Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, april 03, 2006

FrP-velgere

FrP-velgere. Dumme rasister, egoistiske trygdesnytere, brungrumsete taxisjåfører, lyskye næringsdrivende, menn med små baller, fremmedhatende Spania-nordmenn, skattesnytere, unnasluntrere, uintelligente krek som kaster fornuften på søpla og lar impulsiviteten og frykten styre det meste. Gå til krig mot FrP, dere.

La oss for diskusjonens skyld si at FrP forsvant i morgen, og at deres 35% av velgerne skulle fordeles over de resterende partiene. Forvandles de da til intelligente, fornuftige hedersmenn med store baller og et godt grep om livet? I og med at FrP er så forjævlig og velgerne deres er enda verre, så burde vi kanskje være glad for at det er ett parti som kan tekkes samfunnets bunnslam så vi andre slipper å gjøre det.

Eller bør andre politikere og meningsytrere se til helvete å skjerpe seg, konsentrere seg om egen politikk, fremme konkrete alternativer, holde løftene sine, vise respekt for hverandre og slutte å sutre over at de sjøl har så mangel på respekt fra velgerne at FrP blir et alternativ for stadig flere? Hvem sviktet hvem først? Velgerne eller partiene?

Og forøvrig; FrP burde kanskje sende en liten blomsterbukett til Martin Kolberg som takk for all støtte. Arbeiderpartiets genistrek om å gjøre FrP til hovedmotstandere for å dverge Høyre ser jo ut til å ha lykkes ganske godt?

32 kommentarer:

k sa...

Som sagt...FrP er et greit parti..oppslutningen deres viser til enhver tid hvor mange tullinger det er her i landet, så har vi grei oversikt og samlet de fleste av dem på et sted.

http://akademiskefornaermelser.blogspot.com/2006/03/frp-nei-til-krim-nei-til-virkeligheten.html

Anonym sa...

Det var da svært til negativ publisering av Frp du kom med. Hadde du skrevet om Fremskrittspartiet for noen år tilbake og lengre, nøyaktig det du skrev her, så hadde det sikkert vært relevant, men akkurat nå ser du ut til å fullstendig komme med en skivebom av dimensjoner som treffer helt bakvendt politisk. Kanskje du kunne komme med mer relevante og dagsaktuelle saker om partiet, det hadde vært en super-duper ide.

Og forresten høres du helt nøyaktig ut som meg for en noen år tilbake rundt 2000 tallet da jeg herja med banal drittslenging av høyrepartier og kom med uhygieniske verbale anale utbrudd med mye avføringskasting på SOL-diskusjon-politikk.
-Hvorfor denne negative holdningen når vi vet du kan så mye bedre enn så? Du veit da det selv også kan jeg tenke meg.
Eller har du helt mistet både fantasi og politisk satire? Eller er det noe helt annet som personlig gjør deg til en bitende VAMPyr?

Mvh fra tse tse fluen som synes faktisk det at MEMO er et glimrende politisk magasin med visse vepsestikk.

Rambukk sa...

..ebony and irony....

VamPus sa...

Tse tse-pusen, da; VamPus skal skjerpe seg, og når hun ikke evner å få frem sarkasmen i innlegget så skal hun sørge for å skrive det rett ut; DETTE ER EN KRITIKK AV FRP's KRITIKERE!

Det finnes faktisk gode analyser av at partiet ikke har helt holdbar politikk på mange områder, at de er et overbudsparti innen enkelte sektorer og at de har enkelte håpløse tillitsvalgte som nok kan beskyldes for å være rimelig brune i kantene. Og den beskrivelsen synes jeg passer godt til Arbeiderpartiet også, uten at de og deres velgere blir utsatt for idiot-stempelet hele tiden.

Mislik gjerne FrP - men i stedet for å skjelle ut velgerne deres for å være idioter, så kunne man kanskje fokusere på egen politikk. Det var mitt poeng. Som sikkert kunne kommet tydeligere frem. Kanskje. Hvis jeg var litt mer motivert. Osv...

Milton Marx sa...

