Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, oktober 05, 2005

Fredsprisen

Siden vi nærmer oss dagen for kunngjøringen av årets fredspris så spekuleres det vilt i hvem som kan få denne. "Middelaldrende rockere for PR" er visstnok hotte kandidater. VamPus har lenge lurt på om kritieriet for å bli nominert til "fredspris" er at man er en totalt drittsekk hvis bidrag til fred er at man ved en inkurie ikke har gått til krig eller drept sivile det siste året. Jeg mener - Fredrik de Klerk? Yassir Arafat? Som Ghost sa; Yassir Arafats eneste bidrag til fred i Midt-Østen var å dø!

Så har man gjengangerne blant de nominerte - Fidel Castro, som årlig reduserer fattigdommen på Cuba ved å skyte dissidenter. På årets liste står også Luiz Inacio Lula da Silva og Castros gode venn Hugo Chavez. "Treehugger" Wangari Maathai vant i fjor fordi hun planter trær, og imponerte med sin friske påstand om at hiv-viruset var en vestlig oppfinnelse laget for å ramme Afrika. Snakk om innsats for fred... VamPus har et par andre andre forslag som burde være i Nobelkomiteens ånd:

- Putin - for sin uselviske innsats for Tsjetsjenia
- Mugabe - for sin imponerende kamp mot fattigdom i Zimbabwe
- Kim Jung Il - for sin utrettelige innsats mot sult i Nord-Korea
- FN - for sitt fantastiske mot i å beskytte lokalbefolkningen i Kongo mot overgrep

I all beskjedenhet kommer VamPus til å nominere seg selv som medlem av Nobel-komiteen, for hun nekter å tro at de kommer opp med dette edru. Den festen vil hun være med på!

Tør noen vedde hvem som får den?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vidkunn Quisling, posthumt! Tenk alt hva den mannen gjorde for å skape fred i landet, til tross for alle forsøkene fra Al Qaeda-inspirerte tree-huggers på å destabilisere styret med bombeaksjonene sine. De utenlandske styrkene som var i landet for å beskytte sivilbefolkningen, ble også utsatt for sjofle angrep.
VQ, bedre sent enn aldri! (Eller er det bare nålevende personer som kan tildeles prisen?)

Gnorhat sa...

Det er mange grunner for å ikke sitte på Stortinget, men en fordel er jo å kunne nominere folk til fredsprisen.

- Gerd-Liv Valla, for å skape fred mellom Ap og SV
- Steinal Lem, for sin utrettelige kamp mot slemme kapitalister som ødelegger naturressurser og indirekte forårsaker krig
- Per-Olav Lundteigen, som prøvde å skape bro mellom organiserte og "skaueiere"

Herodotus sa...

VamPus bør få litteraturprisen for blogging. Så kan hun fare til Stockholm, legge kungens kalde hånd i sin og leve lykkelig på dette.

mediekritikk sa...

Tror vi skal være glade for at Nobelprisen ikke kan deles ut posthumant. Når Hallgeir Langeland greier å nominere Fidel Castro to ganger er det bare fantasien som setter grensen for hvem som hadde blitt nominert hvis det ikke fantes noe kriterium om at vinneren skulle gå blandt oss.

Anonym sa...

Har ikke Langeland nominert Castro mer enn to ganger? Og jeg som trodde vi her hadde med en ordentlig gjenganger å gjøre, av "Karthago bør ødelegges"-typen. Nei, årets pris går nok til Ariel Sharon for tilbaketrekkingen fra Gaza ...

VamPus sa...

Anna Kronist - ha ha, glitrende navn! VamPus var en gang medlem av en organisasjon som hadde Ring, Kjell T. oppført i registeret. Tror ikke vi fikk statsstøtte for han :-)

Langeland har nominert Castro 3 ganger, men posthumt hadde vært en skrækkelig greie ja.

Ser frem til å motta Nobels litteraturpris i Stockholm - så kan VamPus dra på nachspiel til Madde og han lille ..hva er det han heter igjen - Carl Philip! Morro!

Anonym sa...

VamPus' omgang med "substanser" gjør vel kanskje heller en Nobelpris i kjemi mer sannsynlig ... Eksperimentell kjemi er det vel i høyeste grad snakk om her. Neste år, kanskje?