Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, januar 07, 2008

Stor, felles pengekasse

Vox Populi skriver at liv og lære ikke alltid går hånd i hånd, og nullskatteyteren Gro Harlem Brundtland, som selv gikk i front for bekjempelsen av - ja, du gjettet det - nullskattere, er et ypperlig symbol på dette.

Hun har tidligere vist sin tillitt til sosialdemokratiet partiet hennes har bygget opp gjennom å kjøpe private omsorgstjenester til sin mor enn å stole på de varme hendene i den kommunale tjenesten. Det er jo derfor gledelig å se at tillitten til det offentlige ser ut til å være gjenopprettet, ved at hun heller vil ha gratis tjenester fra Norge enn å betale for det i Frankrike.

Som statsminister har Gro Harlem Brundtland mer enn noen annen formet det samfunnssynet som kommer til uttrykk i Skatteetatens guide: "Samfunnet er som en stor felles pengekasse, et spleiselag."

Ifølge Liberaleren så klager i dag statsministeren og finansministeren over rikinger som syter over skattenivået og offentlig styring her i landet. Kanskje fordi det er de som må betale Gro's regning? Noen spleiser mer enn andre..

12 kommentarer:

Vox populi sa...

Sjelden har vel straffen for en bloggpost vært så hard. Tenke seg til, dama kommer hjem. Det var liksom ikke meningen da...

VamPus sa...

Hrmph. Jeg ser den. Men på en annen side, i likhet med Al Gore farter hun vel fortsatt jorden rundt for å holde foredrag om hvorfor vi må slutte å farte jorden rundt, så det spiller kanskje ingen rolle?

Milton Marx sa...

Jeg finner det underholdende at Gro dømmes så mye mildere enn Ditlef Simonsen med familie.

La oss si at det er en annen som flytter ut: da forbeholder Norge seg rett til å skattelegge personen 5 år etter utflytting. Legg også merke til hvordan myndighetene til tider er harde i sin argumentasjon for at en utflytting ikke er reell.

Hvor reelt er en utflytting f.eks. dersom en sønn kjøper en leilighet til sine utflyttede foreldre?

I rettferdighetens navn burde Gro tilbakelignes, med straffeskatt, for alle inntekter hun har hatt etter utflytting, med fradrag for betalt fransk skatt.

Da ville hun bli behandlet likt med andre som flytter ut. Hun har kort og godt ikke kuttet båndene til Norge nok til at denne utflyttingen kan godkjennes.

VamPus sa...

milton: Du glemmer at Diffen er en høyremann, og slike skal til en hver tid, uten videre spørsmål, dømmes hardere. De er jo onde, vet du, mens sosialister, kommunister og sosialdemokrater "mener jo godt".

IvarE sa...

Jeg trodde aldri jeg skulle synke så dypt at jeg forsvarte GHB, men hun har altså (juridisk) ikke gjort noe galt.
Tvert imot, man skal tilpasse seg reglene som best man kan.

Det som er feil her er systemet, som tillater at noen blir 0-skatteytere på denne måten. Og det virkelig urimelige er at det videre kun gjelder statspensjonister!

Det eneste Gro egentlig kan kritiseres for er den selvkritikkløse, arrogante måten hun taklet saken på (hmmmm, gikk Valla i "lære" hos GHB? Ja, se det...)

Da hun ble konfrontert med Pepsi-pengene presterte hun å utbryte på live TV at "Nei vet du hva! Det har dere ikke noe med! Det er typisk Norsk å være smålig!" Hun som tidligere mente at "Det er typisk Norsk å være god".
Og når hun konfronteres med manglende skatt og med at hun har
brukt Norsk helsevesen mens hun var bosatt utenlands, sier hun som alltid prediket bidrag til fellesskapet at "Jeg har ikke gjort noe galt!"
Samtidig som hun indirekte innrømmer i VG (hvis man skal tiltro VG at de klarer å sitere korrekt) at hun flyttet av skattemessige årsaker (ved å innrømme at hun stadig talte dager for ikke å risikere å være for mye i Norge.)

Mao: Dårlig dømmekraft ser ut til å være utbredt i Aps ledelse.


Moohaahahahooo!