Jau jau, akkademekkarn:
* Samtlige FRP-velgere er idioter
* Legg til homofobe KRF. Slike folk vil vi ikke engang kjenne.
* Legg til SV. De er tullinger fordi de har skravlet i tiår etter tiår, bare for å legge seg ned og bli feid over av AP.
* Legg så til de tradisjonelle AP-velgerne, som stemmer AP fordi de tror at AP har noe med arbeidere å gjøre. Skal vi si 25% av AP?
* Legg til 35% av SP-velgerne som ikke er bønder. SP er ikke et parti, men derimot bøndenes pressgruppe. Den som ikke er bonde, og likevel stemmer SP burde kanskje tenke seg om en ekstra gang.
* Legg så til samtlige Høyre-velgere, ettersom ingen i dag har noen grunn til å stemme Høyre. Ikke vet partiet hva det vil, og ikke er det mulig å forutsi hvor det vil gå heller.
* Avslutt med Venstre-velgerne, ettersom partiet er under sperregrensa.

Det du ender opp med er at de eneste fornuftige velgerne i landet er offentlig ansatte som stemmer AP for å sikre jobben og bønder som stemmer SP for å få et bedre landbruksoppgjør. Skal vi si 25%?

Anonym sa...

Jeg mener at man skal være uhyggelig forsiktig med å stigmatisere - spesielt når man tenker på at de dekker mange i dette landet.

Jeg husker langt tilbake, og det var FRP som stod for outcourcing, frislipp av Telenor, Statoil, og mange offentlige oppgaver på anbud - og dette selvsagt til stor suksess; flertallet på Stortinget er faktisk enige i vår samtid - men for 20 årsiden var det kun FRP som turte å si dette.

Nå har tilogmed pølse-Hansen tatt til ordet for mer kontroll av innvandring. Bekkemellom-Orheim har tilogmed lyst til å forby søskenbarn-giftemål blant pakkistanere !

FRP går fremover, hjulpet frem av de hjernesprengte Høyre og LOAP - ikke glem det...!

Anonym sa...

Hva er det som er galt med de anonyme i tråden her? Skjønner de ikke ironi og sarkasme? For så vidt klokt å være anonyme, så lenge tekstolkingsevnene ligger på et slikt nivå... :p

Jeg synes nå uansett det skal bli ordentlig spennende om FrP, Høyre og Venstre danner regjering sammen i 2009 (eller før.. ). For det første vil det vise om Høyre kan overleve et sånt prosjekt. For det andre vil det vise om FrP klarer å få gjennomslag for noe som helst, selv om de skulle bli størst i regjeringen, og for det tredje vil det være spennende å se om hodene til Venstre-statsrådene eksploderer under regjeringskonferanse eller ikke..

Norge kan uansett ikke vanstyres så altfor galt, med det finansdepartementet vi har, og vi trenger mer underholdning her i landet - slik at dagsavisene igjen kan ta opp konkurransen med Se & Hør...

Kanskje jeg burde stemme FrP neste gang, bare for å hjelpe til med å avkle dem på denne måten. Det begynner jo å bli noen år siden sist jeg stemte FrP, og i mellomtiden har jeg stemt Venstre og Høyre. Så det så.

Steinbukken sa...

Kommentarer ala den "Akademikeren" kommer med er en medvirkende årsak til FrPs fremgang. Stempling av meningsmotstandere som "tullinger" er selvsagt en meget intelligent måte å argumentere på... Det viser dessuten en total mangel på forståelse for den meget sammensatte gruppen velgere som stemmer FrP, og som gjør det av vidt forskjellige årsaker.

De tre partiene i Norge som jeg misliker mest (av de "større", dvs. de som blir referert i meningsmålinger) er RV, SV og KrF. Jeg ville ikke drømme om å kalle deres velgere "tullinger". Tvert i mot - skal debatter og kampen om ideene vinnes, må man ta mennesker på alvor. Kontant avfeiing uten snev av argumentasjon gjør bare ideene de står for sterkere - ikke svakere.

FrP burde sende en blomsterkvast til alle de som i total mangel på argumenter stempler deres velgere som "tullinger", "idioter", "rasister", "egoister", osv. Slik svada gjør bare FrP-velgerne enda fastere i sin overbevisning om at nettopp det å stemme FrP er det riktige for dem.

Anonym sa...

Og frp sine beskrivelser har jo alltid vært med stor respekt mot alle andre. Her har lt fra nrodledninger til muslimer få gjennomgå.
Nå elsker jo FRP å fremstilles eg som ofre og merkelig nok det funker også. Men dette er ikke nytt, tar jeg ikke helt feil holdt de på slik den gangen du var med der også vampus

Milton Marx sa...

Gjør det virkelig vondt å se noen Gallup-tall?

