Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, oktober 13, 2005

VG blogging

Da VamPus la ut et innlegg på VG-bloggen ante hun lite om at dette ville bli eksponert på VG sin forside, og var lenge lykkelig uvitende om reaksjonene på innlegget. At det fantes så mange med et anstrengt forhold til norsk rettskrivning er virkelig imponerende.

Som bloggere ønsker vi jo både å bli eksponert og lest. Men ønsker vi å håndtere en ansiktsløs mobb som vi har få eller ingen muligheter til å gå inn i en konstruktiv debatt med? I bloggosfæren hersker det en grad av mild overbærenhet - vi kommenterer hverandre, korrigerer og kritiserer. Vi lærer å kjenne hverandres stemmer - forstår og sympatiserer med noe - ler av og kritiserer noe annet. I VG-sfæren vil man måtte håndtere et uhåndterbart antall reaksjoner fra lesere som ikke har noen intensjoner om å bli kjent med stemmen bak bloggen. Det kan også kanskje virke som om mange har en urealistisk forventning til hva innlegg skal inneholde av nyanser og forklaringer, og heller ikke er kjent med bloggens vesen og væren. Den holdningen som ser ut til å være mest utbredt blant VGs lesere er at innlegg skal til enhver tid forstås på verst tenkelige måte. Vi kan jo håpe at de leser VG med samme kritiske blikk.

VamPus ønsker ikke å være en sell out, som Hjorten så passende uttrykte det, men utforsker gjerne muligheten som nye former for blogging gir. Men for å være helt ærlig så foretrekker VamPus sitt rolige hjørne av verden her fremfor å kommunisere med tusenvis av forutintatte VG-lesere. Som en venn av meg sa en gang; "Folkedypet? Der har jeg vært en gang. Jeg foretrekker å være her!"

20 kommentarer:

Anonym sa...

Om ikke annet beviser ditt lille forsøk at kontinuitet og kontekst er viktig ifm. en post. Det er åpenbart at en del blogger, kanskje fremfor alt din, betinger en viss kjennskap til "stemmen" til personaen bak.

Sett på bakgrunn av de kommentarene jeg tok meg bryet til å lese, kan man vel vanskelig trekke en annen konklusjonen enn at dette var fullstendig mislykket. Stakkars, ynkelige mennesker...

Anonym sa...

Vi på tenke.no har blitt rekruttert til dagbladets blogge-community, og det er akkurat sånt som dette jeg er redd for. Tviler på at det er så mye bedre der egentlig... Hm.

Hjorthen sa...

La meg bare understreke at mitt sell-out-utbrudd var ment spøkefullt:-)

Men det er klart, blir du eksponert på førstesiden så får du masser av oppmerksomhet som du kanskje egentlig ikke ønsker deg. Det betyr ikke nødvendigvis at VG, eller Dagbladbloggen bør forkastes uten videre. Jeg modererte tidligere et par av Dagbladets debattforum, og en blog blir ikke så veldig annerledes. Det er ingenting i veien for å bygge seg et fint lite fellesskap der, og det kan sikkert fungere helt ypperlig det.

I skrivende stund ser jeg du har nesten hundre kommentarer på VG-bloggen. Så mange har aldri jeg vært i nærheten av på Dagblad-bloggen, men allikevel, jeg føler meg faktisk litt ukomfortabel med å skrive for Dagbladet rett og slett fordi jeg ikke "kjenner" leserene. Jeg foretrekker mitt eget trygge lille hjørne, selv om det betyr færre lesere.

(men samtidig så er jeg jo så PR-kåt at jeg ikke har fått meg til å slutte helt med Dagblad-blogging, og det er alltid morsomt når noen bommer på humoren og tar meg alvorlig. Forøvrig så ser det nye bloggesystemet til Dagbladet ganske lovende ut, med sortering av kommentarer etter relevans/kvalitet og slike ting. Jeg henger nok med en stund til.)

Anonym sa...

Folk er overraskende anale når det gjelder rettskriving. Tror det er veldig mange med litt dårlig selvtillitt som for en eller annen nytelse ut av å påpeke rettskrivingsfeil.

Herodotus sa...

..Men det ble jo ansett som såvidt bra at de ville fortsette i VG Helg! Kontakt med plebsen er berømmelsens pris. Gratulerer sier nå jeg, dersom mediefokus er målet.

