Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, oktober 17, 2005

Bush den nye Hitler

VamPus leser at Zimbabwes diktator Robert Mugabe høstet applaus på en FN-konferanse da han sammenlignet Bush med Hitler og Tony Blair med Moussolini på grunn av dere allianse for å angripe et "uskyldig land".

- Stemmene til Bush og Blair kan ikke bestemme hvem som skal styre i Zimbabwe, i Afrika, Asia, Venezuela, Iran eller Irak, sa Mugabe i følge VG Nett.

Det interessante er at Mugabe heller ikke synes at stemmene i sitt eget land bør ha noe å si over hvem som er president i Zimbabwe. VamPus har hatt den selsomme gleden av å sitte i lunsjen og høre oppegående mennesker si (fritt etter hukommelsen); Det er ikke en leder i verden jeg synes er verre enn Bush. La oss nevne noen land; Kina, Nord-Korea, Kambodsja, Saudi-Arabia, Iran, vel - VamPus ville hatt store problemer med å finne en leder hun synes var ok i stort sett hele Midt-Østen, hele Afrika, merparten av Asia, de fleste i Sør-Amerika - og jeg ville jaggu ikke hatt Chirac eller så mange fra europa heller. Så langt har det gått at det er uproblematisk for en 24 karats drittsekk som Mugabe å få applaus for å dra en slik sammenligning.

Tør vi minne om at FN består av såvidt over 200 land, hvorav halvparten av dem vanskelig kan kalles demokratier. Sålenge det er en slik organisasjon som visstnok skal ha den "moralske autoriteten" i verden, så håper VamPus at USA og England fortsetter sin allianse.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Vi trenger et imperium igjen. Kolonialisme var ikke bare galt. Afrika hadde det bedre når britene regjerte de. Britene avskaffet slavehandel og innførte representativt demokrati i sine kolonier.

Det de fleste statene som ble frie gjorde var å skusle det bort med borgerkrig, korrupsjon og diktaturer. Vi har gitt de snart 50 år på å styre seg selv og de har bevist at de trenger hjelp. Jeg kan ikke skjønne at det skal være så galt å fortelle de hvordan de skal drive landet sitt når de bryter grunnleggende menneskerettigheter over en lav sko.

Og FN er ikke organet til å gjøre det. FN kan ikke styre seg selv langt mindre verden. Hele FN sitt årsbudsjett er mindre enn 1% av USA sitt nasjonale budsjett. Pentagon bruker FN sitt årsbudsjett på 33 timer. Det sier seg selv at FN ikke har noe å stille opp med mot den eneste makten i verden som kan sette makt bak kravene sine. Og som faktisk krever ting.

USA er den klart største bølla i skolegården, men i stedet for å satse på nerden som sier at vold ikke løser noen ting. Kunne vi jobbet for at verden ble et bedre sted og være ikke bare for slitne kontorfolk i Norge som vil ha 6 timers dag, men for befolkningen som dør av aids i land som sier at sykdommen ikke eksisterer.

Jeg sier Imperialisme hele veien!

lengste kommentaren i verden, kan ikke poste den hos meg for den bryter helt med min blogg kjenner jeg...

Anonym sa...

Vel har vi ulike syn på Bush (ikke USA som sådan). Det som gjør at Bush er så mislikt er jo et han og han administrasjon, som burde vært i forsetet når det gjelder menneskerettigheter, faktisk stiller seg i en gruppe USA ikke burde vært i. USA bryter menneskerettighetene, de ratifiserer ikke FN's barnekonvensjon som det eneste landet i verden sammen med Somalia. Og alt dette er med på å utrope Bush til århundrets dårligste President i USA, og det er tidlig all den tid vi har over 94 år igjen av dette århundret.

Jeg ser frem til presidentvalget i USA om 3 år og håper virkelig at det amerikanske folk vil velge en demokrat igjen.

Anonym sa...

bush er på god vei dit.. han oppfører seg slik også, tror han kan bestemme over hele verden, få den mannen vekk fra stillingen før det ender i katastrofe

Virrum sa...

Bush er kanskje den mest undervurderte politiker i amerikansk historie. Jeg er drittlei av hvordan europeiske medier omtaler han.

"I just neutered the cat. Now he is a democrat."

