kompis som tjenestegjorde i Afghanistan, som ikke er blitt brukt. Kan hentes uten omkostninger eller avgifter på Ekeberg :)

fr.martinsen sa...

Du kategoriserer fest som sport altså? Jeg ser poenget.

Anonym sa...

Er du pen, VamPus?

VamPus sa...

Anonym: Det var da svært å direkte du var da? VamPus er ingen høy, veldreid blondine - men en nebbete brunette som antakeligvis verken skremmer noen eller gjør at noen pådrar seg whiplash når hun går forbi :-)

Men skulle hun ønske seg en av de to egenskapene så hadde det klart vært mest morsomt å skremme folk. Selvsagt.

Anonym sa...

Hmm, så du er ikke pen, og du skulle ønske at du var så stygg at du skremte folk. OK, da vet jeg det :-)

Anonym sa...

Where did you find it? Interesting read Financial planning san antonio texas