Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, april 13, 2006

Litt påskeblasfemi

Mange reagerte på at VamPus oppfordret til å publisere de beryktede tegningene av profeten Muhammed, og ville gjerne se at hun også publiserte (nesten all styggedom mellom himmel og jord for å bevise at hun ikke bare var for ytringsfrihet når det passet henne...) slemme bilder av Jesus. En mailer spurte om VamPus ville publisere bilder av Jesus som onanerte på korset, til hvilket VamPus vel svarte at dersom Jesus onanerte på korset så konverterer hun på flekken for da må jo mannen ha vært guddommelig. Men det var utenom poenget. VamPus har i dag gleden av å sitere litt fra Bibelen, sannsynligvis fra historiens mest omtalte blasfemidom der en jøde ble dømt til døden ved korsfestelse for gudsbespottelse (Markus 14:60-64):

Da reiste øverstepresten seg, steg frem og spurte Jesus: Har du ikke noe å si til det de anklager deg for? Men han tidde og svarte ikke et ord. Øverstepresten tok igjen til orde og spurte: Er du Messias, den Høylovedes sønn? Ja, det er jeg, svarte Jesus, og dere skal få se Menneskesønnen sitte ved Kraftens høyre hånd og komme med himmelens skyer! Da flerret øverstepresten kappen sin og sa: Hva skal vi nå med vitner? Dere hørte gudsbespottelsen. Hva er deres mening? Og alle dømte at han var skyldig til døden.

De siste tre hundre årene har hundrevis av mennesker gitt sitt liv for at vi skulle fritt få stille spørsmålstegn ved kristendommen som religion og presteskapet som dens frontfigurer. Først var det fordi man spottet en gud, deretter skiftet begrunnelsen til at man var "en fare for samfunnet" - altså det etablerte, det bestående. Det etablerte og bestående i de fleste land har sunt av å bli utfordret, og noen mer enn andre. Tilbake med mer viktig og denne gang poetisk blasfemi i morgen,

Oppdatert via hablog: Det er ikke bare islamister som ønsker blasfemiparagrafen forsterket og vi må for all del unngå farlige ord.

23 kommentarer:

Anonym sa...

Den som ser på en kvinne med begjær, har allerede drevet hor med henne i sitt hjerte. Dersom ditt høyre øye frister deg til å synde, så riv det ut og kast det fra deg! For det er bedre for deg at ett av lemmene dine går tapt, enn at hele ditt legeme blir kastet i helvete.

Matt. 5: 28f

Eirik Løkke sa...

Finnes intet bedre tidspunkt å være blasfemisk på enn i påsken.

Ettersom "Religion is a major weapon in the war against reality" så er det kjekt å anvende logikk på kristen lære eksempelvis:

Power corrupts;
Absolute power corrupts absolutely;
God is all-powerful.
Draw your own conclusions...

Eller:

God is love
Love is blind
Ray Charles is blind
Therefore, Ray Charles is God

Selv foretrekker jeg empiri fremfor svada teori derfor:

Although it is said that faith can move mountains,
experience has shown that dynamite works better.

God påske!

Elvis Bling Laden sa...

Jeg har sjølv en eksklusiv dispansasjon fra gud sjølv for å drive med blasfemivirksomhet i norske blogger. Alle dere andre kommer til å brenne i helvete! Hæhæ!

Anonym sa...

Jeg må tilstå at akkurat Matt 5:28 har fascinert meg en smule. ...Jeg mener: man kan saktens si at mannen fristes når han ser på kvinnen, men at det akkurat er øyet som skal få unngjelde...? Det er jo andre organer som burde være mye mer relevante, og som for øvrig -skal vi si fra skaperens hånd står(sic) mer lagelig til.

Cassanders

Marvin sa...

Forresten så er ikke påske opprinnelig en kristen fest. Som alle andre kristne fester så har også påske blitt stjålet fra en tidligere, hedniske fest. I dette tilfelle Ostara-festen (på tysk heter påske "Ostern"), en vår- og fruktbarhetsfest.

Derfor: Skål!

Mathias sa...

Og så..
hvor er bildet av Jesus som onanerer? Det hadde jeg faktisk ventet. Du har vel noen kontakter som kan klare å tegne et bra bilde av Jesus som onanerer.

Roger'n sa...

