Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, oktober 24, 2005

Nobel må snu seg i sin grav..

Liberaleren gjorde VamPus oppmerksom på at årets Nobelprisvinner i litteratur er en varm tilhenger av å slippe massemorderen Slobodan Milosevic fri. I tillegg til å hate USA og støtte Fidel Castro så er han nestleder i International Committee to defend Slobodan Milosevic (ICDSM - se nr. 10 på listen). Det er jo et under at mannen ikke ble nominert til Nobels Fredspris (sjekk fjorårets vinner).

Det begynner å bli påfallende hvor mange Nobelkandidater som er mot et fritt marked og liberale demokratier. Alfred Nobel må snu seg i sin grav...

7 kommentarer:

Anonym sa...

Nobel oppfant dynamitten og fikk en del pepper for det. Det hevdes at det var denne kritikken som fikk ham til å ønske å etterlate seg et bedre omdømme, og opprettet prisene.
Kan det tenkes at Fredsprisen kan fungere/fungerer på samme måte?
Opplysning og opinion.

Anonym sa...

Nå finnes det vel flere forfattere som bekjenner seg til venstresiden, så en viss overrepresentasjon må man nok akseptere. Det bekymrer meg i grunn lite, så lenge forfatterskapet kan rettferdiggjøre prisen, noe som vel er uomtvistet denne gang.

Verre var det kanskje med Dario Fo og Jelinek i fjor. For ikke å snakke om fredsprisene (som jo i sin natur er politiske).

Anonym sa...

??? Når ble USA et liberalt demokrati ??? Kjære vene, "liberal" er et skjellsord der borte! USA er et reaksjonært demokrati med lav takhøyde. Du kan si det du mener, men regn med å få trøbbel på arbeidsmarkedet hvis du gjør det. USA er omtrent like tolerant som Vatikanet, bortsett fra at det er lov å ha sex med sin egen kone. Det er underlig at et land med så mange likandes folk kan ende opp med et så sært styre. Jeg mener absolutt at man kan være for amerikanerne, men mot USA. Inntil de får byttet ut de ekstremistene som ønsker å styre verden fra Washington. Og nå har jeg ennå ikke skrevet ett ord om den åpenbare selvmotsigelsen det er å bruke "fritt marked" og "USA" i samme setning.

VamPus sa...

colombus: neppe den som oppdaget amerika formoder jeg? I og med at dette er en norsk blogg så foretrekker jeg å bruke begreper i henhold til hva de betyr her i Norge - hvor jeg tolker 'liberalt' som tuftet på enkeltmenneskets rett til liv, frihet og eiendom. I og med at de fleste av mine amerikanske venner er 'liberale' i den amerikanske meningen, så anerkjenner jeg heller ikke din påstand om at liberal er et skjellsord. Dersom du ikke kan bruke ordene "fritt marked" i sammenheng med USA så skal det godt gjøres å finne noe land i verden (kanskje tidligere Hong Kong) hvor fritt marked kan brukes - i og med at de fleste markeder/land er relativt gjennomregulerte.

Reaksjonært demokrati? Jeg har til gode å finne en sak hvor Bush er mer reaksjonær enn vår tidligere statsminister - og det har fortsatt ikke gjort Norge til et reaksjonært demokrati.

At homofile skal få gifte seg - tror det bare er Venstre som er for dette i Norge.
Bioteknologi - mener at Norge har en mer restriktiv lovgivning.
Abort - omtrent det samme der som her... etc.

At Bush er kristen ser jeg på som et levelig minus, i og med at jeg er ateist selv.

Anonym sa...

Joda, jeg har oppdaget Amerika, men bare i de "4 hjørnene". Og jeg var ikke først. Min definisjon av 'liberalt' er ganske lik din egen, og jeg mener absolutt det er verdier verdt å kjempe for. Men det forandrer ikke det faktum at 'liberal' i USA er en merkelapp som klistres på folk av bl.a republikanerne, for å vise hvilken umoralsk tølper vedkommende er. De som nå sitter med makta bruker 'liberal' som et skjellsord, og du har ingen sjanse til å valgt til president hvis du sier at du er liberal. Eller blir fremstilt som det av motstanderen.

Mitt andre poeng var at USA er mye mindre et fritt marked enn de selv liker å fremstille det. De krever frie markeder for sin eksport-industri, mens de har ulike mekanismer for å beskytte sitt hjemmemarked. I stor grad på linje med de fleste andre land. Det er bare å se på de klagene mot USA som føres fram for WTO.

Jeg synes det er trist å se på at USA innfører lovgivning som fører landet i retning av systemer som vi forbinder med gamle Sovjetunionen. Under dekke av honnørord som "Patriot Act" har de tatt flere skritt i retning av å bli en politistat.

At Bush er kristen og alkoholiker synes jeg burde være en privatsak, men det er han som hele tiden "vifter med korset", noe Bondevik ikke kan anklages for. Og jeg kan aldri huske at Bondevik avbrøt en ferie for å endre regler for avslutning av behandling av en person som hadde vært i koma i ørten år.

Hvis Venstre vil stemme for det de er for, så lurer jeg på om det ikke er flertall i Stortinget for at homofile skal få gifte seg.

Bioteknologiloven ligger vel også an til å bli "liberalisert" her i Norge.

Det er jo spennende tider hva angår abortloven i USA, nå som Pro-Life-folkene etter alt å dømme er i flertall i høyesterett. Hvis saken kommer opp, er det mye som tyder på at strikkepinnene vil komme fram igjen. Jeg håper at saken rett og slett ikke kommer opp igjen.

Anonym sa...

Cool blog, interesting information... Keep it UP Amateur cock giant Bodum vacum coffee maker rio rancho sports advisory Affordable orthodontic insurance cheap+celexa+rx best lesbian webcam website Internet safety games Didrex slimming pill Cruise terminal in new york no prescription order ionamin online Personalized sand digital print asian anal Jewelry outlet store Yaris t sport Free best levitra online Suzuki gsxr 1000 k5 suspension setup

Anonym sa...

Where did you find it? Interesting read » » »