Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, april 25, 2006

Støtte til Støre

VamPus er vel den eneste i Norge utover SV som så langt ikke har vært veldig imponert over Jonas Gahr Støre -
sviket mot fattige land under WTO-forhandlingene, håndteringen av Muhammed-saken, eller nå de pågående avklaringene som støtten til Palestina. Som hablog sier: "Det er greit at regjeringen er tilhenger av dialog, men den dialogen skal jo helst føres med andre enn seg selv."

Derfor kan det kanskje overraske at VamPus i dag velger å støtte Støre i det pågående omstillingsarbeidet i UD. Kritikken mot UD etter tsunami-katastrofen viste at departementet ikke holder mål. Faktisk kom det frem at selv fagforeningen var
enig i mye av systemkritikken; "det ikke er tvil om at det er systemsvakheter ved måten UD har blitt drevet på i en årrekke".

Nå trenger jo ikke dette bety at de prosessene som har vært i gangsatt er riktige, men i denne typen prosesser er det ikke uvanlig at nettopp de som er en del av problemet forsøker å trenere omstillingen. Fordi vi trenger ikke et inkompetent UD som ikke klarer å håndtere vår tids utfordringer. Hensynet til sikkerheten til de som er berørt i kommende katastrofeområder og håndtering av informasjon til pårørende er viktigere enn hensynet til småkonger og nøkkelpersoner som forsøker å trenere nødvendige endringer. Håper ikke Støre gjør et knefall i denne prosessen, men forbeholder dette til diktaturer vi ønsker å "føre en dialog" med.

9 kommentarer:

Pleym sa...

Du er da ikke alene, VamPus. Les Liberaleren, artikkelen Ingen grunn til å omfavne Gahr Støre 30.januar iår. Relativt klar tittel. Ikke sant?

VamPus sa...

Pleym; hm. Det visste jeg jo egentlig..

+ en anonym som hadde lagt inn en kommentar om et annet tema; jeg slettet det, fordi jeg tingenes tilstand ikke føles slik du beskrev det, og for min del så er jeg litt over det. Men du hadde selvsagt et poeng..

Anonym sa...

Heisan VamPus

Jeg har sett at du ved enkelte anledninger har benyttet utrykket; "Og slik går no dagan".

Ville bare opplyse at en ekte "nordlending" ville ha sagt; "Og SÅNN går no dagan"

Det var dagens bagatell.

Ha en høyglanspolert aften!

Byråkrat1

Milton Marx sa...

Det er utrolig viktig i en slik prosess at man går tilstrekkelig grunnleggende til verks - at man starter å stille spørsmål ved ens egen eksistensberettigelse. Hvilke oppgaver er det UD skal løse. Hvilke oppgaver trenger Norge strengt tatt at UD skal løse.

Først deretter kan man begynne å utforme noen forslag til organisasjonsstruktur etc.

Det som kommer til å skje, er at man i stedet tar utgangspunkt i UDs organisasjon for å forbedre denne. I så tilfelle vil omstillingene få minimal nytteeffekt. De vil bare bli UDs forsøk på å kjøpe seg fred.

Derfor bør det advares sterkt mot å tro at vi vil få et velfungerende UD.

Det kunne jo være på sin plass å nevne at all den stund at UD skal tjene det norske folk, kunne det kanskje være på sin plass å spørre folket hva det ønsker seg fra UD. Ingen spør om det. Det er ikke interessant. Dette ordner UD internt.

Er det noen som kan forestille seg en bedrift som ligger med brukket rygg, forlatt av kundene, som ville gjennomføre en omstillingsprosess på samme måte? En bedrift som later som at kundene ikke eksisterer.

Dagens UD-folk ville ha det veldig bra, hvis det ikke hadde vært for alle disse norske statsborgerne som hele tiden skaper problemer.

VamPus sa...

Spør hva folket ønsker, Milton? Kjære deg, det gjorde vi da ved valget. Svaret var Arbeiderpartiet, så dermed kan Ap konstruere sitt velferdssamfunn og fred. Og fylle noen svømmebasseng.

Anonym sa...

Støre kommer til å stør up a mess. Hahahohohehehe...

Anonym sa...

Bra Heidi, Støre trenger støtte.
Elisabeth Skarsbø Moen har noen morsomme betraktninger i dagens VG

Det begynte allerede under Stoltenbergs forrige regjering, der Støre var stabssjef. En av Oslo-benkens representanter omtalte den gangen Støre konsekvent som «Johannes Skåre». Han gjorde det også på gruppemøter der Støre selv var til stede. Representantens begrunnelse var: «Det er ingen som heter Gahr Støre på østkanten, vettu.»

Anonym sa...

Flere morsomheter

SV'eren Stein Ørnhøi avleverte en perfid lusing til utenriksministeren etter Hamas-rotet: Det er viktigere å vite forskjellen på okkupant og okkupert enn å være flytende i fransk.

Han kunne vært mer saklig. Han kunne påstått, som så mange andre, at Støre stiller tøffere krav til palestinerne enn til israelerne, og det mener SV og Ørnhøi er feil, alt tatt i betraktning. Men det hadde ikke vært like morsomt. Politikk er polemikk, og den må nødvendigvis ha en adresse. Som forfatteren Helge Krogh sa: En diskusjon blir først saklig når den blir dypt personlig.

Milton Marx sa...

VamPus da: Dette har lite med valgene å gjøre. UD var ikke noen suksess under Pettersen heller. Problemet er at UD er en stat i staten, uavhengig av demokratisk kontroll og vanlige effektivitetskrav.

Selv gamle stoltenberg, pappaen til Jens, var opptatt av å modernisere UD en gang i sin ungdom.

Det endte visst med at den videre karrieren sporet av det forsøket, og siden har ingenting skjedd.

Se på rekrutteringsprosedyrene: de kjører sin egen UD-relaterte TP, med spørsmål som gjør at UD-folks unger opplagt kommer bra ut. Og resultatet? Man sikrer at det ikke kommer inn noen nye koster som feier bedre enn de gamle.

Det er derfor Milton sier at vi trenger en opprydding som er så grundig at vi diskuterer hva som er UDs grunnleggende funksjoner - og det kommer vi ikke til å få.