Lik FRP eller ikke; alle er tjent med at enhver diskusjon tas åpent og saklig. Det er noe forbannet tull at man ikke kan diskutere hva kostnaden er ved en asylsøker uten å bli stemplet som rasist.

Hvis FRP er på trynet i slike saker, burde det jo være enkelt å forklare det norske folk på en god og pedagogisk måte hvorfor FRP tar feil. Dersom dette skulle være umulig, kunne det jo være man skulle innse at folk mener at FRP har rett.

Uansett er det nok slik at til tross for at FRP vinner stemmer på å bli utstøtt, ville nok partiet heller bli tatt seriøst, slik at de sakene som det er opptatt av kunne bli bredt og fordomsfritt diskutert både i pressen, de politiske rom og samfunnet forøvrig.

Anonym sa...

Enig med Vampus i en god del. Det topper seg engentlig når ARK(NRK) viser FRP-Logoen som et "asosiert" hakekors. Det viser respekten den "klubben" har for demokrati og annerledestenkende - bare se i kulturlivet elles hvem som har fått, og får statsstøtte for å drive med "propaganda". (Film bla.)

Det neste som kommer er vel AP's store prosjekt med å sparke bedrifter(les: kapitalsvin) som de har outsourcet til, med en forklaring på hvor "dårlig" de drev - og så ta over "skuta" selv - LO får da flere medlemmer.

I Sverige har de (sossarna) sågar forsøkt å få meningsmotstandere stemplet som pedofile forran valget...

Jeg bare gleder meg i vill, tabloid, nytelse - Norge i RVB.

Anonym sa...

erik-alf skriver
"Hva er det som er galt med de anonyme i tråden her? Skjønner de ikke ironi og sarkasme? For så vidt klokt å være anonyme, så lenge tekstolkingsevnene ligger på et slikt nivå... :P"

Vi er veldig glad for å ha en slik klok, fremsynt, leksikalsk, sikkert autonom, og dyktig mann blant oss på jorden :-)-<-<--------

Anonym sa...

Personling kunne jeg godt tenkt meg at FrP fikk enerådende makt i fire år. Ikke fordi jeg er så veldig glad i FrP (eller noen av de andre partiene), men fordi det kunne føre til at man fikk flere dyktige personer til å interesere seg for politikk.

Problemet med [velg parti] er at de stort sett består av maktsyke broilere som er mer opptatt av egen karriere enn i folkets beste.

Mathias sa...

For følge linjen til Milton Marx, vil jeg si adskillig kortere enn han. Alle som i det hele tatt gidde å stemme er noen tullinger og alle som sitter hjemme på valgdagen er også noen tullinger. Med andre ord; nordmenn er noen tullinger alle sammen.

Anonym sa...

Beklager VamPus og dere andre. Jeg skulle selvsagt ha tatt med tid til å trykke på linkene og lese hva som sto der, noe jeg ikke gjorde. (utålmodig eller bare lat?.) Ellers gjorde jeg den typiske feil ved å ikke gå inn på andre bloggere sine sider og lodde stemningen. Det er jo omtrent år og dag siden jeg var innom og kikket og skrev.

Når det kommer til ironi er det kanskje litt vrient siden VamPus nesten alltid har sine spisse pigger ute og det er vel litt for vrient å skille det ut fra visse ironiske ord og bitende verk som er ute å går nå.

Mvh tse tse fluen som innrømmer sin feil.

Alpeluen sa...

Jada, sutring fra politiske tillitsvalgte om dumme FrP-velgere faller på sin egen urimelighet.

Men at partiet i seg selv er svært inkoherent kommer man ikke fra, og det er ikke akkurat noe man kan unngå å si dersom man skal forklare, tja, ansvarlig makroøkonomi, for eksempel. Dersom Høyre sier at du kan bruke 20 milliarder kroner mindre enn det FrP sier, har man et forklaringsproblem, og da gjør du ikke som Raymond Barre i sin tid og stiller opp på TV med IS-LM-modellen og en pekestokk.

Jeg tror det er slik at velgere konsentrerer seg om svært få hjertesaker, og filtrerer vekk det meste annet. Dette gjør det også mulig å love motstridene ting til forskjellige grupper. Noe alle partier praktiserer, men FrP bedre enn alle andre.

Derfor har et parti som Høyre et konstant forklaringsproblem, noe jeg er enig i at man takler meget, meget dårlig.Imidlertid har det nå blitt mer eller mindre politisk ukorrekt kritisere FrP, og dét kan jo ikke være meningen.

Anonym sa...