Må tenke på en glitrende parodi på reklame for Barbiedukker fransk TV laget før talibanregimet falt i Afghanistan. Det var en variant av "spitting image" der en liten fransk pike pakker opp et dukkehus i form av en afghansk leirhytte. Der bor Burka-Barbie i et mørkt og kaldt rom. Skrekkslagen venter hun på at Ken Laden kommer sur hjem med AK-47'ern over skulderen. Det varer ikke lenge før han er misfornøyd med maten og i siluett mot stueveggen ser vi han gir Barbie en skikkelig omgang med geværkolben - Bang! Smæsj! Til stor glede for den lille franske piken. Lærerikt.

Havheksa sa...

Det er jo også dette med at det å blogge er en hype, og da skal selvsagt også Ola og Kari dunk mene noe om alt som blir skrevet i bloggene. At de rett og slett ikke skjønner konseptet, og bruker kommentar-muligheten til å slenge med kjeften, istede for å komme med konstruktive innspill, beviser vel at analfabetismen i forhold til INNHOLD snarere enn selve bokstavene og ordene fremdeles gjør seg gjeldende i en stor del av befolkningen ..

Anonym sa...

Skjempebra forsøk, VamPus. Passende stikkord på oppfølgingsinnlegget har du også valgt :-)

Anonym sa...

Grattis med første siden på VG.
Du skriver jo utrolig morsomt og bra. Stå på Vampus.

Tor Andre sa...

Gratulerer med bra innlegg og respons.

Jeg har ikke helt avklart mine følelser om å blogge på andre steder. Lenge siden noe ble skrevet på Dagbladet fra meg. Det blir liksom mer passe med en håndfull maks 10 kommentarer på min egen blogg.

Men det er ikke tvil om at bloggene både på Dagbladet og VG vil kunne gi bra og ambisiøse bloggere en flying start.

Det ser ut som om avisene tar bruken av det bloggerne skriver svært seriøst. Det tegner bra.

Unknown sa...

Bra post, Vampus :-)

torerling sa...

Bare innrøm det, du digger oppmerksomheten! Det hadde jeg gjort. Hadde jeg tørt.

Anonym sa...

Halvard C Hanssens "Lullen" artikler i Dagbladet var ukens høydepunkt for meg i mange år. Nå er Hanssen tilbake, men i VG og nå legges artiklene hans ut som blogg-innlegg på vg.no. Da var det slutt, artiklene ble fullstendig ødelagt av hjernedøde vg-nett lesere som lirer av seg det ene dummere enn det andre. For det første mener jeg at kåserier ala Hanssens skal stå uimotsagt og for det andre er ikke vg-netts lesere oppegående nok til å tilføre en debatt noe annet en destruktive vulgariteter.

Jeg vil faktisk gå så langt som å sammenlikne Hanssen og Vampus, og de har det til felles at de har ingen ting på VG-nett å gjøre.

VamPus sa...

Åååh, det var godt å høre fra dere :-))

Klart VamPus digger å ha lesere - men det er helt klart en trade off mellom å få mye oppmerksomhet og å faktisk både kunne skrive fritt uten å måtte ta alle mulige hensyn for å slippe bermens munndiarè.

Og VamPus har ikke tenkt å flytte fra VamPus Verden til VGs verden - men vil nok hive ut en post der en gang i blant. Dette er jo tross alt vår moderne verdens versjon av folka som fylte torget ved offentlige henginger og heksebrenning :-)

Hjorthen sa...

Men si meg, er det ikke mulig å slå av muligheten for kommentarer på VG-bloggen?

Men det er jo klart, da vet man jo ikke om noen har lest;-)

Kristin Storrusten sa...

114 kommentarer på VG-bloggen, jeg er lamslått. Men kan jeg si at jeg foretrekker å lese deg på denne siden, men noenlunde intellektuelle kommentarer, i stedet for å få alle fordommer mot VG-lesere bekreftet?

Anonym sa...

Jeg må si at jeg også absolutt foretrekker deg på denne siden. Alle samfunn har sine egne koder, og samfunn på internett er tydeligvis ikke noe unntak.

Men poster som river litt i folk har kanskje sin plass på vg like vel? Hvis du får en person til å tenke osv...?

Anonym sa...

VG-blogg blir jo bare en glorifisert utgave av VG-diskuter. En lager en blogentry istedenfor å starte en ny tråd.
Og i den gemene diskusjonsforum-hops verden er alt sort hvitt. Er de uenige i din mening skal de rive fra hverandre inlegget bit for bit(de tar gjerne for seg skrivefeil som du har merket), håne innholdet og så gå til personangrep.

Nei, hold deg her :)

- constant reader

Anonym sa...

kommentarene (og de fleste bloggene) hos VG er av samme kaliber som VGs diskusjonsforum... høl i hue.

Anonym sa...

I enjoyed your natural bra blog. You should check out this natural bra site : **SexyBedroomAttire.com**

Anonym sa...

Looking for information and found it at this great site... »