Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, april 11, 2006

I rest my case..

Aker Kværner svarer i dag Erling Borgen gjennom et åpent brev i Dagbladet;

"Det fremstilles videre som at Aker Kværners tidligere kontrakt på USAs marinebase Guantanamo Bay har omfattet installasjon og vedlikehold av torturverktøy. Sannheten er at den kontrakten vi hadde der begynte i 1993, rundt 10 år før noe fengsel for terrormistenkte ble anlagt, og enkelt sagt dreiet seg om vedlikehold av avløpsledninger og utbedring av drikkevannsrør, gressklipping, vedlikehold av strømnettet, samt maling og reparasjoner.

Aker Kværner var ansvarlig for vedlikehold, reparasjoner og utbedringer på infrastruktur og bygninger på den amerikanske marinebasen. Denne basen er over 100 år gammel, og da fengselet ble bygget ble det knyttet til den eneste ferskvannskilden og strømkilden på basen, og de vannrør og det ledningsnett ute på marinebasen som Aker Kværner hadde kontrakt på å vedlikeholde. Aker Kværner var også involvert i byggingen av en sykestue, som blir brukt både av marinegastene og av innsatte fra fengselet. Sannheten er altså at oppdraget har gått på helt ordinære og rimelig enkle arbeidsoppgaver på en alliert marinebase."


Aker Kværner kommenterer fredsaktivisten Borgens metoder slik;
"Dette er en mangel på presse-etikk som vi heldigvis ikke har opplevd tidligere. Det blir som å si at «først må du si ja til å stille opp til avhør og forsvare deg, før du får vite hva du er anklaget for». Og filmprodusent Borgen skulle ha rollene som både anklager, jury og dommer."

I rest my case. Kan privatpersoner kjøpe varer av Aker Kværner eller støtte bedriften på annen måte?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, hvis Aker Kværner sier det, så. heh.

Anonym sa...

Jeg tror ikke Aker Kværner selger mye til konsumentmarkedet, men du kan jo støttekjøpe aksjer i ett av Aker Kværner selskapene. Det er jo etterhvert blitt ganske mange av dem.

Alternativt konvertere til fotballfan og heie på Molde fotballklubb!

Blåblogg sa...

Ett stykk oljetanker er bestillt

Steinbukken sa...

Jeg må protestere på det sterkeste! Å heie på Molde fotballklubb blir for drøyt.

Men at Erling Borgen blir avkledd til skinnet er jo ikke overraskende - og ikke et sekund for tidlig...

Milton Marx sa...

Steinbukken: Erlign Borgen avkledt til skinnet?

Fysjom!!

Hold griseriet Deres for Dem selv, De!

Anonym sa...

Ja, men , ja, men man kan jo røske en dass ut av soilrøret og kaste den, ergo er dassen et våpen....:-)

Borgen, er høyst sansynligvis i rødvinsrus på påskefjellet og nyter av sine millioner som han har spart opp på sine anti-kapitalistiske bøker....Håper virkleig han koser seg.