Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, april 24, 2006

Ikke kreft, men...

Legen: Du har ikke kreft.
VamPus: Jammen det gjør vondt når jeg puster.
Legen: Du har ikke kreft.
VamPus: Akkurat her. Her under puppen, hvor hjertet er... *peker*
Legen: Du har ikke kreft.
VamPus: .. og en lunge er.
Legen: Du har ikke kreft.

Legen hadde selvsagt rett. VamPus har ikke kreft. Men et brukket ribben. Stravinsky etter midnatt med tre flasker vin innabords var uansett kanskje ikke rett tid eller sted til å insistere på en diagnose, uansett hvor flinke legevenner man har.

Men brukket ribben gjør satan så vondt. Nå kan jeg ikke trene på flere uker... (Øy! Slutt å le).

17 kommentarer:

Elisabeth sa...

Knising er vel lov? Og litt ondskapsfull humring?

VamPus sa...

Bare le.. akkurat nå gikk det også opp for meg hvor intelligent det er å stå og peke på hjertet sitt og presisere hvor det ligger.. til en LEGE. Ting tar tid..

Elisabeth sa...

Leger har jo så kronglete skrift at de må peke selv på hvor bokstavene står.

Men håper at du blir bedre! Ikke så veldig kos med brukket ribbein nei.

Ghost of Goldwater sa...

Pokker. Falske forhåpninger igjen.

Anonym sa...

dakkar vampus. god bedring :-)

Anonym sa...

Vampus: Jeg lover å gjøre alt som står i min makt for at bloggen din skal bli den toneangivende "blåbloggen". Kors på halsen. Moråfaridøden.

Anonym sa...

Brukket ribben har en viktig konsekvens: Du må være seriøs, for det gjør så vondt å le.

God bedring.

VamPus sa...

Gjett om jeg vet, Seilern. Ikke hoste, ikke gjespe (vel, Høyremøter).. strengt tatt ikke puste.. ja ja..

Writern; litt usikker på hva det betyr men bare du ikke skader de andre så ;-)

Yosh; takk takk!

Anonym sa...

At utestedet Stravinsky eksisterer fremdeles er bare helt utrolig. At det er mulig å forveksle kreft og brukket ribben kan skje den beste. Flaks for deg at du var god og brisen på det aktuelle tidspunktet da skaden inntraff. God bedring.

Agile sa...

Ahhh... - Du er hypokonder du også! Diggbart! ;-)

Men først av alt: Tre flasker vin? På en kveld?? Helflasker??? En ting er at slikt gjør at man kan havne på Stravinsky (nedsatt vurderingsevne og konsekvenstenkning), en annen ting er skrumplever. S-K-R-U-M-P-L-E-V-E-R. Cirrhose. Som resultat av enten lever ødelagt av for mye alkohol (kronisk forgiftning), alkoholisk hepatitt (kan også skje, især med, øh... alkoholikere) eller viral hepatitt (mest aktuell for sprøytenarkomane, blødere, helsepersonell, samt folk som har sex med en av disse tre utsatte gruppene.. ).

Jepp. Not a nice way to go, sier de. Foruten om skrumplever (cirrhose), kan man også dø av esophagale variscer underveis. Og man får ikke lov av legen å drikke mer alkohol (selv om man skal dø uansett) = verst av alt. Dessuten vil man bruke mesteparten av kvalitetstiden man har igjen i sitt unge liv på å bite negler mens man venter på at en lever-donor skal dette ned fra himmelen (eller rettere sagt stille seg i kø forhåpentligvis opp til himmelen).

Sjekke blodenzymnivåer i forhold til leververdier, muligens, Vampster.. ? :-P


Ps. Du kan takke meg siden ;-)

Agile sa...

" ... hvor intelligent det er å stå og peke på hjertet sitt og presisere hvor det ligger.. til en LEGE. Ting tar tid.. "

Især siden hjertet ikke ligger under venstre puppen, men midt i mellom puppene ;-)

Hjertets apex (punktet som ligger mest fremskutt) befinner seg litt til venstre for brystbenet, og folk får det derfor for seg at hjertet ligger på venstre side. Men det ligger altså midt under brystbeinet - og mellom le tits. (Med unntak av Howard Hughes da, som fikk hele hjertet forskjøvet til Høyre (upps) side, etter en flyulykke.. Eneste mannen jeg vet om som virkelig hadde hjertet sitt i Høyre (brysthalvdel) - ho hum (tørr latter)).

Anonym sa...

Nå er det viktig at du får i deg nok smertestillende. Ellers kan du få lungebetennelse.

Anonym sa...

Ha-ha-ha, å knekke et ribbein i fylla er den mest typiske (eneste) idrettskade jeg ser for meg at Vampus kan pådra seg. Da blir det vel ikke power-yoga på noen uker?

VamPus sa...

Legen; ja, for naturen er jo så klokelig innrettet at når det først gjør inn i helvetes vondt å puste, så kan man få lungebetennelse. Har fått paralgin fra legen med beskjed "ikke at det hjelper". Thanks.

Vektern: Morsom. Yoga nidra (dybdeavslapping på sofaen).

Anonym sa...

agile ser ut til å være overrasket over VamPus sin evne til alkoholkonsum. Tydeligvis en som ikke har vært på byen med deg! Tre flasker vin er jo bare for et lite vorspiel å regne!

Anonym sa...

Hvis Vampus skal ut på by`n igjen til helgen, så anbefales Aker Brygge. Der kan du nemlig ha på deg redningsvest. Sykkelhjelmen bør legges igjen hjemme. Verneutstyr og høyhelte sko er et skikkelig stilbrudd.

"Du er ikke hard på flasken før sitronen er det værste med å drikke Tequila" (gammelt jugeord).

VamPus sa...

Seilern; nåja, jeg ER ganske bortseila etter 3 flasker vin, altså..
Jetjubb: jobber på aker brygge for tiden..vil hjem til Grünerløkka i helgene jeg. Krabbeavstand.