Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, april 26, 2006

Endelig avklaring

Etter at regjeringen har gått noen runder og avklart med seg selv avklarer endelig Jens Stoltenberg at det å ikke gi penger til Palestina betyr en overføring på 125 millioner kroner.

VamPus håper inderlig at regjeringen også velger å ikke gi penger til henne på kontonummer 9710 53 49223.

Takk.

27 kommentarer:

Milton Marx sa...

Den internasjonale kampen mot AIDS får under 200 millioner, mens de palestinske områdene vil få minst to og en halv ganger mer.

Fornuftig?

De palestinske selvstyrte områdene får nesten like mye fra den norske staten som hele Latin-Amerika til sammen.

Fornuftig?

Anonym sa...

Nesten en tredel av det norske folk ville stemt Frp hvis det i dag var stortingsvalg..

Fornuftig?

Hipp hurra for Israel!

geirronimo sa...

Nei, rent ut så man skulle få dysfunksjonelle motivasjonsmønster av denne Kafka-prosessen..

Anonym sa...

9710 53 49223.
Vampus bruker Skandiabanken?
Fornuftig?

Anonym sa...

Anonymous said...
Nesten en tredel av det norske folk ville stemt Frp hvis det i dag var stortingsvalg..

Fornuftig?

Hipp hurra for Israel!
---------------------------
Fornuftig eller ikke -det må åpenbart bli nokså mange politikere som får behov for å velge seg et nytt folk snart?

Anonym sa...

Sååå vanskelig er det ikke; pengestøtten nå går gjennom FN, norske hjelpeorganisasjoner osv. Budsjettstøtten til palestinsk regjering er dermed stoppet - etter å ha insistert i årevis på demokratiske valg, var det nettopp det palestinerne hadde - desverre valgte de "feil" regjering, disse dumme dumme palestinerne. Da blir det ikke noen penger å få. Demokrati er ikke bare bare.

Anonym sa...

Vampus... fint at du kan slette innlegg DU ikke liker. Hva med de Vampus utleverer og skriver nedsettende ting om? Lojalitet er kanskje et fremmedord i din verden?
Å utlevere andre eller prøve å være morsom på andres bekostning står det lite respekt av. Spesiellt når det gjelder personer som selv ikke har valgt et liv i det offentlige, ikke har mulighet til å forsvare seg eller ikke ønsker å dramatisere det ytterligere ved å ta til offentlig motmæle. Hva om Vampus stiller noen kritiske spørsmål til seg selv om ting Vampus gir hele verden innblikk i. Vampus (som virker rimelig oppegående) bør også vite at når man ikke kjenner en person, har man kun å forholde seg til det Vampus utleverer. Å bevisst sette andre i et dårlig lys er ondsinnet. Å være dum, naiv, uvitende osv. er noe annet. Vampus har stått fram med fullt navn og dermed ikke bare identifisert seg selv. Det ser ut til å være behov for en "Vær Varsom" plakat også for bloggere.

Kosialist sa...

VamPus har fått SPAM...

Herodotus sa...

Politikk er det umuliges kunst.

Viktor sa...

Det viser jo at politikerne ikke bryr seg det døyt om hva folket mener. Terrorister eller ei, SV viser vei.

Anonym sa...

Herodotus: Du tar feil. Oversettelse er den umulige kunst.

Politikk er å gjøre det som til enhver tid er fornuftig under rådende omstendigheter, gitt at de fleste andre mener noe helt annet.

Det er flott at vi har fått en Regjering i dette landet som tør å være uenige med seg selv.

Anonym sa...

Stoltenberg gjør ikke hva? Man får ikke grå hår på hodet når man ikke stemmer på det ikke-dumme Arbeider-Partiet. Når jeg ikke velger å la være å lese dette, så blir jeg ikke klokere. Hallo, anybody home?

Mvh tse tse fluen som lurer på om han kan sende regningene sine til det kontonummeret. Blir jeg rik da, VamPus?

Anonym sa...

