Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, april 26, 2006

Blitz Hits

Blitz har lagt ut sine "Greatest Hits" på nettet, og her er det mye morro. Men VamPus skal igjen (vil dette ingen ende ta) gi komplimenter til folk hun vanligvis ønsker å verne seg mot med store mengder duftspray;

"-10. november, 1983 Blitz ble invitert til å feire "Ungdommens dag" på den Sovjetiske ambassade! Tydelig ved en "feil" hadde vi blitt oppført på listen av ungdomsorganisasjoner i Oslo, og det var kun "ledelsen" som var invitert, men siden vi er kollektivt ledet, møtte vi opp så mange som mulig. Etter en smule ensidig propagandafilm og tale fra ambassadeattacheen om ungdom og fred, tok vi ordet og trakk frem paroler mot Sovjets okkupasjon i Afghanistan og støtte til Solidarnosç. Russiske dignitære i full uniform fikk vodaken i halsen over vår tale mot deres "ungdommens dag" så lenge Sovjets "ungdomspolitikk" var å sende ungdommen til Afghanistan som soldater. Deretter forlot vi festen, mens de etablerte ungdomspolitikere fra SU, AUF, VU, Senterungdommen, Unge Høyre og Fremskrittspartiets Ungdom desperat forsøkte å gjenoppta konversasjonen og drikkingen sammen med Sovjets representanter."

Kostelig!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Fet link!!
Det er nesten vemodig å lese om Blitz' storhetstid. Savner dem litt jeg...
Bare sjekk hvordan de kaller barslagsmålene sine for 'aksjoner'. Det er jo helt strålende!!! *<:0)

Anonym sa...

Jeg sjekket linken, og fant ingen beskrivelser av at de overfalt politiske motstandere under valgkampene. Kanskje de har glemt hva de selv gjorde, eller har begynt å skjemmes over det? Kanskje de en gang blir siviliserte mennesker? Eller kanskje ikke...

Salt sa...

Når ble FpU dannet? Fantes de i 1983?

Anonym sa...

FpU ble startet på slutten av 70-tallet - i 78 eller 79. Den første formannen var Peter N. Myhre som noen år før hadde bygget opp Reformpartiets Ungdom. Rp var et miniparti med bl.a. Carl I. Hagen og andre utbrytere fra ALP (før navneskiftet til FrP). Hagen gikk etter at Anders Lange døde tilbake til FrP, og Rp kollapset etterhvert.

Da Hagen rekrutterte Myhre til FrP, var etableringen av FpU en av de sentrale oppgagvene Myhre var tiltenkt.

Anonym sa...

That's a great story. Waiting for more. »