Velgere som kunder har som oftest rett, men nå sprer panikken seg i AP. De hadde ikke regnet med at når de og FrP delte høyres klær så må de også spille Høyres rolle. Blir det FrP eller AP som begrenser det offentlige forbruk mens Høyre finner tilbake til basis?

Anonym sa...

Som Lars sier, velgerne har alltid rett, selv om flertallet så godt som alltid er uenig. At 35% av velgerne vil stemme FrP, tilsier at FrP enten har et bedre "produkt" å selge eller er flinkere til å markedsføre det. I forholdet mellom Høyre og FrP er det vel både produktet og markedsføringen som er bedre.

Den frykten som enkelte har for at det vil gå så ille hvis FrP kommer i regjering er dessuten ganske ulogisk. I Oslo har FrP vært med i et koalisjonsbyråd (opprinnelig mot Carl I. Hagens vilje!) i mange år uten at byen er nedlagt av den grunn. FrP kan sikkert fungere i en koalisjonsregjering også, til tross for at de har noen "Djupedaler" i sin midte.

Milton Marx sa...

Milton tror at velgerne neppe forestiller seg noe rent FRP-flertall. Det de ønsker seg er en dash FRP-politikk.

Tidligere hadde Høyre denne dash’en, men så ble partiets liberale verdier rent over ende av politisk korrekthet. Jo mer Høyre tar totalt avstand fra FRP, jo flere velgere får ….?
Nettopp! FRP.

Hvis denne analysen er korrekt, er den direkte utslettende for Høyres nåværende lederskap. Ingen person som har frontet et oppgjør med FRP, vil noensinne kunne greie å gjenvinne én eneste velger som Høyre har tapt til FRP.

Gå gjennom rekkene. Skrell vekk alle som har forsøkt seg som FRP-dödare. Alle disse er en belastning som et parti med brukket rygg ikke tåler.

Eller la være, slik at vi kan få den samlingen på Høyre-siden som venstrefløyen aldri vil oppnå. Høyre dør, mens FRP fortsetter veksten. Og resten av Høyre-folket? De som ikke har hatt oppgjøret med FRP som sitt fremste prosjekt? De går med liv og lyst inn i FRP, og trekker FRP til akkurat den plassen i politikken hvor Høyre burde ha vært!

Kort og godt: Høyre må snakke fornuft eller dø. Hvis Høyre velger å dø, er det ikke noe problem, av den enkle grunn at et stort og mer moderat FRP står klart og venter.

Steinbukken sa...

Applauderer herved kommentarene fra Alpeluen, Seilern og Milton Marx. Gode, treffende analyser.

Kosialist sa...

Frp er helt nødvendig som en motvekt til Høyres forakt for individets rettigheter og det frie marked.

Det meste av kritikken mot Frp går dessuten på vage formuleringer som de som fremsetter disse vanskelig klarer å bli mer konkret på.

Anonym sa...

"erik-alf skriver
"Hva er det som er galt med de anonyme i tråden her? Skjønner de ikke ironi og sarkasme? For så vidt klokt å være anonyme, så lenge tekstolkingsevnene ligger på et slikt nivå... :P"

Vi er veldig glad for å ha en slik klok, fremsynt, leksikalsk, sikkert autonom, og dyktig mann blant oss på jorden :-)-<-<--------"


For så vidt greit å være anonym, så lenge en ikke har bedre å bidra med enn slikt flåseri som dette..

Anonym sa...

FrP velgere leser ikke FrP's partiprogram. Hvis de hadde gjort det, ville de ikke ha stemt på FrP. Eksempel fra programmet: "Fremskrittspartiet ser på den kristne kulturarv og kristne etikk som grunnleggende verdier i det norske samfunnet, og religionsfrihet som en grunnleggende rettighet for den enkelte." Dette er selvmotsigende - hvis kristne kulturarv og etikk er grunnleggende verdier, finnes det ikke rom for religionsfrihet.

VamPus sa...

Individ; de færreste velgere leser vel egentlig partiprogram i det hele tatt :-)

Anonym sa...

Hvis du tror fri innvandring med masser av low-skilled muslimer er fantastisk, kan du jo vurdere å flytte ned dit selv.
Faktum er at europeere får 1,4 barn, muslimer over 3.
Du hadde blitt grisepult med en slik blogg i et muslimsk land.
Og det var ikke ironisk ment.
Ditt liv er forkastelig i deres verden.
FrP er dessverre de eneste som skjønner at vi er i færd med å bli
en mioritet.