S P A M... Tror anonym prøver å si at det å utlevere øvrige familie og bekjente i en nedsettende tone er ondsinnet. VamPus har stått fram med fullt navn slik at de hun omtaler også blir identifisert. Det er unødvendig av VamPus å omtale ikke offentlige personer og har ingen almeninteresse

Anonym sa...

heidi said:
(Etter) å ha insistert i årevis på demokratiske valg, var det nettopp det palestinerne hadde - desverre (sic) valgte de "feil" regjering, disse dumme dumme palestinerne.

Ja, du har et poeng der. Det er ikke første gang et demokratisk valg vinnes på det å ville utrydde jøder - det vet europeere som kjenner sin historie. Problemet i dette tilfellet var jo at så mange trodde på den åpenbare løgnen at palestinere flest var moderate, fredssøkende mennesker som ikke ønsket å drepe jøder, men som kun ville leve i fred med sine naboer - og følgelig ville de aldri finne på å stemme på Hamas.

Dessverre kom virkeligheten i veien for den beleilige utopien, men betyr det at virkeligheten også bør stå i veien for hundrevis av norske millioner, er det aktuelle spørsmålet i dag. Vel, jeg mener bestemt det, men jeg antar at mange føler at situasjonen kan muliggjøre skikkelig valuta for bistandspengene...

Anonym sa...

Denne anonyme som klager over at VamPus henger ut folk som ikke kkommer til orde selv - hva har det med denne saken å gjøre???? For regjeringen kommer jo til orde med sine mange motstridende meninger!

Innlegget virker like malplassert som det til "tandyingals0394112938".

Anonym sa...

Mohammed Deif, en av lederne i Hamas' militære fløy, utgav nylig en video i klassisk Al-Qaeda stil. I denne oppfordret han palestinere til å fortsette væpnet kamp, til tross for den israelske tilbaketrekkingen. Omtrent 24 prosent av folk i Gaza har sett videoen, og omlag to tredjedeler av disse er enig i budskapet.
61 prosent mener at selvmordsbomber rettet mot israelsk sivilbefolkning er nødvendig for å få Israel til å bevege seg politisk.

Anonym sa...

gaza poll: Og hvilke forutsetninger har de for å mene noe annet? De er oppvokst med selvmordsbomber, vold og har lite/ingen utdannelse. Pengene fra Norge skal, i flg artikkelen VamPus linker til, gå til tiltak innen helse, utdanning og energi. Utdanning er det eneste som kan snu synet på vold som effektivt poilitisk virkemiddel.

Anonym sa...

For å endre tema... Satt Nina Sundqvist (utsatt person fra Gilde) å gråt under presse-konf'en idag?? Fikk det inntrykket fra NRK's 16'nyheter...
sa journalisten at hun ikke taklet presset?? hva er litt bæsj i kjøttet mellom venner?

Anonym sa...

Seilern, innlegget har ikke noe med det aktuelle temaet å gjøre. Men forholder det seg slik at navngitte bloggere kan bruke nettet til å vrenge ut kommentarer om famile/venner/bekjente som kan identifiseres når bloggeren er kjent? Usympatisk, illojalt og tankeløst. Og... hva i all verden har det å gjøre med at "regjeringen kommer jo til orde med sine mange motstridende meninger"? Dere blogger, kritiserer og kommenterer, men takler tydeligvis ikke kritikk selv. Hvis dere ønsker å ta opp tin med personer som ikke har valgt et liv i medias søkelys, så gjør det privat. Ikke bruk nettet til syrlige kommentarer og meninger om private personer.

Anonym sa...

Til anonym: Det er tydelig at du føler deg såret for et eller annet overtramp som du ikke navngir, men hvis dette er en kommentar til VamPus, så send henne en mail heller enn å blogge i "full offentlighet". Nå gir du bare et inntrykk av "djupt såra og vonbråten" for noe som er ukjent for oss som leser dette, og virker fullstandig malplassert og forvirret.

Anonym sa...