Hehe, artig innlegg VamPus.

Forøvrig er det noen hundre år siden vi så noen kristne terrorister løpe rundt. Den gang kalte de det korstog, og brukte sverd fordi dynamitt ikke var tilgjengelig. :)

Kunne vært komisk å se en gjeng super-kristne folk erklære hellig krig mot islam og veive noen sverd.

Anonym sa...

roger'n: Det er slett ikke lenge siden verden sist så kristne terrorister:
- De serbiske folkemordene i Bosnia var i stor grad kristne som utryddet muslimer;
- IRA drev katolsk terror.

La oss ikke glemme all den dævelskapen slike grupper har stelt til!

Anonym sa...

Flemming Rose den danske redaktøren for Jyllands-posten som publiserte Muhammed tegningene er gift med datteren til en FSB (KGB) general. Litvinenko en russisk avhopper bekrefter at Rose jobber for russisk etterretning. Kort tid etter publiseringen dro Rose i all hemmelighet til Russland der han har slektninger.

http://axisglobe.com/news.asp?news=7518

Det er bra at VamPus ikke postet Muhammed tegningene, og fulgte opp føringene fra Moskva.

Har du tenkt på dette før Heidi?

Anonym sa...

Leste nettopp at MTV i Tyskland har et tulle-program om paven. Konservative tyske politikere raser:

http://www.faz.net/s/Rub8A25A66CA9514B9892E0074EDE4E5AFA/Doc~E711CC097FD6F4B498ABB6E2282FB46F8~ATpl~Ecommon~Scontent.html

Sjekk bildet! :-D

ToDolan sa...

Forøvrig er det noen hundre år siden vi så noen kristne terrorister løpe rundt. Den gang kalte de det korstog, og brukte sverd fordi dynamitt ikke var tilgjengelig.

Hva kaller du abortmostanderne i USA som sprenger abortklinikker?

Roger'n sa...

Seiler'n:
Det er faktisk ikke så enkelt angående Irland og IRA. Det er egentlig et feilbegrep å dele sidene i protestantisk og katolsk. Sant nok så er en god del "prosjonert" riktig, men ikke helt. I dette tilfelle er det mer snakk om løsrivelse fra England, uten religiøs bakgrunn.

Men jeg er helt enig med deg. Sånt burde ikke glemmes. Religion står veldig nær sentrum av de fleste krigene i historien.

Roger'n sa...

Hva kaller du abortmostanderne i USA som sprenger abortklinikker?
Amerikanere (den amerikanske måten på å få bukt med et problem er som kjent å sprenge det i filler).

Anonym sa...

anonymous,
du stoler på Chechen Press? Historien minner litt om det tv-kanalen til Hizballah klarte å sette i gang ifm 9/11. Den med at det ikke var en eneste jøde på jobb i WTC den dagen og at det var Mossad som stod bak hele angrepet. Hvilket er ren løgn.
Tror jeg ville sjekket saken litt nærmere før jeg hadde svelget den rå.

Anonym sa...

Chris, Chechen Press sine uttalelser om at Kreml ligger bak provokasjonene i Muhammedsaken forandrer ikke at Rose er gift med datteren til en FSB-topp.

Her er det ingen påstander om konspirasjon, tvertom, bare en konstatering av Roses klare link til russisk etteretning. Ikke noe mer.

Forøvrig har ikke axisglobe.com noe med ChechenPress å gjøre.
Du prøver å få det til å se slik ut.

Håpløse amatør.

Anonym sa...

Artikkelen axisglobe.com publiserer er skrevet av Chechen Press, det står jo svart på hvitt, men det er kanskje amatørmessig å sjekke kildehenvisninger?
Jeg leser axisglobe regelmessig, og jeg vet at et av målene med siden er å samle nyheter fra medier i de tidligere Warzawapakt-landene på ett sted. Når de siterer en hel artikkel fra f.eks Chechen Press er ikke det det samme som at axisglobe går god for innholdet i den.
Om dette er en konspirasjonsteori? Ja definitivt!

http://www.jp.dk/indland/artikel:aid=3626358/

"I et indslag i Radioavisen den 1. marts viderebragte DR en historie om de konspirationsforestillinger, der i Moskva har ledsaget debatten om Muhammed-tegningerne. DR Nyheders Moskva-korrespondent, Poul F. Hansen, citerede i indslaget det tjetjenske nyhedsbureau Tjetjenpress, hvis reporter uden videre bevisførelse udnævnte Flemming Roses svigerfar til at være tidligere KGB-general."