Ivar Refsdal sa...

kent sa: Vi trenger et imperium igjen. Kolonialisme var ikke bare galt. Afrika hadde det bedre når britene regjerte de. Britene avskaffet slavehandel og innførte representativt demokrati i sine kolonier.

Eg vil påpeke at ting hovudsakleg var betre før kolonialiseringa enn etter den var gjennomført. Dette er det Thomas Pakenham som skriver i "The Scramble for Africa", standardverket om kolonialiseringa av Afrika. At det så vart hovudsakleg endå verre etter frigjeringa verkar det som det også er stor einegheit om.

Kva meiner du med representativt demokrati og har du noko døme på dette? Eg har kun lest om Kenya og "the Mau mau uprising", og det forslaget britane hadde til demokrati der var mildt sagt ein dårleg vits.

Afrika vart heller ikkje berre regjert av britene, men også av Frankrike, Belgia, Tyskland, Italia og Portugal.

-----------------------------------

Tilbake til temaet. Mugabes utspel er sjølvsagt heilt latterleg. Ein kronikk i Aftenposten som blant anna tar for seg samarbeidet mellom Kina og Zimbabwe. (Sterkt anbefalt.)

Softtag sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Softtag sa...

Et spørsmål til VamPus.

Er du politisk overbevist om at USA`s hegemoni er det beste for denne verden? Eller, i mangel på andre alternativer i hver fall ikke går for FN, fordi det er ALTFOR "politisk korrekt". Og det veit vi at noen skyr som om det skulle ha vært pest.

Jeg skal love deg at en dag, kanskje langt fram i tid, men alikevel, en dag vil det også være demokrati stater i mellom. Og ikke det tilnærma diktaturet vi nå har. Og dette kjære VamPus vil ha utangspunkt i det nåværende FN. USA innser dette og motarbeider FN så ofte de kan fordi de nettopp er redd for å miste sitt hegemoni. ;)

Softtag

Anonym sa...

Bah, USA er i ferd med å råtne på rot. Det har lenge vært praktisk med flokker av uvitende stemmekveg når det gjaldt å plukke ut folk til nasjonalforsamling og presidentverv, men nå begynner kveget å kreve reaksjonære tiltak som som på lengre sikt vil svekke USAs evne til å vedlikeholde sitt høye teknologiske nivå. I en periode vil de kunne kjøpe disse tjenestene fra andre, men etter hvert vil de fremstå som så svekket at de vil bli forlatt og overlatt til sin egen skjebne. Om de kommer til å fyre av atomvåpen i sine siste krampetrekninger er ikke godt å si. Jeg gir USA max 100 år til før det rakner, jeg.

VamPus sa...

Softtag; VamPus innrømmer at hun ikke nødvendigvis er nyansert i sin fremstilling av USA som det store gode i verden - men med den overveldende ureflekterte negative holdningen mange legger for dagen, så forsøker jeg primært å påpeke forhold jeg mener er viktig(ere) enn det mange hyler om.

Selv mine mest radikale høyreorienterte USA-venner er så flate i sin fremstilling at de "misliker FN fordi det er politisk korrekt". Personlig blir jeg forbanna på FN fordi de ikke gjør jobben sin - svikter der de trengs mest.

JA - jeg vil heller ha USA som stormakt enn noen som helst andre. VamPus mener at retten til liv, frihet og personlig eiendom er en forutsetning for menneskerettigheter, demokrati og velstandsutvikling. At USA også feiler og driter seg ut - selvsagt. Og det skal vi kritisere - men om det hersker noe hegemoni for tiden så må det være tanken om at det er USA som er store satan, ikke 24 karats drittsekker som Mugabe, Castro, Kim Il Jung etc.

FN må reformeres - selv Kofi har skjønt det. Jeg ønsker også å ha sterke internasjonale organer som bidrar til fred og frihet - men Kongo er et utmerket eksempel på hvordan FN feiler. I påvente av at en internasjonal sammenslutning viser seg sterk og klar nok, så har jeg ingen problemer overhodet med å forsvare USA..

Nostradampus - genialt navn - heldigvis har ikke VamPus planer om å få noen etterkommere og dersom det går slik du sier så er VamPus ikke en gang et vagt minne på internett.. :-)

Antonio Hicks sa...

i was just browsing through the blog world searching for the keyword posters and it brought me to your site. You have a great site however it is not exactly what i was looking for. Good luck on your site. sincerely, antonio.