Seilern. Føler meg ikke personlig såret, men reagerer på vegne av andre. VamPus legger ting på nettet -og må tåle reaksjoner og kritiske kommentarer. "Private" personer omtales på nettet i ironiske og nedsettende ordelag. Disse blir lett identifisert når VamPus nå har stått fram i full offentlighet
Forøvrig kom min kommentar ETTER at VamPus tydeligvis slettet et uønsket innlegg. (Hva nå det enn var). Mitt poeng er at andre ikke har samme mulighet -å slette uønskede uttalelser fra VamPus. VamPus bør tenke seg om før hun som du sier "blogger i full offentlighet" om personer i sin "nære sirkel". Mange av oss som følger med på bloggen etter at VamPus sto fram, vet hvem disse er. Det er usmakelig når man bruker private personer som lett kan identifiseres til å ironisere/harselere med på nettet.

Anonym sa...

Anonym: Jeg har selv bedt VamPus om å slette visse innlegg (noe hun ikke alltid etterkommer!). Dette skyldes ikke meningsytringene i dem, men at de er det man kan kalle "blogg-spam", dvs. uønsket reklame for et eller annet, og fullstendig irrelevant i forhold til diskusjonene som VamPus sine innlegg lett starter.

Når det gjelder å tro på alt VamPus skriver - særlig av "personlige" saker - som å representere "sannheten", så gjør ihvertfall ikke jeg det. Jeg ser heller på VamPus på samme måte som jeg gjør en forfatter. Man kan gjerne skrive en roman i "jeg-form" uten at det er selvopplevd. Og biografier er sjelden en fullstendig og korrekt gjengivelse av virkeligheten, men representerer det inntrykk som forfatteren ønsker å gi sine lesere.

Mange bloggere tillater ikke kommentarer fra anonyme eller andre som ikke selv er bloggere. Jeg synes det er positivt at VamPus er åpen for kommentarer, og ofte lar selv sterke angrep på henne bli stående uten å benytte den makten hun som "publisher" av bloggen har.

Anonym sa...

Om krangel mellom hva dere mener om VamPus sin makt..: Jeg for min del blåser helt i hvilke personer hun skriver om da hun holder det åpent og ryddig slik at det ikke oppstår amatørmessige skriverier fra henne. Tro meg, jeg har sett mye rart på nettet og sammenlignet med VamPus, er de amatørmessig dårlige. Jeg kan ihvertfall ikke ta å starte opp en blogg og skrive om aktuelle saker slik som henne, og det veit alle som har sett meg replisere innlegg her inne. Okey, ser ikke VamPus som perfekt jeg heller men ser litt utvikling her og der.

-Og når det gjelder ektenheten om hennes personlige historier så tviler jeg sterkt på at hun virkelig klarer å tylle i seg 3 helflasker vin på kun en kveld. Pluss kanskje at flere saker fra henne virker overdrevne. Men alt handler om stil og image tipper nå jeg. Jeg for min del er fullstendig åpen om livet mitt om det jeg personlig forteller fra det og mine opplevelser her.

Mvh tse tse fluen som ikke gidder å ta alt i livet og alt av VamPus sine skriblerier på alvor. Jeg har da tross alt levd i 32 og et halv år.

Anonym sa...

Enig med tse tse fluen.
Vi utenforstående har ikke forutsetning for å begripe hvem det sladdres om.
Herdningsprossen som trengs for å takle livet er en kontinuerlig prosess

Hilsen Sladdrehank

Mammons Verden sa...

Vi må adlyde utpresserne!

http://www.dyrkmammon.no/index.php?entry=entry060430-055456

Mammons Verden sa...

.eeeeh.... fornuftig?

VamPus sa...

Til anonym som tar til motmæle mot VamPus for historier hun skriver om andre som ikke har anledning til å slette disse: siden hovedsaken av mine personlige historier dreier seg om anonymiserte versjoner av venner og kjente så regner jeg med at min venner og kjente er såpass oppegående at de kan be seg frabedt å bli skrevet om. De fleste synes det er morsomt - de kommer i en stilisert utgave. Siden mine venner er åpne,ærlige og modige folk så er jeg rimelig overbevist om at du ikke skriver på vegne av noen jeg kjenner men bruker min blogg som en spybøtte for dine vrangforestillinger om bloggere. Vær så god - dersom det gjør deg lykkelig.