UTEN VIDERE BEVISFØRSEL

"Pointen i denne tjetjenske version af sandheden er, at Flemming Rose - mangeårig korrespondent i Rusland for både Berlingske Tidende og Jyllands-Posten - har brugt offentliggørelsen af tegningerne som led i et avanceret komplot, der på én gang skulle svække muslimer i Tjetjenien, skygge for russiske overgreb mod muslimer og samle adskillige vestlige lande i et fælles opgør mod islam."

Her har vi klassikerene på løpende bånd. Svekke muslimer, skygge for overgrep mot muslimer, samle vestlige land mot muslimer. Du må da vel forstå motivasjonen Chechen Press har for å publisere en slik "nyhet"?
Det nærmeste man kommer en konspirasjon i denne saken er OICs møte i Desember, måneder etter publiseringen, hvor tegningene ble gjort til storpolitikk av regimer som ønsket å styrke sin stilling overfor den religiøse opposisjonen i sine egne land.

Fra NYTimes, via Robert Spencer:
http://www.jihadwatch.org/archives/010143.php

Men det er kanskje best at du starter med http://www.disney.no/DonaldDuck/

Anonym sa...

Chris, det ser mer ut som at Litvinenko har rett.
Det kan jo hende axisglobe svekker troverdigheten til Litvinenko, hvem vet.
For meg, jeg har ikke aluminiumsfoliehatt i denne saken.
Men det er sikkert konspirasjon i konspirasjonen.

:)

Anonym sa...

Jeg er usikker på om ChechenPress har trykket denne artiklen som ligger på axisglobe.

http://axisglobe.com/article.asp?article=731

"It is safe to say that Flemming Rose, who repeatedly visited the Chechen Republic even though is was a "prohibited area" for all western journalists, would not have be able to do so if the FSB of Russia was not fully convinced of his loyalty to the Kremlin."

På en annen side er jo axisglobe selvsagt propaganda som alt annet på nett, inkludert jihadwatch.

Anonym sa...

anonymous,
hele konspirasjonsteorien du serverer henger i to syltynne tråder. Den ene er at Chechen Press sier at det er slik. Den andre er avhopperen Litvinenko. Det han har gjort de siste 6 årene er å komme med spekulasjoner om alt fra hotellbombingen i 1999 til Flemming Rose nå i 2006, uten å gi et fnugg av bevis. Sitatet ditt er nok et eksempel på hans spekulasjoner, selv om han sier "it is safe to say". Men for all del, han jobber hardere for asylet sitt enn de fleste...
Jihadwatch siterer NYTimes, axisglobe siterer Chechen Press og en avhopper. Alt er propaganda i det at det er umulig å presentere informasjon helt nøyaktig og ufarget av egne meninger. Forskjellen er at Robert Spencer ikke legger skjul på at han har sterke meninger om det han skriver om, men dette er en annen diskusjon.

Anonym sa...

Well done!
[url=http://kncxlhpz.com/amqz/ywwt.html]My homepage[/url] | [url=http://ectchnoz.com/usol/ecub.html]Cool site[/url]

Anonym sa...

Thank you!
My homepage | Please visit

Anonym sa...

Thank you!
http://kncxlhpz.com/amqz/ywwt.html | http://cxydvmdj.com/bjkw/qdeh.html

Anonym sa...

Marvin said...
Forresten så er ikke påske opprinnelig en kristen fest. Som alle andre kristne fester så har også påske blitt stjålet fra en tidligere, hedniske fest. I dette tilfelle Ostara-festen (på tysk heter påske "Ostern"), en vår- og fruktbarhetsfest.


Påske, vår kristne påske, er ikke stjålet fra den hedenske Ostara-festen, men det engelske navnet Easter stammer fra Tysk Ostern og dermed Ostara-festen. Det norske navnet kommer fra det hebraiske pesach ("Gå forbi"), som er den jødiske feiringen av utvandringen fra Egypt. Og det er også den jødiske påskefeiringen vi tar etter, jøden Jesus ble korsfestet under denne jødiske høytiden.