Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, januar 17, 2008

Nyheten - slik media skulle ønske den var

Boeing 777 som kræsjet på Heathrow reddet nesten nyhetsdagen for norske medier. Dessverre var det bare seks skadede og ingen store dramatiske flammer. Dermed er det opp til den enkelte nyhetsreporter å gi fantasifulle beskrivelser av hvor galt det kunne ha gått:

- Hadde det landet 100 meter før, så hadde det havnet på motorveien...
- Tusen meter lengre bort (husk tusen meter høres bedre ut enn 1 km) satt den engelske statsministeren...
- Og selvsagt - terrorlinken - "politiet tror ikke at dette var en handling utført av terrorister"..

Family Guy har illustrert dette på en utmerket måte - gå ned til det store videobildet og spol frem til ca. 6 minutter og se på hvordan "state of the art technology" viser hva som kunne ha skjedd...

5 kommentarer:

Adrion sa...

Eller som TV2-reporteren sa i innslaget sitt "Flyet krasjlandet 100 meter fra rullebanen" hvorpå man ser to jevne spor i gresset fra hjulene etter den kontrollerte landingen..

Viking3-3 sa...

Typisk deg å la fakta komme i veien for en god historie, Vampus. Dersom journalister ikke hadde mulighet til å spinne historier ut av kontroll, hva skulle de ellers drevet dagen med?

*Fra vedkommende som ikke har sett på nyhettsendinger eller lest ikke-jobbrelaterte nyheter på to år*

I gamle dager hadde ihvertfall vett nok til å kalle skrønemakerne for skrønemakere og peke og le på de ;)

JK sa...

Tenk det. En flyplass som ligger i nærheten av en motorvei. Hva er det de har tenkt på når de bygde flyplassen der?
Jeg synes alle store flyplasser skulle ligge på landet med bare en kjerrevei i nærheten.

Anonym sa...

Og Aftenposten skrev at flyplassen ble stengt, men det var bare den ene rullebanen som ble det.

KEE sa...

Så vidt jeg kan forstå et ypperlig stykke pilotarbeide. Landingsfasen er svært kritisk, og motorstans i under 200m høyde er ikke noe en hver pilot ville klart å håndtere. Flyhastigheten er jo såpass lav at det ikke er særlig med løft igjen til glideflukt, ei heller skal det særlig ytterligere hastighetreduksjon til før hele sulamitten steiler og detter i bakken med ett brak.
Hvis det som har kommet frem til nå stemmer, burde mannen virkelig få som foreslått en medalje på størrelse med en stekepanne.