Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, januar 09, 2008

Klimaflyktning og skattesnyter?

Det var visstnok det varmere klimaet som gjorde at Gro "bærekraftig utvikling" Harlem Brundtland flyttet til Sør-Frankrike. Med det har hun redefinert begrepet klimaflyktning.

Dersom dette fører til en endring i regelverket, så er det ikke første gang familien Brundtlands disposisjoner får en slik konsekvens. Etter at Gro Harlem Brundtland gikk av som statsminister i 1996, ga ektemannen Arne Olav ut boka "Gift med Gro". Denne hevdet han å ha brukt bare 300 timer på å skrive for å slippe unna med 28% skatt istedenfor rundt 50% som andre næringsdrivende måtte betale, noe han sparte rundt en halv million kroner i skatt på. Han tjente rundt 6 millioner på boka. Til forskjell fra folk som heter Brundtland til etternavn, så godtok ikke ligningskontoret at en student som hadde delfinansiert studiene sine gjennom vaskejobber skulle få samme skatterabatt.

Todolan skriver: "Som følge av Arne Olav Brundtlands kreative selvangivelse, fjernet regjeringen 300 timers regelen med virkning fra 1999. Dermed medførte Brundtlands krumspring at denne muligheten ble fjernet for folk med vanlig, beskjedne biinntekter fra næringsvirksomhet."

Noen er åpenbart likere enn andre. På tide at glorien faller?

Oppdatert: "Gro Harlem Brundtland og ektemannen Arne Olav tilhører pensjonsadelen. Og den adelen er stor. Regningen for det offentlige blir skyhøy. Når Gro og Arne Olav fyller 67 år, har de krav på norgeshistoriens høyeste pensjon." VG 5.10.1996

4 kommentarer:

Adrion sa...

Klimaflykting er et knakende godt ord.

Det er ofte langt mellom liv og lære for en sosialdemokrat.

Anonym sa...

Det var da voldsomt så prinsippfaste og harde mot skattemessige tilpasninger man var blitt her på høyresiden. Hva var det du skrev om Ditlev-Simonsen igjen?

That said, så er jeg jo enig. Hva med å stemme på et parti som faktisk vil gjøre noe med de priviligertes privilegier?

VamPus sa...

Sigvei: Nei, jeg er for at folk skal bruke de mulighetene som finnes. Men de fleste som gjør det bruker ikke mesteparten av livet sitt til å moralisere over andre, sette i gang kampanjer for å ta nullskatteytere, etc. Det er ikke så mye hva Gro gjør, men den fordømte dobbeltmoralen som preger regjeringen.

Og når det gjelder SV så mener jeg å huske at de var for makspris, men selv kunne nyte noen privilegier.

Jeg er av den oppfatning av at mange er "priviligert" fordi de har jobbet for det og derfor fortjener å ha sine "privilegier" i fred. I motsetning til Gro, som mener at andre regler gjelder for henne og hennes familie.

Milton Marx sa...

Jeg kom nettopp til å tenke på John Lennons Working Class Hero, uvisst av hvilken grunn...

http://youtube.com/watch?v=njG7p6CSbCU