Milton Marx sa...

Ivare: Det er flere krav enn bare antall dager man er i Norge som skal overholdes for at skatteetaten i andre tilfeller aksepterer en utflytting.

For meg virker det opplagt at man kan hevde at vi her snakker proforma-utflytting - og at hun skal stå til rette for det samme heslige systemet som hun har pådyttet andre.

Blant slike krav er at norske eiendommer skal avvikles, medlemskaper i foreninger avsluttes, og kort og godt alle bånd til Norge kuttes. Du kan stort sett ikke ha bil, eiendommer etc. i Norge dersom du skal kunne kreve at skatteplikten til landet opphører ved utflytting.

Et slikt tilhørighetsbrudd eksisterer neppe dersom familien kjøper en større leilighet som stilles til fraflyttedes disposisjon.

Og at den utflyttede finner det naturlig at hennes helse likevel skal håndteres av norsk helsevesen er et annet indisium.

Hadde det handlet om andre enn Gro, ville vedkommende neppe sluppet helskinnet fra noe slikt. Derfor ville det være en edel symbolhandling å slepe henne gjennom ligningsetaten så langt det bare er mulig - og det finnes vel en viss presedens for at man kan være vriene der i gården.

IvarE sa...

Milton: Du har så rett.
Både med hensyn til bolig og til helsevesen.
Og hadde det vært noen annen enn Gro, så hadde vedkommende nok blitt r**p*** så grundig av skatteetaten at det neppe ble en skinnfille igjen. De har absolutt en tendens til å være mere firkantet enn de fleste.

Men siden det nå engang ER Gro, så kan vi vel regne med at likningskontoret ganske raskt konkluderer med "intet straffbart forhold". Og så får vi håpe at det igjen i neste omgang danner presedens for behandlingen de gir oss andre.

Det er jo lov å håpe..

Fredrik Mellem sa...

Vel, vel. Unektelig en kjedelig sak dette. Jeg merker og forstår at du er ivrig nå. Til tross for at du var påfallende stille da dine egne ble tatt for noe kriminelt.

Gro har faktisk ikke begått noen kriminelle handlinger.

(...men finansministeren har nok hensikter om å gjøre noe med akkurat det.)

Per sa...

Gro har overhodet ikke gjort noe galt i denne saken. Det gale er at hun har pådyttet andre et system som hun selv etter beste evne har forsøkt å vri seg unna.

Det kalles dobbeltmoral og hykleri.

Milton Marx sa...

Mellem: Hun har ikke gjort noe kriminelt, og enda mindre noe galt - hvis vi bare ser bort fra alt hun har sagt og stått for i all APs markedsføring. Det er en viss dissonans ute og går....

Men dette til tross burde hun trolig få en dundrende straffeskatt, samt få omgjort sin skattemessige utflytting - slik at hun burde betale skatt som om hun ikke var utflyttet, minus betalt fransk skatt - dersom hun skulle behandles likt med andre.

Men som vi vet om virkeligheten i sosialistleiren: Alle dyr er like, men noen dyr er likere enn andre.

VamPus sa...

Mellem: Hvis det er Diffen-saken du sikter til, så brukte jeg den tiden jeg kunne ha blogget om det til å banke på dører og snakke med velgere - hvor jeg blant annet beklaget det hele. Selv om selv pressesekretæren til den rødgrønne regjeringen, Arne Strand, mente at Diffen var en bra mann og hadde gjort en strålende jobb som ordfører i Oslo, så er jeg av en eller annen merkelig grunn ikke overrasket over å ikke se samme romslighet hos deg.

Og om du ikke har lagt merke til det - jeg blogger heller ikke om hver gang regjeringen driter seg ut, når statsministerfruer viser så med all tydelighet at de har fjernet seg fra folket etc etc.

Livet er rett og slett for kort...

Hal sa...

Nå må alle slå av mobiltelefonene. Gro er som kjent clairvoyant og får vondt i hodet av slikt moderne styggedom. Det skulle dere tenkt på før dere fikk henne heimatt. Og køddekalven gir henne full støtte på det punktet - ringer det noen bjeller? (nei, jeg tenkte ikke på Arne Olav sine)