Angående IQ og FrP så anbefaler jeg alle å sjekke ut verdens beste bok: IQ and wealth of nationes.
Tror du kan trekke fra godt over et standaravik fra den jevne FrPer.

Steinbukken sa...

Nei, individ, det er ikke selvmotsigende, all den tid FrP setter klare skillelinjer mellom hva staten skal bestemme og hva den enkelte skal bestemme selv. Da er det fullt mulig å ha et lovverk som er basert på kristne etiske prinsipper og samtidig ha full religionsfrihet for hver enkelt.

Forøvrig er det vel kanskje slik (ihvertfall for mitt vedkommende) at lesing av partiprogrammet til FrP stimulerer langt mer til å stemme på partiet enn de praktiske vedtakene de er med på å gjennomføre (f.eks. barnehageforliket - som jo går fullstendig på tvers av partiprogrammet). :-)

Anonym sa...

Erik-alf skriver:
"For så vidt greit å være anonym, så lenge en ikke har bedre å bidra med enn slikt flåseri som dette.."

Bare spill "offer" du, kloke alfen..

Anonym sa...

Hvem er et offer?

Anonym sa...

Til steinbukken:

Hvordan i all verden lar det seg gjøre? Kan du komme med et eksempel? Angående programmet, les nøye - du vil finne mange selvmotsigelser, spesielt når det gjelder grunnleggende prinsipper. Når man leser praktiske løsninger, f. eks. i innvandringspolitikken, finner man ut at noen av de viktigste prinsipper i FrP's politikk brytes her (enkeltmennesketssynet).

FrP er et liberalt parti. Men det forutsetter at vi bor i et kristent samfunn, og vi alle sammen har kristen bakgrunn. Når man legger til alle begrensninger, finner vi ut at FrP er et parti. "Liberalt" forsvant et sted underveis...

Til VamPus:

Det er sant... Det betyr at vi alle sammen er dumme... Eller bare naive?

Til anonymous:

Med den holdningen vil du alltid være minoritet...

Brage sa...

Hehe. Kanskje Frps framgang har en sammenheng med at det blir stadig flere dumme rasister, egoistiske trygdesnytere, brungrumsete taxisjåfører, lyskye næringsdrivende, menn med små baller, fremmedhatende Spania-nordmenn, skattesnytere, unnasluntrere og uintelligente krek? Jeg tror Frps eksistensgrunnlag vokser paralelt med at andelen dårlige mennesker øker! :-)

Jo sa...

Mange FrP velgere vet ikke hva de stemmer på. FrP er et parti som stadig snur kappen etter vinden. Det er et parti som man aldri vet hvor man har. Etter min oppfatning så er ikke FrP et borgerlig parti, de er et populistisk parti som ikke hører til i Norge. FrP var jo det eneste partiet i Norge som gikk i mot røykeloven, de går jo for å fjerne tobakksavgiften så etter mine ord så er FrP den rene røykerens parti og de som ofte drar over til Svinesund for å handle billig mat. Harryfolk sier jeg bare. Jeg er selv Høyre-velger og må si jeg aldri har likt FrP. Det er noe spesielt med FrP velgere, men hva? Det er ikke godt å vite.. De der tullingpensjonistene nede i Spania stemmer jo det møkkapartiet, jeg kan ikke forstå hvorfor.. Det blir inflasjon i Norge hvis FrP kommer til makten, thats for sure!!
Og den der eldreomsorgs politikken deres, det er en ren bløff!!

Anonym sa...

jo:
Du klager over at FrP endrer syn på ting og forandrer seg og GÅR FREMOVER i verden? En kan ikke sette seg fast i tiden heller, verden forandrer seg, og partier bør forandre seg i takt med den. Hva i omsorgspolitikken er en ren bløff? Tror du ikke av eldre mennesker kan ha det bedre enn de har det i dag? Tror du ikke det er mulig å gi dem rom i steden for bøttekott? Hva er rene bløffen? Det er ikke veldig saklig av deg å komme med en uttalelse, og ikke begrunne den i det hele tatt.

Så vidt jeg vet så har nå alle de andre partiene fått prøve seg med flertall på stortinget, og ikke lyktes noe særlig med det. Hvorfor ikke la FrP komme til makta og se hvilken jobb de kan gjøre? Jeg tror at de kommer til å gjøre en fantastisk jobb, og mislykkest de så mister jeg alt jeg har hatt av interesse for politikken.